به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، رئیس جمهور در مراسم تجلیل از دانشجویان نمونه کشوری با بیان اینکه وجهه مشترک همه ما انسانیت ماست، گفت: انسانیت عبارت است از حقیقتی که خدا در درون ما به امانت گذاشته و همین مسئله بین ما و سایر موجودات عالم تفاوت ایجاد می کند.
وی ادامه داد: مسئله دوم نیز فرصت حرکت، اتخاذ تصمیم و کمال جویی خواهد بود که از دیگر صفاتی است که خداوند به ما ارزانی داشته است.
احمدی نژاد با بیان اینکه انسان تنها موجودی است که میتواند با اراده خود موجود برتر شود، اظهار داشت: بقیه موجودات در یک دایره محدود حرکت می کنند و امکان کمال ندارند.
رئیس قوه مجریه در ادامه با اشاره به ویژگیهای فطری انسان، افزود: اگر انسان فطرت خود را شکوفا کند می تواند بالا برود و راه خدایی شدن بازگشت به فطرت الهی و شکوفا کردن آن خواهد بود.
رئیس جمهور علم را بازگشت به حقیقت انسان و اعتلاء تا مرزهای خدایی شدن دانست و خاطرنشان کرد: پایه علم تفکر، تعقل و اندیشه است که حدفاصل انسان و سایر موجودات نیز هست.
احمدی نژاد با تاکید بر اینکه دنیا بدون دانش بشری و قدرت تعقل و تفکر هیچ است، خاطرنشان کرد: البته برخی از این استعداد در جهت منفی استفاده میکنند.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به لزوم آزادی افراد در تصمیمگیری و انتخاب ادامه داد: هر انتخابی که فاقد آزادی باشد بیارزش است؛ نمیتوان یک انسان را مجبور به انجام کار خوب کرد چون این کار موجب کمال آن فرد نمیشود.
احمدی نژاد اضافه کرد: همه زیبایی کار انسان در آن است که خود این زیباییها را انتخاب کند.
رئیس جمهور با بیان اینکه فضای عمومی امروز کشور، فضای علم آموزی است، اظهار داشت: من بعید میدانم که کسی تنها به خاطر درآمد و موقعیت اجتماعی رنج تعقل و علم آموزی را به جان بخرد.
احمدی نژاد با اشاره به نوع نگاه افراد عالم به سختیهای علم آموزی تصریح کرد: کسی که به لحاظ روحی اعتلاء پیدا کند همه چیز در عالم برایش زیبا میشود و رنج حقیقی آن جایی است که انسان از شان انسانی پایین آورده شود.
وی دشمنی دشمنان را به دلیل آنکه موجب اعتلای انسان میشود، مثبت ارزیابی و افزود: ولی وقتی یک دوست میخواهد انسان را ساقط کند همین مسئله موجب رنج میشود.
رئیس قوه مجریه در ادامه حرکت علمی امروز ایران را پرشتاب و عمیق خواند و اظهار داشت: پیشرفتهای دینی ما نشان میدهد که این حرکتها موقعیت اجتماعی نبوده است.