به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، اصفهان خاستگاه عمده فلسفه در ایران و جهان تشیع به شمار میرود. هر چند با ورود صفویه به اصفهان از اوایل قرن یازدهم هجری و پایتخت شدن آن، «مکتب فلسفی اصفهان» رسماً آغاز به کار کرد، اما حضور نزدیک به دو دهه شیخ الرئیس ابوعلی سینا در این شهر و نیز حکیمان ناموری مانند ابن مسکویه، ابوعبدالله معصومی، خاندان ابن ترکه و رفت و آمد بزرگانی مانند خیام و سهروردی به اصفهان به خوبی ثابت میکند که دارالعلم اصفهان از قرن پنجم هجری پایگاه بزرگ حکمت و علوم عقلی به شمار میرفته است. با توجه به این پیشینه درخشان، مکتب فلسفی اصفهان توانست با همت حکیمان متاله شیعی و به پشتوانه حکومت صفوی، شکل بگیرد.
به همت بنیاد حکمت و فلسفه صدرا همایش دو روزه «مکتب فلسفی اصفهان» در اصفهان برگزار می شود .
اهداف اصلی همایش عبارت است از ترسیم جایگاه و موقعیت مکتب فلسفی اصفهان و نقش آن در شکل گیری تمدن اسلامی و احیای کتب ارزشمند حکمای اصفهان در حوزه های فلسفه، کلام، عرفان و سایر علوم عقلی می باشد.
سایر اهداف همایش: آشنا نمودن جامعه ی دانشگاهیان و حوزویان با افتخارات و میراث گذشته ی این مرز و بوم ، بسط تفکر عمیق شیعی در حوزه ی مسائل عقلی در جامعه ی امروز ،ایجاد زمینه تربیت محققین در حوزه ی علوم انسانی اسلامی و پاسخگویی به سوالات نسل جوان محقق در حوزه ی مسائل فلسفی، کلامی می باشد.
این همایش در روزهای 12 و 13 اسفندماه 1391در اصفهان برگزار می شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت http://isph.ir/ مراجعه نمایید.