به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، مهدی چمران در نشست دفتر تحکیم وحدت که عصر امروز در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد با اشاره به اینکه ما بهعنوان آبادگران در صحنه حاضر شدیم و با همان اسم بود که مجلس تغییر کرد و اکثریت مجلس به دست آبادگران افتاد گفت: نباید در دوران ثبتنام کاندیداهای ریاست جمهوری مسئله شوراهای شهر را به فراموشی بسپاریم زیرا شورای شهر میتواند برای دولت لایحه بفرست تا به تصویب دولت برسد و در این رابطه باید به دنبال افراد خوبی باشیم و تلاش کنیم که شورای شهر به دست برخی اصلاحطلبان نیفتد تا تریبونی برای کوبیدن نظام باشد.
وی در باره روند طولانی طرحهای تفصیلی و جامع گفت: بله کاملا موافق هستم روند اجرای طرحها بسیار طولانی است و گاهی تا پنج سال به طول میانجامد به شکلی که کلیت طرح تغییر میکند زیرا شورای عالی شهر بین سالهای 50 تا 55 تصویب شده است و این روش روش قدیمی است اما من وقتی وارد شورا شدم اولین دوره طرح جامع کشور را به شکل راهبردی تهیه کردم که این طرح چشمانداز 20ساله دارد اما هر پنج سال مرور میشود.
چمران در باره تعدد کاندیداها در انتخابات گفت: این مسئله پدیده خوبی نیست اصلا درست نیست که همه بخواهند رئیس جمهور شوند زیرا این کار میزان آرا رئیس جمهور را پایین میآورد همچنین تصمیمگیری برای مردم را نیز مشکل میکند که البته این موضوع به تقوی و بینش سیاسی فرد بستگی دارد.
رئیس شورا شهر تهران در باره عملکرد این شورا گفت: شورای شهر نهاد غیرحکومتی و مردمی است و حساب و کتاب حکومتی به دور است شورای عالی استان نظارت بر شورای روستاها را به عهده دارد و در سیستم مدیریت شهری سهولتها را به مجلس برده و قانونی کرده و در این رابطه 25 لایحه از شورا در مجلس به تصویب رسیده است که از جمله آن میتواند به قانون باغات اشاره کرد.
وی در باره ویژگی رئیس جمهور آینده و نقاط ضعف و قوت فعلی گفت: پرکاری، تلاش، اجرای پروژههای مختلف، رسیدگی به نقاط محرم همچنین تلاش گسترده در مجامع بینالمللی از نقاط قوت دولت فعلی بوده است اما آنچه که با آن موافق نیستم ایجاد تنش و درگیری در کشور است و در این رابطه برای اداره کشور باید به مسائل مهم توجه داشته باشیم.
رئیس شورای شهر تهران درباره مطرح شدن چمران از طرف دولت ابراز داشت: من در این رابطه نه با رئیس جمهور و نه با فرد دیگری صحبت نداشتم.
وی در باره ثبتنام و کاندیداتوری در وزارت کشور خاطرنشان کرد: فکر نمیکنم با این تعدد کاندیداها حتی اضافه شدن یک نفر هم کار درستی باشد.
چمران در پاسخ به خبرگزاری دانشجو مبنی بر این سوال که آیا ثبتنام میکند یا خیر گفت: باید تا شنبه صبر کنید.
وی در باره استفاده از امکانات شهرداری برای رسیدن به قدرت گفت: استفاده از امکانات دولتی برای منافع شخصی حرام است به اعضای شورای شهر هم این مسئله را هشدار دادهایم و اعضای شهرداری نیز به این مسئله معتقدند.
رئیس شورای شهر تهران درباره شخصیتهای ورزشی و هنری برای انتخابات شورای شهر ابراز داشت: چهره ورزشی یا هنری بودن دلیل حضور در شوراها نیست بلکه توانایی، آگاهی و تسلط افراد حائز اهمیت است البته باید توجه داشته باشیم که نمایندگان مجلس نیز در ابتدا متخصص نبودند و به مرور یادگرفتند مقرر شده هم در مجلس و هم در شوراها دورههای آموزشی بگذاریم تا افراد با قوانین آشنا شوند و خود من همه در ابتدا قوانین را نمیدانستم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا حضور وزرشکاران در شورای شهر را مفید میدانید پاسخ داد: برخی عملکرد خیلی خوبی داشتند.
چمران در ادامه افزود: اینکه از یک جایگاه برای جایگاه دیگری حرکت کنیم اشکالی ندارد اما اینکه کارهایمان را به این خاطر انجام دهیم تا جایی باز کنیم و به مقامات بالاتر برسیم اشکال دارد و در این رابطه این مسئله به ایمان و تصمیمات فرد بستگی دارد.
چمران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا شهرداران تهران رئیس جمهور میشوند گفت: این فرهنگ غلطی است و نباید باشد که البته این مسئله فقط یک مرتبه اتفاق افتاده است.
وی درباره ارائه لیست از سوی احزاب ابراز داشت: اگر با چشم باز و به دور از منیتها بتوانیم به نقطه مطلوب و توانمند برسیم اشکالی ندارد و قاعدتا موفق خواهیم بود اما اگر همه احزاب بخواهند لیست بدهند خطر شکست وجود دارد.
رئیس شورای شهر تهران در باره اجرای طرح هادی و ایجاد امکانات در روستاهای کشور تصریح کرد: بردن امکانات به روستاهای کوچک بسیار مشکل است در این طرح مقرر شده است که روستاهای کوچک را از نظر مرکزیت با هم تجمیع کنیم و بتوانیم حداقل امکانات را برای آنان ایجاد شود.
وی در باره حمایت از کشاورزی در روستاها گفت: ریشه اصلاح اقتصاد ما در کشاورزی است زیرا ایران قبل از صنعتی بودن کشور کشاورزی است باید بدانیم که شیوه سنتی کشاروزی خوب است اما متأسفانه اکثر کشاورزان ایرانی شغل دومی هم دارند و کشاورز خالص نیستند .
چمران در باره موضوع فرهنگ خاطرنشان کرد: فعالیت فرهنگی دغدغه اصلی من است و شهر هر چقدر زیبا باشد اما معنویت و روحانیت در آن نباشد ارزش ندارد بنابراین ظاهر زیبای شهر کافی نیست و در شهر باید به مسائل فرهنگی نیز توجه شود و در این رابطه در حال ساخت 25 تا 35 مسجد هستیم.
این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که چرا جریانی که آبادگران آغاز کرده بودند ادامه پیدا نکرد و تابلوهای در سطح شهر دیده میشود با شعار ایران به سمت پیشرفت و عدالت دیده میشود پاسخ داد: برای تبلیغات به شهرداری تذکر دادیم تا تبلیغات آنان رنگ و بوی انتخاباتی به خود نگیرد اما در مورد تابلوهای تبلیغاتی در مناقصه فروخته میشود و خریداران تابلوها را اجاره میدهد و شهرداری در آن نقشی ندارد و باید بدانیم که متن تبلیغات را ارشاد تأیید میکند اما مقرر شده 50 درصد از تابلوهای زیباسازی باید برای کار فرهنگی اختصاص داده شود.