وزیر بهداشت با اشاره به اینکه طرح پزشک خانواده در 7 استان اجرایی شده است گفت: درآینده نزدیک اجرای برنامه پزشک خانواده در دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز آغاز می شود.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، حسن طریقت منفرد امروز در حاشیه سفر دولت به مازندران در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه جهش و پیشرفت علم و تکنولوژی در سالهای اخیر، هزینه های بهداشت و درمان را افزایش داده، ادامه داد: کشورهای توسعه یافته به این نتیجه رسیدند که از پزشکان برای هدایت مصرف منابع حوزه سلامت می توان استفاده کرد.
وی ادامه داد: برنامه پزشک خانواده سعی دارد پزشک را در مسیر درمان، همراه بیمار نماید.
طریقت منفرد، تخصیص سرانه را یکی از روشهای افزایش انگیزه پزشکان در برنامه پزشک خانواده دانست و اظهار داشت: در این طرح ارتباط مالی بین پزشک و بیمار قطع می شود.
وزیر بهداشت، با تاکید بر اینکه مازندران از استانهای پیشرو در اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع است، ادامه داد: در هفت استان دیگر نیز این برنامه اجرایی می شود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با بیان اینکه استانهای آذربایجان غربی و شرقی، اردبیل، قزوین ، یزد و خوزستان برنامه پزشک خانواده را در اردیبهشت ماه اجرایی می کنند، گفت: درآینده نزدیک اجرای برنامه پزشک خانواده در دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز آغاز می شود.
حسن طریقت منفرد با بیان اینکه از 144 هزار میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده در برنامه بودجه 91، به دلیل تحریمهای اعمال شده به ویژه در صنعت نفت، کمتر از 90 هزار میلیارد تومان آن محقق شد، تصریح کرد: امیدوارم قبل از پایان دولت دهم برخی از پروژه های در حال ساخت، به بهره برداری برسد.
وی با اشاره به اینکه بعد از انقلاب اسلامی، حوزه بهداشت ودرمان جهش معجزه آسایی داشته است،ادامه داد: در حال حاضر بیش از 120 هزار پزشک، 200 هزار پیراپزشک دانشگاهی و 130 هزار تخت بیمارستانی در کشور وجود دارد، که قسمت اعظم این امکانات در مناطق غیر برخوردار مستقر شد.
طریقت منفرد با تاکید براینکه ساختار بهداشت ودرمان نیاز به تحول جدی دارد، افزود: برنامه پزشک خانواده یکی از عوامل موثر در این تغییر است.
وزیر بهداشت اجرای برنامه پزشک خانواده را مهمترین اولویت وزارت بهداشت دانست و تاکید کرد: برای ساماندهی نظام بهداشت و درمان کشور راهی جز احیای جایگاه طب عمومی دیروز و پزشک خانواده امروز نداریم.
وی یادآور شد: پزشک خانواده امروز طبیب عمومی است که نظام بهداشت و درمان را مدیریت میکند و اگر بخواهیم حرمت و تقدس پزشکی را در جامعه حفظ کنیم هیچ راهی به جز اجرای برنامه پزشک خانواده نداریم.
وزیر بهداشت با اشاره به تجربه موفق سیستم بهداشت و درمان کشورهای غربی به دلیل داشتن پزشک خانواده خاطر نشان کرد: پزشک عمومی باید بیشترین جایگاه اقتصادی و اجتماعی را داشته باشد تا بتواند دین خود را به مردم اداکند.