معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور از کمکاری وزارت بهداشت در زمینه درمان بیماران ضایعات نخاعی انتقاد کرد.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، یحیی سخنگویی امروز در جشنواره حمایتطلبی و پیشگیری از ضایعات نخاعی که در سالن همایش های رازی در حال برگزاری است، با انتقاد از کم کاری وزارت بهداشت در زمینه درمان بیماران ضایعات نخاعی گفت: این در حالی است معلولان در سایر کشورها با گذراندن یک دوره شش ماهه در بیمارستان، مستقل می شوند.
وی با اشاره به محدودیت های بیماران ضایعات نخاعی برای حضور در جامعه در 30 سال پیش و حضور پررنگ این قشر در جامعه کنونی گفت: معلولان توان یاب نیستند، بلکه توانمند بوده و الگویی برای دیگر معلولان و دیگر قشرهای جامعه نیز هستند.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور به بازبینی قانون ناقص جامعه حمایت از حقوق معلولان اشاره کرد و گفت: تمام مواد این قانون منوط به داشتن اعتبارات است، اما به دلیل کمبود اعتبار، این قانون ناقص تلقی می شود، البته یک سال است که سازمان بهزیستی به کمک متخصصان و جامعه پزشکان در حال بازبینی این قانون در مجلس شورای اسلامی است، لذا با اصلاح این قانون 80 درصد مشکلات معلولان در زمینه ارائه خدمات تحصیل، بیمه و تجهیزات رایگان حل خواهد شد.
سخنگویی به عوامل ایجاد ضایعات نخاعی نیز اشاره کرد و گفت: حادثه خیز بودن جاده های کشور، هزینه های درمان فراوانی را به سازمان بهزیستی تحمیل کرده است.
وی با بیان اینکه ما معلولان را از جامعه جدا کرده ایم، افزود: این امر به معلولان و سازمان توانبخشی کشور لطمه وراد کرده است.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه در سال جاری تصمیم گرفتیم که 10 هزار ویلچر در سطح کشور توزیع کنیم، ادامه داد: از زمان تصمیم به این اقدام تا تخصیص اعتبار، هزینه ویلچر از 200 تا 400 هزار تومان تغییر کرده است.
سخنگویی تخصیص مسکن، تامین شهریه دانشگاهی، ایجاد اشتغال و پلاک ویژه را از اولویت های سازمان بهزیستی برای بیماران ضایعات نخاعی بیان کرد.
وی از راه اندازی بیمارستان تخصصی ضایعات نخاعی با همکاری کمیته ملی ضایعات نخاعی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال آینده خبر داد.
نخستین جشنواره حمایت طلبی و پیشگیری از ضایعات نخاعی و چهارمین کنگره ملی ضایعات نخاعی از صبح امروز در مرکز همایش های بین المللی رازی تهران آغاز شده و تا جمعه، 27 بهمن ادامه دارد.