معاون اول دولت خاتمی گفت: هاشمی پدر خانواده است و اگر به میدان بیاید، من در مقابل او نمیایستم و با او رقابت نمیکنم.
به گزارش خبرنگار باشگاه دانشجویان «خبرگزاری دانشجو»، محمدرضا عارف عصر دیروز در جلسه پرسش و پاسخ به دعوت بسیج دانشجویی در دانشگاه رازی کرمانشاه حضور پیدا کرد.جلسه با سخنرانی 15 دقیقهای عارف درباره وضعیت استان کرمانشاه شروع شد و سپس دانشجویان به طرح سوال از معاون اول دولت اصلاحات پرداختند.
عارف با بیان اینکه در یک حکومت جمهوری و مردمی، مهمترین مسئله انتخابات است، به تشریح حماسه سیاسی و اقتصادی پرداخت و حماسه را یک حرکت شجاعانه و روبه جلو دانست.وی تأکید کرد: مهمترین مصداق حماسه سیاسی، انتخابات ریاست جمهوری است و باید به حماسه تبدیل شود و این انتخابات در شرایطی برگزار میشود که در سال 88 به دلیل حوادث قبل، بیانگیزگی و رکود در جوانان ایجاد شد و باید دانشجویان انگیزه پیدا کنند.
عارف، حماسه سیاسی را به حماسه حضور، حماسه اخلاق و قانونمداری، حماسه انتخاب و حماسه رفاقت تقسیم بندی کرد و گفت: رئیس جمهوری باید انتخاب شود که توان پاسخگویی داشته باشد و زمان سر دادن شعار گذشته است.بعد از انتخابات نیز باید در فضای رفاقت گام برداریم.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: بهدلیل جنگ تحمیلی سهم استان کرمانشاه در توسعه خوب نبوده و در دهه دوم و سوم شاهد حرکتهایی بودهایم، اما تا رسیدن به وضعیت مطلوب، فاصله وجود دارد.
این کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، مهمترین مانع توسعه در صنعت و کشاورزی را عدم سرمایهگذاری دانست و با اشاره به نرخ بالای بیکاری در استان، سطح سواد و آموزشهای فنی را نامناسب دانست و بر توجه به کشاورزی و استفاده از نیروهای بومی، برای جلوگیری از مهاجرت به سایر نقاط تأکید کرد.
موضع رهبری موضع رسمی دولت ما خواهد بود
عارف عنوان کرد: دیپلماسی ما دیپلماسی انقلاب است و سیاستهای کشور در شورای عالی امنیت ملی تصویب میشود و به تایید رهبری می رسد. در هیچ شرایطی و در موضع ضعف با کشورهای دیگر وارد تعامل نخواهیم شد، موضع رهبری موضع رسمی دولت ما خواهد بود.
عارف در خصوص مواضعش نسبت به اسرائیل ادامه داد: کشوری به نام اسرائیل نمی شناسیم و اسرائیل تنها یک رژیم غاصب است و ما به این نظریه پایبندیم.
آقای هاشمی و خاتمی متعهد و ارزشی هستند/ عملکرد آن ها در 88 گویای شایستگی آنهاست
عارف در پاسخ به حضور یا عدم حضور خاتمی و هاشمی در انتخابات پیش رو گفت: هنوز چیزی مشخص نیست، اما موضع من در جبهه اصلاحات از اول و از سال گذشته اجماع بوده و اگر خاتمی یا هاشمی به میدان بیایند من کنار می کشم. ان شاالله نتیجه اجماع در مورد اصلاح طلبان قبل از پایان ثبت نام به استحضار مردم می رسد.
وی از دولتهای هاشمی و خاتمی تمجید کرد و در جواب سوال یکی از دانشجویان مبنی بر عملکرد آن ها در 88 افزود: آقای هاشمی و خاتمی توانمند، متعهد و ارزشی هستند وعملکرد آن ها در 88 گویای شایستگی آنهاست. آقای هاشمی بعد از جنگ دولت سازندگی را تشکیل دادند و آقای خاتمی هم 8 سال حکومت کردند و دولت تشکیل دادند که دولت های موفقی بودند. من خوشحال میشوم اگر هر یک از آنها به میدان بیایند.
عارف تاکید کرد: هاشمی پدر خانواده است و اگر به میدان بیاید، من در مقابل او نمیایستم و با او رقابت نمیکنم.
طراحان حوادث 88 خارجیان بودند و کسانی که از آن ها پیروی کردند گناه کارند
از جمله حواشی این مراسم می توان به سوالات متعدد دانشجویان در مورد اتفاقات 88 اشاره کرد، در یکی از این سوالات پرسیده شد: شما به تعریف از بانیان فتنه پرداختید، حوادثی که 36 نفر در آن به خون غلطیدند، کسانی که برخلاف شانتاژ رسانه های غربی از بسیجیان بودند، شما چطور می توانید در مورد اتفاقات 88 چنین طلبکارانه حرف زده و خواستار آزادی کسانی باشید که با دشمنان انقلاب، سلطنت طلب ها، منافقین و کموله هم پیمان شدند؟
عارف در پاسخ به وی گفت: اولاً که حوادث 88 داغ بر دل هر ایرانی مسلمان گذاشته است. ما متاًثریم که آن حوادث اتفاق افتاد و باید با برنامه ریزی و درایت تکرار نشود. ایشان می گویند ما به دفاع از عوامل فتنه پرداختیم در صورتی که رهبر معظم انقلاب عوامل فتنه را طراحان خارجی دانستند و فرمودند: سران فتنه در واقع بازیچه طراحان اصلی بودند، دشمن آنها را به وسط صحنه هل داد و البته آن ها نیز راه خود را از دشمن جدا نکردند و مرتکب گناه شدند. عامل اصلی دیگران بودند و در طراحی ها به دنبال حذف انقلاب و نظام بوده اند.
وی افزود: این دیدگاه رهبری است و ما باید به دنبال تفاهم و همدلی در آینده کشور باشیم، ما به دنبال مچ گیری نیستیم.
عارف در پاسخ به اینکه با توجه به اعتراضات کروبی و موسوی که هر دو از جبهه اصلاحاتند و البته سندی نیز ارائه نشد چرا سکوت کرده و موضعی نداشتند و اگر تقلب نشده چرا به عنوان یک اصلاح طلب عذرخواهی نکرده و اگر تقلبی صورت گرفته چرا در انتخابات شرکت می کند و چه تضمینی است که شما نیز ادعای تقلب خواندن انتخابات را بیان نکند؟ گفت: در انتخابات 88 تخلف صورت گرفت و وعده های مختلف و توزیع اقلامی چون سیب زمینی در بین مردم این ادعا را ثابت می کند؛ کسانی که باید در بی طرفی کامل انتخابات را برگزار کنند به جانبداری از کاندیدایی به صحنه آمدند که این تخلف بین است.
وی افزود: تقلب بحث حقوقی و قضایی است. تقلب علنی نیست اگر علنی باشد تقلب نیست. باید از سوی دادگاه رسیدگی شود؛ در یک فضای کارشناسی باید مسئله 88 بررسی شود و کسی که خطا کرده باید عذرخواهی کند.
از دانشجویان ستاره دار عذرخواهی می کنم/ ستاره افتخار می دهم
عارف در پاسخ به چگونگی وضعیت دانشجویان ستاره دار در دولت احتمالیش گفت: بنده از دانشجویان ستاره دار عذرخواهی می کنم، دانشجویانی که صرفاً در ستاد یک کاندیدا حضور داشته اند نباید ستاره دار شوند و هزینه این اتفاقات را بپردازند؛ در دولت احتمالی بنده این مسئله حل و اگر ستاره ای بدهیم ستاره افتخار خواهد بود.
وی در پاسخ به اینکه آیا دانشجویانی که مرتکب تخلفاتی چون به آتش کشیدن اموال عمومی و دانشگاه ها توهین به نوامیس مردم و مقدسات شدند ستاره افتخار می دهد گفت: فردی که مرتکب چنین تخلفاتی شود به نظر ما دانشجو نیست. من دانشجویی نمی شناسم که اموال عمومی را آتش زده است. ستاره دار کردن را که قاضی شهر انجام نداده است کمیته انضباطی انجام داده است. کمیته انضباطی باید با سعه صدر با دانشجویان برخورد کند.
این صحبت آقای عارف با موضع گیری دوباره دانشجوی سوال کننده در مورد آتش زدن اموال دانشگاه زنجان توسط دانشجویان مواجه شد.
عارف در مود برنامه اش برای رکود دانشگاه ها گفت: در زمان ریاست دانشگاه تهران اوج برخورد گروه های چپ و راست بود. دانشگاه تهران یکی از گرفتاری های جدی شورای امنیت ملی بود که آقای هشمی به من گفته بود که تقریبا در هر جلسه ای در مورد آن بحث می شود. اما عقیده من تحمل دانشجوست و در تمام مدت ریاست 3ونیم ساله خود یک نفر را هم به کمیته انضباطی معرفی نکردم، دانشجو و تشکل ها فرزند من هستند.
اصلاح طلبان در 84 اجماع نکرده و شکست خوردند
کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری در پاسخ به اینکه اگر دولت اصلاحات داعیه مردمی بودن دارد چرا معین کمتر از 15 درصد رای آورد؟ گفت: اصلاح طلبان در 84 اجماع نکرده و شکست خوردند. وی ادامه داد: ما می گوییم که کاندیداها باید در شرایط متعادل و با امکانات عمومی یکسان خود را عرضه کنند و حرف آخر را مردم می زنند و هرچه بگویند تمکین می کنیم.
وی در پاسخ به اینکه چرا تاکنون با سایر اصلاح طلبان اجماع نکرده است گفت: در لیست اجماع آقای جهانگیری، شریعتمدار، واعظ زاده و بنده هستیم و هر 4 نفر قرار گذاشتیم در صورت تعیین یکی از اصلاح طلبان اجماع کنیم.
وی در پاسخ به اجماع اصلاح طلبان بر روی رحیم مشائی گفت: این از اون حرف هاست؛ ممکن است اصولگراهای حامی احمدی نژاد بر روی وی ائتلاف کنند ولی اصلاح طلبان غیر ممکن است.
بیشترین پیشرفت فناوری هسته ای زمان اصلاحات بود
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر توقف برنامه هسته ای در زمان دولت خاتمی و هم چنین اجازه تیر به قالیباف بر علیه دانشجویان گفت: در دولت خاتمی برنامه هسته ای نه تنها متوقف نشد بلکه بیشترین پیشرفت در فناوری هسته ای مربوط به زمان اصلاحات بود. ما به خاطر منافع ملی نمی توانیم جزییات را بگوییم.
عارف افزود: هم چنین دستور تیر دادن هیچگاه در اختیار دولت نبوده و قالیباف خود باید پاسخ دهد.
وی ادامه داد: دولت خاتمی به دنبال توسعه همه جانبه کشور بوده و بیشترین توجه را به رشد اقتصادی داشته است و با نفت بشکه ای 7 دلار رقمی معادل 6 درصد بود.
به جد مخالف تفکیک جنسیتی دانشگاه ها هستم
کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری در خصوص تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها نیز گفت: بنده به جد مخالف تفکیک جنسیتی دانشگاه ها بوده و فکر می کنم دانشجو به سن تشخیص و آگاهی رسیده است.صحبت دو دانشجوی دختر و پسر در چهارچوب قوانین اسلامی غلط نیست و اگر آمادگی داشتند ازدواج کنند. ازدواج ها باید با ثبات باشد. هم اکنون نرخ طلاق از یک به 16 به یک به شش رسیده است.
وی افزود: دانشگاه سالم ترین بخش اجتماع است. تفکیک جنسیتی هزینه بر است و توان اساتید را کم می کند.
در ادامه یکی از دانشجویان در پشت تریبون حاضر شد و گفت: حرف شما در مورد انرژی هسته ای دروغ بوده چرا که بیشترین پیشرفت در انرژی هسته ای در دو دوره قبل و توسط شهید احمدی روشن ها بود. در اصلاحات حتی 8 سانتریفوژ تحقیقاتی هم تعلیق شد و خواهش ما این است که در مورد تقلب پاسخ روشنی بدهید؟
این دانشجو همچنین اشاره ای به برخورد ابزاری غرب به زنان کرد و خواستار پاسخ در مورد تصویب کنوانسیون حقوق زن و مرد در مجلس ششم شد.
عارف در جواب گفت: من دیگر در مورد دولت آقای خاتمی و سانتریفوژها جواب نمی دهم؛ حال می خواهید هر برداشتی بکنید. من از تمام دانشمندان به خصوص دانشمندان جوان تشکر می کنم که مربوط به دوره خاصی هم نمی باشد. در طول این 30 سال واقعاً سازمان انرژی اتمی تلاش های فراوانی داشته است که خداوند به همه آن ها و شهیدان اجر دهد.
وی ادامه داد: تقلب در انتخابات حقوقی است و من نمی دانم و باید دادگاه بررسی کند و نظر دهد.
عارف حجاب زن را تکریم زن دانست و تاکید کرد حجاب باید در حدودی که شرع اسلام مشخص کرده رعایت شود. وی اشاره ای هم به کنوانسیون ها کرد که باید از مراجع قانونی اعم از مجلس عبور کند که البته کشورها حق دارند بخشی از آنها را نپذیرند.
صحبت کلی آقای عارف در مورد کنوانسیون حقوق زن و مرد با اعتراض دانشجویان دختر حاضر در مراسم روبرو شد.
وظیفه دولت ها رفع محرومیت هاست
کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری در پاسخ به اینکه مدل اقتصادیش چیست و آیا برپایه عدالت اجتماعی بوده یا بر پایه توسعه اقتصادی خواهد بود؟ گفت: مدل اقتصادی هر دولت براساس سیاست های کلی بوده و براساس آن برنامه های توسعه تعیین و دولت ما هم در این راستا حرکت خواهد کرد. آن چیزی که ممکن است متفاوت باشد اولویت هاست. مبنای حرکت ما عدالت اجتماعی است.
عارف افزود: دولت های دیگر نیز موظف به اجرای این سیاست ها هستند و باور به اجرای برنامه و تمکین به قانون باید مبنای کشور قرار گیرد.هم اکنون نرخ بیکاری در جامعه نگران کننده است در حالی که دولت اصلاحات سالی 750 هزار شغل واقعی ایجاد کرد و رسیدن به یک میلیون شغل کار سختی نیست.
وی ادامه داد: انضباط مالی دولت حرف اول را می زند، هم چنین سازمان مدیریت و شورای ناظر باید احیا شود.تزریق پول پرقدرت در جامعه کاری غلط و باید در جذب سرمایه های کوچک نیز تلاش شود و متاًسفانه هم اکنون این سرمایه ها صرف خرید دلار و سکه شده است.این وضعیت باید کنترل شده و به دنبال آن نیز تورم کنترل خواهد شد و مانع از کاهش ارزش پول ملی می شود.
وی ایرانیان خارج از کشور را بهترین گزینه برای جذب سرمایه دانست و گفت: جذب سرمایه بهترین راهکار برای رسیدن به رشد 8 درصدی است.عارف ارتقا بخش فناوری و اطلاعات را از مهمترین موارد رشد اقتصادی برشمرد و کارآفرینی را نیز از دیگر اولویت ها عنوان کرد.
وی در بخش دیگر با اشاره به تحریم ها گفت: برداشتن تحریم ها کار آسانی نیست و باید با ثبات اقتصادی آثار آن را کاهش دهیم و بعد برای رفع آنها روابط خود با دنیا را خوب کنیم.
از دیگر حواشی می توان به حضور خارج از برنامه برخی دانشجویان در پشت تریبون اشاره کرد.اظهارات عارف با واکنش مخالفان و موافقان روبهرو شد. یک دانشجوی فیزیک هسته ای پشت تریبون بانگ "یا حسین"برآورد و گفت: من قصد آمدن به این مراسم را نداشتم، اصلا از حضور این آدمها در انتخابات آینده متعجبم؛ ما امروز نباید اجازه دهیم اسم هاشمی و خاتمی بیاید، اگر امروز هاشمی و خاتمی در این کشور زندگی می کنند و نفس می کشند نشانه عطوفت و بزرگواری نظام و یا کوتاهی ما دانشجویان است؛ اینها در روز عاشورا سکوت کردند و هر کسی که به امام حسین توهین کرده از صحنه روزگار حذف می شود. عجیب است که آقای عارف به خودش اجازه میدهد نام آنها را تکرار کند.
وی افزود: من مذهبی متهجر نیستم، من دانشجوی هسته ای ام و اگر این آقا هم اکنون اینجاست و برای ما سخنرانی می کند عجیب است.
در پاسخ به این دانشجو دانشجوی دیگری پشت تریبون آمد و گفت: متاسفم برای دانشجویانی که با این سوال قصد تخریب و منحرف کردن جلسه را دارند و خطاب به عارف گفت: آقای عارف با این کنار کشیدن ها ابزار را به دست دیگران ندهید، رای شما پیداست.
در پاسخ به این موارد کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری گفت: من هیچ گاه در برابر بزرگان رقابت نمی کنم و اگر هاشمی و خاتمی بیایند کنار می کشم.
در پایان نیز محمدرضا عارف در شرایطی که دانشجویان مشغول مشاجره بودند فضای دانشگاه رازی را ترک کرد.برخی از دانشجویان نسبت به جواب ندادن این کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به برخی از سئوالات اعتراض داشتند.
آقاي عارف
شما که معتقديد سران فتنه بازيچه بودند و دشمنان خارجي آن ها را به وسط صحنه هل دادند، بايد اين را بدانيد که:
افرادي که بازيچه دشمن قرار ميگيرند، صلاحيت حضور در انتخابات را ندارند.
افرا
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
شما که معتقديد سران فتنه بازيچه بودند و دشمنان خارجي آن ها را به وسط صحنه هل دادند، بايد اين را بدانيد که:
افرادي که بازيچه دشمن قرار ميگيرند، صلاحيت حضور در انتخابات را ندارند.
افرا