محمدعلی رامین در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در خصوص علت عدم شور انتخاباتی در بین دانشجویان بیان داشت: فضای دانشگاهها متاثر از فضای جامعه است و جامعه، دانشگاه ها و حوزویان طی 30 سال گذشته با یک نگاه تدافعی خود را آماده پاسخگویی به تهاجمات دشمن کرده اند.
وی با اشاره به اینکه چنانچه دشمن در مواقعی ظهور عینی و واقعی نداشته باشد و یا از برنامه ریزیهای دشمن غافل شویم، آنگاه دچار خمودگی می شویم، افزود: در طی این چند سال گذشته و بخصوص بعد از فتنه 88 به نظر می رسد این آرامشی که در جامعه ما پدید آمده باعث خاموشی جریانات فکری و فرهنگی شده است و دانشجویان متاثر از این فضا حادثه عظیمی مانند انتخابات 92 را کمتر مورد توجه قرار میدهند.
ابهام در میان جریانات سیاسی علت خمودگی دانشجویان در انتخابات
معاون سابق مطبوعاتی وزیر ارشاد ادامه داد: دلیل دیگر سکوت این است که در سال جاری یک نوع ابهام در میان جریانهای سیاسی وجود دارد، از یک طرف جریان مدعی اصلاحات که فتنه 88 را پی ریزی و پیگیری کرد، مردد است که چگونه عمل کند و ورودش به صحنه انتخابات چگونه باشد.
رامین افزود: از طرف دیگر این سرگردانی در جریان اصولگرا شدیدتر است و اصولگرایان که احمدی نژاد از سال 88 پرچمدار آن می باشد، دچار تشتت و درگیری با دولت شده اند و این درگیریها باعث شده به یک پراکندگی ذهنی برسند.
وی تکثر کاندیدا را در بین اصولگرایان موجب ابهام بین مردم دانست و بیان کرد: انواع و اقسام کاندیدا از جریان اصولگرایی وارد صحنه شدهاند، گر چه این امر نشانه تکثر جریان اصولگرایی است که به نوعی مثبت تلقی میشود، اما میتواند ابهاماتی در بین مردم ایجاد کند؛ همچنین یک نوع صبر و انتظار میان طیف های مختلف جامعه از جمله دانشگاهیان و دانشجویان وجود دارد که همه از خود می پرسند چه خواهد شد؟
معاون سابق مطبوعاتی وزیر ارشاد با اشاره به اینکه به نظر می رسد طی هفتههای آینده یک روشنگری در بین کاندیدا شکل گیرد، گفت: هنگامی که یک چشم انداز روشنتری در میان دانشگاهیان قرار گیرد، دانشجویان فعال تر در عرصه وارد می شوند؛ به این ترتیب در یک نگاه آرمانی انتظار ما از دانشجویان به عنوان قشر فرهیخته جامعه پرچمدار بودنشان در جریانات فکری جامعه است.
اصلاح طلبانی که به دنبال اصلاح ساختار حکومتند در انتخابات شانسی ندارند
رامین در ادامه در خصوص میزان اقبال جریان اصلاحات در انتخابات پیش رو بیان داشت: نگاه اصلاح طلبی از نظر ذاتی نگاه بدی نیست و در کل انقلاب یک جریان اصلاحی است، اما یک گروه به عنوان اصلاح طلب آمدهاند و می خواهند در درون نظام اسلامی که به جهت اصلاح جهان آمده، اصلاحات کنند.
وی افزود: آنها در حقیقت میخواهند نظام اسلامی را در نظام بین الملل مستحیل کنند و طبیعتاً این یک جریان انحرافی و فاسد است که توطئه آنان را در انتخابات 88 مشاهده کردیم؛ این گروه سیاسیون مدعی اصلاحات قطعاً جایگاهی در درون نظام ندارند.
نیروهای انقلابی مصلحان جهانی هستند
معاون سابق مطبوعاتی وزیر ارشاد با اشاره به اینکه تمام نیروهای انقلابی خود را مصلحان جهانی میدانیم، بیان داشت: این جریان فکری که در سطح جامعه به دنبال اصلاح جریان امور است و نه اصلاح ساختار حکومت، همین حکومت را صحیح میداند و در عین حال در مرحله عمل و اجرا اصلاحاتی را مد نظر قرار میدهد، بنابراین باید این جریان فکری را از آن جریان فتنه جدا بدانیم.
رامین ادامه داد: بنابراین جریان اصلاحات در این انتخابات خواهد بود؛ زیرا آنان بخشی از جامعه هستند و مقام معظم رهبری حضور تمامی جریانات فکری را در انتخابات مبارک می دانند.
جایگاه جهانی ایران به علت بازتاب جهانی انتخابات
وی در خصوص وظیفه مردم در برگزاری هر چه پر شور انتخابات گفت: از ابتدای انقلاب اسلامی همواره انتخابات محلی و ملی ما یک بازتاب جهانی داشته و علت این قضیه جایگاه جهانی ایران است که بعد از انقلاب اسلامی بدست آوردهایم؛ این شرایط مرحله به مرحله پیش رفته و تا به امروز رسیده که بالاترین حساسیت ها به انتخابات و نسبت به تحولات کشور وجود دارد.
معاون سابق مطبوعاتی وزیر ارشاد افزود: در عرصه جهانی دوستان بسیاری داریم که جمهوری اسلامی ایران را الگوی خود قرار دادهاند و این تحولات را با حساسیت دنبال می کنند؛ البته دشمنان جهانی و گردنکشان بین المللی از هر فرصتی جهت تخریب نظام و تضعیف جایگاه ولایت سوءاستفاده می کنند.
احمدینژاد حامل حرف نوینی در عرصه بینالملل بود
رامین با تاکید بر اینکه انتخابات پیش رو از ابعاد مختلفی دارای حساسیت است، بیان کرد: از سال 88 با آمدن احمدی نژاد یک حرف نوینی را آغاز کردیم و نظام ما تاثیر عمیقی را در عرصه بین المللی و در تحولات جهانی و بیداری جهانیان و بخصوص بیداری مسلمانان به جای گذاشت.
وی خاطرنشان کرد: بعد از اتمام دولت دهم به دولتمردانی نیازمندیم که نگاه جهان شمول انقلاب اسلامی را دنبال کنند؛ به این معنا که بتوانند متناسب با تحولات بین المللی فکر کنند، برنامه ارائه دهند و حضور بین المللی جمهوری اسلامی را پیگیری نمایند.
معاون سابق مطبوعاتی وزیر ارشاد بیان داشت: بنابراین کشور به یک رئیس جمهوری که صرفاً به مسائل داخلی و اجرایی بپردازد، نیاز ندارد، بلکه رئیس جمهوری میخواهیم که با تبعیت محض از رهبر، جایگاه ولی فقیه و امام امت اسلامی را به جهانیان معرفی و رسالت جهانی نظام جمهوری اسلامی را محقق کند.
آیا ائتلافهای بوجود آمده در عرصه انتخابات حرف اساسی دارند
رامین در خصوص ائتلافهای بوجود آمده در بین برخی از کاندیداهای انتخابات تصریح کرد: اینکه نیروهای سیاسی با هم ائتلاف کنند و اقداماتی را چه در عرصه انتخابات و چه بعد از آن پیش ببرند، مفید است، اما در حال حاضر به طور مثال در عرصه انتخابات، 1+2 و در میان کارگزاران حکومت 1-2 حاکم است که همین 1-2 کارها را عقب میاندازد.
وی با تاکید بر اینکه معلوم نیست این 1+2 در عرصه انتخابات حرف اساسی برای گفتن دارد یا خیر، افزود: به نظر من راهبرد اساسی نظام و راهبرد مبنایی رهبری این است که انقلاب و جمهوری اسلام را از جوان گرایی محروم نکنند و تغییر نسل در مدیریت کلان جامعه و نظام را سازمان دهی کنند و هر انتخابات گامی به پیش باشد نه عقب.
معاون سابق مطبوعاتی وزیر ارشاد ادامه داد: بنابراین نیروهایی که از ابتدای انقلاب حضور داشتند بزرگوارانه جای خود را به نسل جوان، پرانرژی و آماده به خدمت بدهند و تجربیات خود را منتقل کنند و این تجربیات را انحصاراً برای خود حفظ نکنند، بلکه انتشار دهند.
نامزدهای انتخاباتی از نظر انفرادی متفرق و از نظر فکری یکی هستند
رامین در خصوص تعدد نامزدهای انتخاباتی گفت: تعدد نامزدها در صورتی که مشخصاً برنامه و نیروی انسانی و هدف داشته باشند، ایرادی ندارد؛ به این معنا که به طور مثال چنانچه 10 کاندیدا داشته باشیم و از این 10 کاندیدا، 10 برنامه، 10 هدف اولویت دار،10 آرمان بزرگ تنظیم شده و 10 نیروی انسانی کارآمد و آماده به خدمت حضور داشته باشند، در این صورت تنوع واقعی است و گزینش برای مردم آسانتر خواهد بود.
وی تاکید کرد: اما غالباً این گونه نیست و چنانچه 10 کاندیدا داشته باشیم، غالباً دو آرمان را دنبال می کنند و غالباً هدف گذاری هایشان درهم ریخته است و برنامه های آشفته و درهمی دارند که قابل تفکیک نیست.
معاون سابق مطبوعاتی وزیر ارشاد در پایان بیان کرد: این نامزدها نیروهای انسانی شان یکی است و تنوعی که انسان انتظار دارد در آنها وجود ندارد، بنابراین اینها تنها از نظر انفرادی، متفرق و از نظر فکری یکی هستند و این جاست که این همه کثرت را مفید نمیدانم و معتقدیم این مسائل جامعه را دچار سردرگمی میکند.