به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری داشجو»، بارها سازمان حج و زیارت اعلام کرده خرید و فروش فیشهای سفر عمره و حج تمتع غیرقانونی است اما با توجه به همین شعار وسوسهکننده میتوان حدس زد که این روزها بازار دلالهایی که در کار خرید و فروش فیش حج واجب و سفر عمره هستند از همیشه سکهتر است زیرا خیلی از زائرانی که با هزار شوق و ذوق برای سفر به سرزمین وحی ثبتنام کردهاند، اکنون با مشکل مالی روبهرو شدهاند و از پس پرداخت مابهالتفاوتی که باید بپردازند، برنمیآیند و ناچار به وعده دلالها اعتماد کرده و قدم در راهی میگذارند که برای برخیها همراه با سود است و برای تعدادی دیگر جز زیان چیزی ندارد.
مرد یا زن سالخوردهای را تصور کنید که با هزار امید و آرزو سال 87 به هر دری زده تا پولی جور و در عمره ثبتنام کند، این فرد که هنوز هم در آرزوی حج، روزگار سپری میکند بعد از سالها انتظار نامش در بین افرادی که اولویت سفر دارند ثبت میشود، اما درست در همین لحظه که خیال میکند به آرزویش نزدیک شده، شوک بزرگی مانند آوار روی سرش خراب میشود و او را از رویاهایش دور میکند.
این شوک همان پرداخت مابهالتفاوتی است که این روزها برای خیلی از مشتاقان سفر به سرزمین وحی حکم کابوس را پیدا کرده است، برای نمونه فردی که چند سال پیش با 500 هزار تومان ثبتنام کرده و آن موقع میتوانست با همین پول به خانه خدا برود، حالا علاوه بر سودی که بانک به سپرده او داده باید حداقل یک میلیون تومان روی اندوختهاش بگذارد تا بتواند به آرزوی رسیدن به خانه دوست برسد، بنابراین طبیعی است شخصی که توان پرداخت مابهالتفاوت را ندارد به فکر فروش یا پس دادن فیش خود بیفتد، اما در این بین بانک سود کمی به او برمیگرداند و سازمان حج و زیارت هم خرید و فروش فیش را غیرقانونی اعلام کرده است، برای همین چنین فردی مستاصل میشود.
به مردم توصیه میشود برای جلوگیری از کلاهبرداریها به سراغ دلالان و واسطههای حج نروند و با ثبت نامهای مجاز به این سفر معنوی بروند
عمره دو میلیون و 250 هزار تومان
یکی از واسطههای خرید و فروش فیش عمره گفت: قیمت خرید فیش عمره دو میلیون و 250 هزار تومان تمام میشود که بخشی از این مبلغ برای ثبت نام در کاروان زائران هزینه میشود که آن هم بستگی به نوع کاروان دارد به طوری که هزینه کاروان درجه یک 300و کاروان درجه دو 200 هزار تومان میشود.
وی در مورد مشکل قانونی این کار افزود: از نظر قانونی خرید و فروش فیش عمره هیچ مشکلی ندارد و نقل و انتقال آن در دفتر اسناد و املاک انجام میشود و سند میخورد این در حالی است که رئیس سازمان حج تاکید کرده بود دلالان و واسطهها با عنوان اینکه فعالیتشان قانونی است قصد سوء استفاده از مردم را دارند در صورتی که فعالیت آنها به هیچ وجه مورد تائید ما نیست.
این دلال قیمت سال گذشته فیش عمره را یک میلیون و 300 تا 400 هزار تومان عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه وضعیت اعزام امسال زائر متفاوت از سال قبل است به همین دلیل نرخ فیش امسال درصد زیادی افزایش یافته است.
فیشهای عمره به قیمت یک میلیون و 500 هزار تومان از مشتری خریداری میشود و مبلغی نیز باید برای انجام اقدامات قانونی نقل و انتقال در سازمان حج انجام شود به همین دلیل مبلغ فروش بیش از دو میلیون میشود.
از نظر قانونی خرید و فروش فیش عمره هیچ مشکلی ندارد و نقل و انتقال آن در دفتر اسناد و املاک انجام میشود و سند میخورد این در حالی است که رئیس سازمان حج تاکید کرده بود دلالان و واسطهها با عنوان اینکه فعالیتشان قانونی است قصد سوء استفاده از مردم را دارند در صورتی که فعالیت آنها به هیچ وجه مورد تائید ما نیست
خرید و فروش فیش حج غیرقانونی است
رئیس سازمان حج و زیارت درمورد خرید و فروش فیشهای حج گفت: خرید و فروش فیشهای حج و تمتع توسط دلالان غیر قانونی بوده و ممنوع است به همین دلیل به متقاضیان تشرف توصیه میشود نسبت به خرید و فروش فیشهای غیر قانونی اقدام نکنند.
علی لیالی تاکید کرد: انتقال فیشهای حج فقط به بستگان درجه یک امکانپذیر است و به غیر آن ممنوع است.
به گفته وی، امتیاز تشرف به حج تمتع مخصوص افرادی است که در بانک سپرده گذاری کرده و سالها در انتظار ماندهاند.
وی در مورد تبلیغات خرید و فروش فیشها نیز افزود: نیروی انتظامی و وزارت ارشاد نیز با تبلیغات خرید و فروش غیر قانونی فیشهای حج برخورد میکند. این درحالی است که متاسفانه در دفاتر زیارتی مجاز سند به اسم فرد خریدار زده میشود به همین دلیل خرید و فروشها ظاهرا قانونی محسوب میشوداما مدیر روابط عمومی سازمان حج و زیارت نیز با تاکید بر غیر قانونی بودن خرید و فروش فیشها گفت: این امر قانونی نیست و در بسیاری موارد تعداد زیادی از هموطنان به سازمان حج مراجعه کردهاند مبنی بر اینکه دلالان حج، پول آنها را خوردهاند و همین دلیلی بر غیر قانونی بودن آن است.
به مردم توصیه میشود برای جلوگیری از کلاهبرداریها به سراغ دلالان و واسطههای حج نروند و با ثبت نامهای مجاز به این سفر معنوی بروند.
ماجرای خرید و فروش غیرقانونی فیشهای حج واجب و سفر عمره سالهاست که مطرح است و کماکان بینتیجه مانده، اما آنچه مشخص است این نکته که چرا با این که مسئولان میدانند ارزش پول زائران در بانکها روزبهروز کاهش پیدا میکند و از بانکها گرفته تا سازمان حج و زیارت هم مدعی هستند، سودی از سپرده زائران به دست نمیآورند، چرا باید ثبتنام زائران آنقدر بیحساب و کتاب باشد که ظرفیت زائران سفر عمره تا ده سال و حج تمتع هم تا 20 سال آینده تکمیل باشد؟ چرا مسئولان با توجه به ظرفیتهای موجود حداقل برای دوره یک یا دو ساله زائران را ثبتنام نمیکنند، چون فقط این زائران هستند که با این روش ارزش پولشان کم شده و متضرر میشوند.
در هر حال بازار واسطهها و دلالان فیشهای عمره و تمتع داغ است و هر سال نیز داغتر شده و سود کلان و درآمد هنگفتی با افزایش بیرویه قیمتها نصیب این افراد میشود بنابراین به نظر میرسد مسئولان دستگاههای قضایی، انتظامی و همچنین وزارت ارشاد باید اقدامی برای جلوگیری از فعالیت غیر قانونی آنان انجام دهند.
منبع: مشرق