به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» فیلم آرگو که به موضوع تسخیر لانه جاسوسی امریکا میپردازد و به تازگی به علت ضدایرانی بودن در جشنواره اسکار جایزه گرفته است ظهر امروز در کافه کلاسه اکران و توسط مجید شاهحسینی و نادر طالبزاده نقد شد.
طالبزاده در این نشست در مقدمه صحبتهایش گفت: برای امریکا هنوز هم ماجرای 11 سپتامبر سنگین است به همین دلیل آنها نیاز به قهرمان تاریخی دارند. فراموش نکنیم برای امریکا در 11 سپتامبر اتفاقی افتاد که آنها را وارد ماجرای غیرقابل توجیه کرد. تمام همراههای امریکا به کشورهای مسلمان مثل عراق و افغانستان پس از 11 سپتامبر بود. 11 سپتامبری که هنوز معلوم نیست چه اتفاقی در آن افتاده است.
طالب زاده ادامه داد: در این شرایط ویترین ماجرا، سینما شده است. آنها میخواهند به یک گروه مشروعیت بدهند. هستی امریکا توسط یهود تصرف شده است در حالی که کسی حق گفتن چنین مطالبی را در خود امریکا ندارد.
وی گفت: در این شرایط چنین فیلمهای ساخته می شود. یادمان باشد فیلم آرگو تنها فیلم امسال نبود که ضدایران ساخته شده است. فیلم دینکون که در دیدار اخیر حضرت آقا با عماریون مورد تأکیدشان قرار گرفت، نیم ساعت بعد از نیمه شب و فیلم آرگو از فیلمهای بودند که امسال بر ضدایران ساخته شده اند البته باید افتخار کنیم که آنقدر مهم هستیم که حتی وقتی یک فیلم معمولی هم برای ایران ساخته میشود جایزه میگیرد.
طالب زاده در ادامه با بیان خاطراتی از آن زمان ادامه داد: من اولین مستندی که برای تلویزیون کار کردم مربوط به ماجرای تسخیر سفارت امریکا بود. در آن زمان از بسیاری افراد داخل و خارج از ایران مصاحبه گرفتم از جمله گزارشگران کشورهای خارجی که در ایران بودند. مردم ایران، مردم کشور امریکا و کسانی که پوروپاگاند تبلیغاتی علیه ایران را راهاندازی کردند مصاحبه کردم.
وی افزود: مسئلهای که آن زمان بسیاری برجسته بود این بود که ایرانیها نسبت به امریکاییها مهربان بودهاند یعنی مثلا گزارشگران امریکایی که در بین شان حضور مییافتند را با مهربانی پاسخ میدادند.
این کارشناس سینما ادامه داد: هنوز هم همینگونه است. در مورد آرگو یک سوء استفاده از ندانستن مردم جهان کردهاند. اگر این 6 نفر که هیچ 52 نفر نیز فرار میکردند دانشجویان به خیابان نمیآمدند که آنها دستگیری کنند، پس فرار آن 6 نفر اتفاق عجیب و عظیمی نبود.
وی اضافه کرد: همچنین آن افرادی که فرار کردند اصلا نیازی نبود این مقدار تلاش کنند تا به کشور خودشان بازگردند. با توجه به جو آن زمان وزارت امور خارجه علاقه داشت گروگانهای امریکایی هرچه سریعتر آزاد شوند بنابراین اگر این افراد به وزارت خارجه میرفتند قطعا بعد از یکی دو روز به کشورشان باز میگشتند.
طالبزاده در خصوص برخی نشانههای این فیلم گفت: در این فیلم تمام ایرانیها وحشی هستند، حتی مردم کوچه و خیابان هم وحشیاند فقط همان ده نفری که در وزارت امور خارجه منتظر ویزا هستند منتظر آرام و متین هستند بنابراین همین است که اینقدر این فیلم جایزه میگیرد البته به قول آقای شاهحسینی این فیلم نشانه ورشکستگی امریکاست.
وی افزود: این فیلم یک بهانه بسیار مضحک است، حتی میتوان یک کمدی از این فیلم ساخت. تنها شش نفر از در پشتی سفارت فرار کردند. من خودم که این فیلم را دیدم تعجب کردم. این فیلم هیچ چیزی برای جایزه دادن نداشت. این نشان میدهد که چقدر شما مهم هستید که با وجود آنکه این فیلم هیچ چیزی نداشت به آن جایزه دادند. مهمترین درسی که می توان از این جلسات به دست آورد این است که ما در چه موقعیتی در جهان قرار داریم که برای امریکا تهدید حساب میشویم.
مجری برنامه راز در ادامه تصریح کرد: اولین بار است که رسانههای جهان هالیوود و اسکار را سینمای پروپاگاندا دانستهاند و این یک دستاورد برای ما است. در بسیاری از رسانههای جهان هالیوود را حتی پالیوود خواندهاند.
لازم به ذکر است فیلم آرگو با وجود ضعفهای بسیار به دلیل ضدایرانی بودنش در جشنواره اسکار امسال جایزه دریافت کرد که موجب حیرت بسیاری از رسانههای داخلی و خارجی شده است.