به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، هفته گذشته دانشجویان متضرر دوره دکتری دانشگاه علامه در این اتفاق، با تجمع مقابل وزارت علوم، سازمان سنجش، دیوان عدالت اداری و شورای عالی انقلاب فرهنگی اعتراض خود را به تحصیل در پردیس این دانشگاه نشان دادند؛ اعتراضی که تا کنون نتیجه ای نداشته است.
ماجرا از کجا آغاز شد؟
دانشگاه علامه در مقطع دکتری در نیمسال تحصیلی جاری با اعلام سازمان سنجش، عده ای را در مرحله تکمیل ظرفیت پذیرش کرد.
اما این پذیرفته شدگان هنگام مراجعه به دانشگاه متوجه شدند که به جای پذیرفته شدن در نوبت دوم، در پردیس پولی دانشگاه پذیرفته و ثبت نام خواهند شد و دانشجوی پردیس به حساب خواهند آمد نه دانشجوی شبانه دانشگاه علامه.
این در حالی است که در دفترچه انتخاب رشته سازمان سنجش که ملاک عمل همه داوطلبان آزمون های سراسری است مشخصاً ذکر شده که نوع دوره شبانه بوده و فقط محل برگزاری کلاس ها پردیس نیمه حضوری دانشگاه است.
در روز مصاحبه هم استادان و مسئولان تحصیلات تکمیلی دانشگاه تاکید زیادی داشتند که دوره شبانه خواهد بود، ولی بعدها مسئولان در اظهارنظرها و فرم های ثبت نام صراحتاً نوع پذیرش نیمسال دوم را شهریه پرداز و گروه آموزشی و نام دانشکده را پردیس عنوان کرده و خواستار پرداخت هزینه اولیه معادل 13.5 میلیون تومان شده و از ارائه کلیه حقوق مبوط به دوره شبانه مانند وام خودداری کرده و تمام مدارک پذیرش و نامه ها و حتی کارت دانشجویی را با مهر پردیس صادر کردند.
این امر موجب اعتراض عده ای از دانشجویان شد و آنها با تجمع مقابل وزارت علوم، خواستار رسیدگی به این مسئله شدند.
واکنش به اعتراضات
پس از این اتفاق و اعتراض های گسترده، مسئولان مربوط به این جریان واکنش نشان دادند و به دانشجویان معترض قول دادند که مشکلشان حل شود.
پیش از این ابوالفضل حسنی، مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی در نامه ای به رئیس دانشگاه علامه اعلام کرد که این دانشجویان، پذیرفته شده در دوره دکتری نوبت دوم هستند و باید تحت عنوان دانشجوی نوبت دوم ثبت نام شوند.
احسان جمالی، معاون فنی و آماری سازمان سنجش نیز در نامه ای به پذیرفته شدن این داوطلبان در دوره شبانه اشاره کرده و متذکر شده است که دانشگاه علامه در مرحله تکمیل ظرفیت، برای پردیس خودگردان پذیرش نداشته است.
اما رئیس دانشگاه علامه طباطبایی با بی دلیل و منطق دانستن اعتراض دانشجویان می گوید که دانشگاه علامه در ساختمان اصلی جایی ندارد که بتواند دانشجو در نوبت دوم پذیرش کند؛ از این رو دانشجویان را در پردیس نیمه حضوری پذیرفته است.
وی می گوید: دانشجویان پیش از این از محل برگزاری کلاس ها خبر داشتند و با اشراف به همین موضوع مصاحبه داده و پذیرفته شده اند.
شریعتی تقصیرها را به گردن سازمان سنجش می اندازد و می گوید: ثبت دوره شبانه در دفترچه آزمون دکتری اشتباه سازمان سنجش بوده و منظور ما از نوبت دوم، پذیرش در پردیس خودگردان دانشگاه بوده است.
دانشجویان این ادعا که اشتباه سازمان سنجش در دفترچه موجب این مسائل شده را رد کرده و با پیگیری هایی که از سازمان سنجش انجام داده اند، به این نتیجه رسیده اند که اشتباه از جانب سازمان سنجش نبوده است.
تفاوت مدرک پولی و غیرپولی
دانشجویان همچنان معترضند. خیلی از پذیرفته شدگان نوبت دوم، وقتی دیدند به اجبار باید در پردیس خودگردان تحصیل کنند، انصراف دادند و تصمیم گرفتند خود را برای کنکور سال بعد آماده کنند، اما آنهایی که مانده اند و هنوز اعتراض دارند، دلایل اعتراض خود را چند بخش می کنند.
یکی این که مدرک دانشجوی شبانه با روزانه دانشگاه علامه تفاوتی ندارد و آنها به این امید به این شکل انتخاب رشته و دانشگاه کرده اند.
یکی از دانشجویان رشته مدیریت دانشگاه علامه که در نوبت دوم پذیرفته شده است، می گوید: مدرک دوره شبانه با روزانه در دانشگاه تفاوتی ندارد و قید شبانه بودن در مدرک نخواهد آمد، اما حساب پردیس های خودگردان از این ماجرا جداست. مدرک پردیس پولی ارزش مدرک دوره روزانه و شبانه را نخواهد داشت.
این در حالی است که رئیس دانشگاه علامه با بیان اینکه دوره شبانه با پردیس خودگردان هیچ تفاوتی ندارد، اظهار می کند: ما در دانشگاه علامه تنها یک نوع مدرک صادر میکنیم و هیچ گونه لفظ «پردیس خودگردان» یا «شبانه» در مدرک تحصیلی صادره وجود ندارد.
مسئله دوم که باعث اعتراض دانشجویان شده، شهریه بالای این دانشگاه در مقطع دکتری است.
یکی از دانشجویان این مقطع می گوید: «شهریه دانشگاه های دیگر در این مقطع نهایتاً هر ترم پنج میلیون تومان است که دو و نیم میلیون آن از طریق وام پرداخت می شود، اما در این دانشگاه شهریه حدود 13 میلیون تومان است و ما از امکان وام هم محروم هستیم.»
این دانشجو ادامه می دهد: «این انصاف نیست که ما با کنکور در دوره شبانه پذیرفته شویم و کنار کسانی بنشینیم که بدون کنکور و تنها از طریق فراخوان و انجام مصاحبه به دانشگاه آمده اند و به همان اندازه هم شهریه پرداخت کنیم.»
پذیرش دانشجو به صورت تلفنی!
دانشجویان دانشگاه علامه مدعی هستند که این دانشگاه چندی پیش فراخوانی برای جذب دانشجوی سفارشی در سایت خود قرار داده و شماره تلفنی را برای جذب متقاضیان اعلام کرده و از آن طریق دانشجویانش را بدون آزمون و فقط از طریق مصاحبه در پردیس پذیرفته است.
شریعتی، رئیس دانشگاه علامه این ادعا را هم رد می کند و می گوید: چنین چیزی وجود ندارد. بر اساس قانون ما میتوانیم ظرفیت لغو شده از سوی دانشجویان تکمیل ظرفیت را در صورت رسیدن تعداد داوطلبان به 20 نفر از طریق آزمون اختصاصی و در غیر این صورت با انجام مصاحبه دانشجو بپذیریم که این دانشجویان که دو تا سه نفر بودند نیز از طریق مصاحبه پذیرفته شدند.
اعتراض هایی که نتیجه نمیدهند
هفته گذشته، حدود 40 نفر از دانشجویان دکتری پذیرفته شده در مرحله تکمیل ظرفیت با اعلام سازمان سنجش، مقابل وزارت علوم تجمع کردند و از این طریق برای بار چندم اعتراض خود را نسبت به این که پذیرش آنها از شبانه به پردیس خودگردان تغییر کرده است، نشان دادند که این اعتراضات نه تنها نتیجه ای نداد، بلکه منجر به برخوردهای نامناسب مسئولان با دانشجویان هم شد.
چندی پیش نیز دانشجویان معترض دانشگاه علامه، اعتراض نامه ای را تنظیم و به وزارت علوم ارسال کردند که کامران دانشجو دستور بررسی هر چه سریعتر را برای رفع این مشکل صادر کرد.
دستوری که تا به امروز نتیجه نداده و این شبهه را در ذهن به وجود می آورد که زور وزارت علوم هم به رئیس دانشگاه علامه نرسیده است!
«خبرگزاری دانشجو» آمادگی انعکاس پاسخ و واکنش مسئولان آموزشی دانشگاه علامه به مباحث مطروحه در گزارش فوق را دارد.
اعتراض هم که مي کني ، گردن کلفتشون رو به رخت ميکشن.
خدايا شکرت.
اين بار اول علامه نيس که از اين کارا مي کنه....اما ما دستمون به جايي نميرسه....متاسفانه من با اين که دانشجوي دکتري روزانه ام بسيار ناراضي ام......خدا به شما معترض هاي شبانه رحم کنه با اون کارمندا که بيشتر رييسن چه کشيديد.....
با تشکر فراوان از مديران محترم سايت بابت اين گزارش مناسب.
مطالب کاملا واقعي است و دانشگاه کار غير شرعي غير اخلاقي غيرقانوني مرتکب شده
اللهم عجل لوليک الفرج
يک نکته اينکه پذيرفته شدگان تلفني نه تنها آزمون سراسري يا اختصاصي پذيرفته نشده اند، بلکه اساسا در هيچ مصاحبه اي نيز شرکت نداشته اند. فقط مدارک به دانشگاه تحويل داده و بعد نيز با آنها تماس تلفني گرفته شده که بيايد ثبت نام کنيد براي تحصيل!!
ولا تلبسو الحق بالباطل و تکتموا الحق و انتم تعلمون(وحق را به باطل مپوشانيد و حقيقت را پنهان نسازيد و حال آنکه به حقانيت آن واقفيد!
خيلي ممنون از پيگيري ها تون.
اللهم عجل الوليک الفرج
اندکي صبر صحر نزديک است.