هادی موقر در گفتوگو با خبرنگار باشگاه دانشجویان «خبرگزاری دانشجو» در قوچان، با اشاره به اهداف برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در سطح دانشگاهها اظهار داشت: در تلاش هستیم با ایجاد فضای فکری آزاد همراه با طرح موضوعات مختلف پشتوانههای محکمی برای انقلاب اسلامی ایران ایجاد کنیم.
وی افزود: دانشگاه محل برخورد دیدگاهها و عقاید است؛ بنابراین طرح آنچه در ذهن استاد و دانشجو است، می تواند منشا موثری در ایجاد نوآوری فکری شود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد قوچان اجرای کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاهها را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: با توجه به سخنان رهبر معظم انقلاب باید به این کرسی ها در سطح دانشگاهها بهای بیشتری داده شود.
موقر با بیان اینکه آزاد اندیشی از اصولی همچون حقیقت طلبی، اخلاق محوری، غلبه گریزی و پذیرش حق برخوردار است، یادآور شد: از آنجایی که آزاد اندیشی رابطه تنگاتنگی با توسعه علمی، فکری و فرهنگی دارد؛ بنابراین توسعه علمی جز از طریق آزاداندیشی که موجبات رشد علمی و فرهنگی در سطح جامعه را هموار کرده امکان ندارد.
عضو شورای فرهنگی دانشگاه آزاد قوچان با تاکید بر اینکه در ارائه موضوعات کرسی های آزاد اندیشی باید ازموضوعات تکراری و تبلیغی و موضوعاتی که خوشایند گروهی خاص باشد پرهیز کرد، افزود: اساتید و دانشجویانی که میخواهند کرسیها را در دانشگاه برپا کنند، باید بیشتر به مسائل ناگفته و سئوال برانگیز در جامعه بپردازند؛ چراکه نکته ها و موضوعات تکراری باعث می شود که آن نظریه فرصت جلوه یابی نداشته باشد.
موقر با اشاره به اینکه کرسیهای آزاد اندیشی در جامعه باید باعث تحول وخلاقیت شود نه اینکه متاثر از جریانهای سیاسی و اجتماعی باشد، تصریح کرد: هرگاه فضای مناسب برای تولید فکر در جامعه دانشگاهی شکل بگیرد، سرعت روند تولید علم در مباحث علوم انسانی و جامعه شناسی نیز افزایش می یابد.
وی خاطرنشان کرد: از آنجایی که متاسفانه در دانشگاه هماندیشی و هم افزایی علمی صورت نمی گیرد؛ بنابراین برگزاری کرسی های آزاداندیشی در راستای فراهم کردن این شرایط در فضای دانشگاه و کشور است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد قوچان با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه آزاداندیشى در جامعه ما یک شعار مظلوم است، تاکید کرد: آزاداندیشی شرط لازم برای رشد و فرهنگ در جامعه را فراهم می کند.
موقر «آزاداندیشی» را یکی از نیازهای امروز جامعه بویژه نیاز اصلی حوزه و دانشگاه برشمرد و اذعان داشت: آزاداندیشی با تأکید رهبر معظم انقلاب نمود فکری و عملی یافته و اهمیت این موضوع تا آنجاست که ایشان در ابلاغ سیاستهای کلی برنامه پنجم توسعه در چهارچوب سند چشمانداز 20 ساله، آن را در زمره سرفصلهای فرهنگی برنامه قرار داده و با عنوان «تحول و ارتقای علوم انسانى، با تقویت جایگاه و منزلت این علوم، جذب افراد مستعد و با انگیزه، اصلاح و بازنگرى در متون و برنامهها و روشهاى آموزشى، ارتقای کمى و کیفى مراکز و فعالیتهاى پژوهشى و ترویج نظریهپردازى، نقد و آزاداندیشى مطرح ساختند.
وی در بیان معنی آزاداندیشی به سخنان رهبر معظم انقلاب استناد و خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب آزادانه فکر کردن، آزادانه تصمیم گرفتن و دنبالهروى نکردن از تلقین بلندگوهاى تبلیغاتى غرب را جلوههاى آزاداندیشى برشمردند و آزاداندیشى با این معناى وسیع و ژرف را شامل عرصههاى مختلف علمى، معرفتى و سیاسى دانستند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد قوچان اضافه کرد: آزادیخواهى نباید در معناى سیاسى، منحصر و محدود شود و کسانی که با شعار آزادى سیاسى دنبال تحقق اهداف فاشیستهاى به ظاهر دموکراتیک حاکم بر آمریکا هستند، قطعا به دنبال آزادى و آزاداندیشى نیستند و با وجود اینکه شعارهاى خود را رنگ و روغن آزادیخواهى مىزنند؛ اما شعارحقیقى آنها، شعار اسارت و خیانت است.
موقر در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا تفاوتی میان کرسی با تریبون آزاد وجود دارد، گفت: تریبون فضایی آزاد است که هر کس مطلبی به ذهنش آید، می گوید؛ اما شروع کار با موضوعی معلوم آغاز می شود و علاوه بر موضوع مورد نظر ممکن است در مورد هر موضوع دیگری بحث شود؛ مثلا موضوع اصلی اقتصادی است ولی از فرهنگ و سیاست و...هم بحث می شود.
وی ادامه داد: اما در کرسی های آزاد اندیشی تمام کار بر عهده دانشجو یا استاد بوده و در فضایی عاقلانه و معقول که توسط مجموعه کنترل و هدایت می شود، افراد باید درباره آن موضوع سند و مدرک ارائه دهند؛ در غیر این صورت محکوم خواهند شد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد قوچان با اشاره به فعالیتهای انجام شده در دانشگاه آزاد قوچان گفت: در سال گذشته جلسات کوچک متعددی با موضوعاتی همچون حجاب و عفاف، آزادی، دانشجو و...برگزار شد که امیدواریم اولین کرسی آزاد فکری و تربیون آزاد را در این دانشگاه برگزار کنیم.
موقر خاطرنشان کرد: در این کرسی ها از همه فعالان و صاحب نظران برای ارائه نظراتشان دعوت به عمل می آید و ما معتقدیم که این کرسی ها باید با حضور نمایندگان همه نظریه ها برگزار شود.