به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، قبل از هر چیز این نکته را یادآور شوم که این مطلب به معنی نداشتن آنتی ویروس نیست، بلکه راهکاری است در شرایط بحرانی. پس اولین پیشنهاد ما برای داشتن خیالی آسوده نصب یک آنتی ویروس مطمئن است.
روش کار بدین صورت است اجازه فعالیت خودکار (AutoRun) را از فلش دیسک ها گرفته، سپس آنها را به سیستم متصل کرده و در آخر از طریق command prompt یا همان داس به محتوای آن دسترسی پیدا می کنیم تا ویروس های درون آن را نابود سازیم. حال مراحل را بهطور عملی شرح می دهیم:
1. غیر فعال کردنAutorun فلش دیسک ها:
در ویندوز 7 از طریق بخش Start وارد Control Panel شوید سپس بروی گزینه ی Hardware and Sound کلیک کرده در صفحه گشوده شده بر روی Autoplay کلیک کنید.
حال در بالای صفحه تیک گزینه ی Use Autoplay for all Media and Device را برداشته و بروی دکمه Save کلیک کنید.
2. اتصال Flash Disk به کامپیوتر:
مرحله ساده و در عین حال پر استرسی است، بایستی فلش دیسک را برداشته و به درگاه USB متصل کرد.
3. از بین بردن ویروسها مهمترین مرحله ی کار را آغاز می کنیم.
برای شروع از منوی استارت بروی گزینه ی Run کلیک می کنیم. در پنجره Run عبارت cmd را تایپ می کنیم. در پنجره Command باز شده ابتدا آدرس را به سمت درایو فلش دیسک هدایت می کنیم برای مثال اگر نام درایو مموریI باشد با زدن عبارت زیر پنجره ی داس را به آدرس مورد نظر هدایت می کنیم:
سپس می بایست محتویات درون فلش دیسک را مشاهده کنیم. برای اینکار عبارت زیر را تایپ کرده و دکمه Enter را فشار می دهیم:
dir /w/a
حال محتوای درون فلش دیسک شما نمایان شده است.
اگه کمی با فایلهای ویروس آشنا باشید، حتما می دانید که ویروس ها برای فعالیت بر روی رایانه قربانی باید یک نوع فایل اجرایی باشند. بنابراین فایلهایی با پسوند exe قابلیت داشتن ویروس را دارند.
البته ویروس های دیگری بدون پسوند exe هم وجود دارند، ولی در اقیلیت به سر می برند. همچنین تقریبا تمامی ویروس های فعال در شاخه ی اصلی فلش دیسک ساخته می شوند این بدین معنی است شما درون شاخه ی اصلی باید بهدنبال ویروس باشد نه درون فولدرها.
علاوه بر این فایل autorun.inf غالبا توسط ویروس ساخته می شود تا به محض گشودن درایو فلش مموری، ویروس شروع به فعالیت کند.
کاری که ما بایستی انجام دهیم تشخیص ویروس است. از آنجایی که راه حل مدونی برای تشخیص ویروس وجود ندارد. بنابراین برای راحتی کار چندین قلق را به شما می گویم:
1. ویروس های فعال معمولا در شاخه ی اصلی فلش دیسک ساخته می شوند، این بدین معنی است که شما برای یافتن ویروس نیازی ندارید که تک تک فولدرهای فلش دیسک را مورد بررسی قرار دهید.
2. ویروس ها غالبا دارای پسوند exe هستند.
3. فایل autorun.inf نیز معمولا توسط ویروس ساخته می شوند. بنابراین آنها را پاک کنید.
4. در صورتیکه هرگونه فایلی با اسم مشکوک (حتی بدون داشتن پسوند exe) مشاهده کردید، در پاک کردن آن درنگ نکنید.
خوب فکر کنم که با این چهار روش، روند کار آسان تر شد. حال شما باید تک تک فایلها درون شاخه ی اصلی فلش دیسک را مورد بررسی قرار داده و آنهایی که مشکوک هستند را پاک کنید.
برای پاک کردن فایل می بایست ابتدا بهوسیله ی تایپ عبارت زیر و زدن دکمه ی Enter خاصیت Read Only ،Hidden و Archive را از فایلها بردارید:
*.* attrib -r -a -s -h
اکنون برای پاک کردن فایلها می بایست عبارت del Filename را تایپ کنید، برای مثال اگر درون فلش دیسک من فایلی بهنام autorun.inf وجود داشته باشد و بخواهم که آن را پاک کنم، باید عبارت زیر را تایپ کرده و Enter را فشار دهم:
del autorun.inf
با اینکار فایل مورد نظر پاک می شود. اگر شما تمامی این مراحل را به درستی انجام داده باشید و تمامی فایلهای مشکوک را از درون فلش دیسک پاک کرده باشید، فلش دیسک ایمن شده و شما می توانید با خیالی آسوده به درون آن رفت و آمد کنید.
البته برای اطمینان از ایمن بودن می توانید بعد از پاکسازی فلش دیسک یک بار آن را قطع و دوباره به سیستم وصل کنید و دوباره بهوسیله ی داس محتویات آنرا چک کنید تا از عدم وجود فایلهای مشکوکی چون autorun.inf مطمئن شوید.
همانگونه که گفته شد، این روش تنها برای مواقع اضطراری می بایست، استفاده گردد. چون گاهی حتی آنتی ویروس ها نیز در تشخیص یک فایل ویروس دچار اشتباه می شوند، انسان که جای خود دارد. منظور از ویروس تمام انواع ویروس ها، بد افزار ها، malware ها و … می باشد.