به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» زاکانی عصر امروز در دانشگاه الزهرا با اشاره به اهمیت انتخابات ریاست جمهوری گفت: انتخابات ریاست جمهوری مهمترین فتحی که میتوان با انتخاب مناسب پایین تر سطح جامعه را نیز تحت تأثیر قرار دهد.
زاکانی با بیان اینکه سه گروه بازیگر اصلی انتخابات ریاست جمهوری کشور هستند ادامه داد: یکی از این گروهها اصولگرایان هستند که نامزدهای مختلفی را در صحنه دارند گروه دوم کسانی هستند که مخالفین اصولگرایاناند و جریان فعلی کشور را بر نمیتابند و گروه سوم کسانی هستند که با اصل نظام و انقلاب مخالفاند.
این کاندیدای ریاست جمهوری برای گروه سوم جای در صحنه کشور متصور نشده و تصریح کرد: این گروه کسانی هستند که در انتخابات 88 همگی با هم از میرحسین حمایت کردند.
وی بااشاره به دوره سازندگی و اصلاحات گفت: کسانی که 24 سال اداره کشور را در دست داشتهاند مخالف شرایط فعلی انتخابات و کشور می باشند.
زاکانی با اشاره به اینکه کاندیدای گروه مخالف اصولگرایان مشخص است اظهار داشت: کسانی که از دو دوره اصلاحات و سازندگی در صحنه انتخابات هستند همگی معتقدند که آقای هاشمی نامزد اصلح آنهاست و امیدوارند که حضور ایشان بتواند در عرصه رقابت کفه سنگینی ترازو را برای آنها رقم بزند.
این کاندیدای ریاست جمهوری ادامه داد: با حضور هاشمی در صحنه انتخابات عدهای از این گروه استعفاء دادند و عدهای دیگر هم بعد از فضایی که رسانه ملی در اختیار آنها قرار خواهد داد از عرصه کنارهگیری خواهند کرد و این پیشبینی سیاسی من از انتخابات است.
وی به واکاوی صحنه انتخاباتی کشور پرداخت و گفت: صحنه امروز انتخابات مشخص است و یک گروه اصولگرایان هستند و بخش دیگر فردی که نامزدی گروههای دیگر را برعهده دارد.
زاکانی با اشاره به گفتمانهای صورت گرفته در 34 سال اخیر نظام جمهوری اسلامی ایران گفت: نظام جمهوری اسلامی ازاین منظر شامل سه دوره است دوره اول ده سال ابتدای پیروزی انقلاب و گفتمان انقلابی بود و گفتمان حاکم انقلابی و دوره دوم که دوره 24 ساله است و در آن اصلاحات و سازندگی از سردمداران این دوره محسوب می شود دوره سوم نیز دوره دولت نهم ودهم است که عنوانی متفاوت از اصولگرایی را یدک میکشد.
وی با بیان اینکه تا امروز کشور ما با الگوهای شرقی و غرب اداره میشد گفت: این مسئله یکی از آسیبهای جدی است که باید تأمین شود.
این کاندیدای ریاست جمهوری به 8 سال اخیر کشور پرداخت و گفت: در این هشت سال مجموعه حاکم بر کشور نوع نگاهشان که رهبری، خلاف قانون اساسی و منطق اسلامی بود و نگاهشان به رهبری به شکل توصیهای پدرانه بود که این نگاه، نگاه غلط و نادرستی بوده و معتقدم که باید این نقطه نظر تغییر کند.
وی تاکید کرد: دومین موردی که باید مورد پیگیری قرار بگیرد تصویر نگاه مسئولین نسبت به مقام معظم رهبری است و دومین نگاه تغییر نگاه به مردم است.
زاکانی ادامه داد: امام در انقلاب همواره به دو مورد اسلام ناب و مردم تأکید میکردند و در جنگ اگر مردم نبودند انقلاب به طور حتم سه ماهه یا هشت ماهه سقوط می کرد اما حضور مردم باعث شد که معادلات چهره جنگ تغییر پیدا کند.
این کاندیدای ریاست جمهوری با بیان این نکته که در صحنه اقتصادی کشور 437 میلیارد تومان نقدینگی دردست مردم وجود دارد تصریح کرد: چون از این یک رقم سامان یافته برای پیشبرد اهداف نظام استفاده نمیشود هر جایی که وارد میشود سیلابی ضربه می زند.
زاکانی با بیان این نکته که نوع نگاه به نخبگان نیز باید تغییر کند گفت: باید تلاش کرد شایستگان و بهترینها اداره کشور را در دست بگیرند.
زاکانی به بیان این نکته که حمایت از متخلفین در سه دوره گذشته همواره وجود داشته است افزود: دولت نباید خط قرمز داشته باشد و خود شخص رئیس جمهور خط قرمز است نه اطرافیان او و این نگاه دیدگاه غلطی است که بایداصلاح شود.
این کاندیدای ریاست جمهوری با بیان این نکته که در سه دوره گذشته همواره قانون شکنی وجود داشته است اظهار کرد: با برگشت قانون باید قانون را احیا کرد.
زاکانی با بیان اینکه در قانون مردم باید نسبت به مسئولین انتقاد داشته و انتقادات خود را مطرح کنند گفت: من راه امر به معروف ونهی از منکر به مسئولین را باز خواهم کرد و این هم با آزادی و آزادی خواهی تطبیق دارد و مردم جامعه را نیز احیا میکند.
وی ادامه داد: توجه به قانون امکانی را برای ما فراهم می کند که مردم میتوانند از طریق آن راه اصلاح دولتها را در پیش بگیرند.
زاکانی با بیان این نکته که به جای توصیه کردن، دولت باید عمل کند گفت: دولت باید خود را اصلاح کند.
این کاندیدای ریاست جمهوری اولویت اول کشور را اولویت فرهنگی دانست و ادامه داد: یکی از فوریتهای حال حاضر کشور مسئله اقتصادی است و اصلاح در این زمینه است.
وی به مشکل مفاسد اقتصادی در کشور اشاره و تصریح کرد: تا زمانی که بیماری مفاسد اقتصادی در کشور وجود داشته باشد شما نباید انتظار پویایی در این حوزه را داشته باشید زیرا مفاسد اقتصادی نه تنها بر عرصه اقتصاد اثر می گذارد بلکه سایر عرصهها را نیز تحت تأثیر قرار می دهد.
این کاندیدای ریاست جمهوری تصریح کرد: به همین دلیل پاک بودن دولت آینده کافی نیست و باید دولت آتی فسادستیز نیز باشد و اصلاح را از خود و مرکزیت دولت شروع کند.
زاکانی با بیان این نکته که در سه دوره گذشته همین حل مشکلات داخلی کشور در خارج از کشور دنبال میشد افزود: در هر سه دوره سردمداران خط سازش را در کشور ترویج میکردند و ما معتقدیم که باید دیپلماسی پیشرو در صحنه جهانی را دنبال و احیا کنیم که این به معنای ایجاد تنش و دعوا در صحنه بینالمللی نیست.
این کاندیدای ریاست جمهوری با بیان این نکته که دیپلماسی حال حاضر کشور دیپلماسی منفعل، یخزده و محدود است ادامه داد: ما نباید از طرفی هیاهو کنیم و نه از طرف دیگر خط سازش را دنبال کنیم بلکه باید راه کار حل مشکلات را در داخل کشور جستوجو کنیم.
وی درادامه در پاسخ به سوال دانشجویی در مورد اعتماد به وعدههای کاندیداهای احتمالی نیز گفت: به سه دلیل باید اعتماد کرد اول آنکه باید دید که آن فرد درحوزههای تخصصی در 34 سال گذشته نظام جمهوری اسلامی چه کاری را انجام داده است و نکته دوم آن است که باید دید آیا این فرد برای اثبات ادعای خود در صحنه سیاسی برنامهای دارد یا خیر و مورد بعدی تیم کاری اوست که از توانمندان باشد نشان دهنده آن است که این فرد، فرد اصلحی است.
زاکانی در مورد تغییرات ناگهانی دولت نیز گفت: این موارد غلط است و باید تغییرات اساسی در این زمنیه صورت گیرد.
این کاندیدای ریاست جمهوری همچنین در مورد ولایتپذیری رئیس جمهور آینده نیز گفت: در بحث ولایتپذیری حرف زیاد است اما برای اینکه بفهمیم افراد اهل عمل هستند باید بررسی کنیم که در زمان های خاصی مانند جنگ وانقلاب این افراد کجا بودند و یا باید دید که آنها با انحراف چطور برخورد کردند و نباید ولایتپذیری افراد را در مقام حرف قبول کرد بلکه کاندیداها باید در عمل این مهم را اثبات کنند.
زاکانی با بیان این نکته که هر انقلابی ریزشهای نیز دارد عنوان کرد: باید به سراغ کسی رفت که بیشترین انطباق در حرف و عمل وی وجودداشته باشد.
وی همچنین درباره احتمال کنارهگیری خود از صحنه انتخابات در صورت اجماع هم گفت: باید اصولگرایان به سمت وحدت بروند. اصولگرایان باید به سمتی حرکت کنند که در آن بیشترین امکان را برای رقابت با نامزد نهایی جریان مقابل داشته باشند.
زاکانی ادامه داد: اینکه من بخواهم اعلام کنارهگیری کنم اشتباه است و من خود را بر حسب شرایط موجود گزینه اصلح دانسته و برای ورود به عرصه انتخابات ماهها در مورد آن فکر کردهام و همه اصولگرایان باید از یک عقلانیت عمومی برخوردار باشند تا اگر کشور را خطری تهدید کرد به سمت وحدت پیش بروند.
این کاندیدای ریاست جمهوری همچنین درباره اجماع خود با جلیلی نیز گفت: من قائل به وحدت گفتمانی هستم و افرادی همچون ما می توانند با یکدیگر یک جبهه گفتمانی داشته باشند و با داشتن نگاه مشترک یک نفر را نهایتا بهعنوان نامزد واحد در صحنه بماند اما آن یک نفر آن کسی است که از اقبال عمومی بیشتری برخوردار باشد.
زاکانی با بیان اینکه هیچ کدام از نامزدها بد نیستند افزود: هر کدام از ماها یعنی من و آقای جلیلی توانمندیهای خاصی داریم و هرکدام در جایی میتوانیم موفق باشیم ایشان در حوزه دیپلماسی توانمندند و بنده در حوزه داخلی و سیستم داخلی.
وی درباره اصل ولایت فقیه نیز گفت: اصل ولایت فقیه رکن رکین انقلاب و قانون اساسی و بهعنوان مشیت نظام شناخته می شود.
زاکانی ادامه داد: مقام معظم رهبری نمونهای در دنیا ندارد و بزرگان جهان در مقابل ایشان به زانو درآمدهاند.
این کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری ادامه داد: جایگاه ولایت فقیه یک جایگاه قانونی است و دولت ها باید مجری سیاستهای رهبری باشند و شخصیت حقیقی رهبری نمونه وهمتای در سطح بینالمللی و داخلی ندارد و از هر جهت یک فرد بی همتا هستند.
زاکانی مهمترین برنامه خود را درعرصه داخلی ایجاد آرامش و ثبات در کشور و همچنین ایجاد انسجام در جامعه و بهرهمندی از نخبگان و شایستهسالاری و همچنین به میدان آوردن مردم برای حل مشکلات جامعه دانست.
این کاندیدای ریاست جمهوری همچنین مهمترین برنامه اقتصادی خود را مهار تورم و تثبیت قیمت ها دانست و گفت: مبارزه جدی و بدون اغماض با مفاسد اقتصادی را در مقام عمل حتما دنبال خواهم کرد.
زاکانی مهمترین برنامه سیاست خارجی خود را تعامل گرایی فعال و پیشرو دانست و گفت: با تمام کشورهای جهان بنای تعامل را داریم مگر دو کشور که یکی از آنها رژیم صهیونیستی است که خط قرمز همیشگی ماست و دیگری امریکا که خودرا تبدیل به خط قرمز کرده است و با تمام کشورها تا جایی که منافع مردم و کشور بتواند تأمین شود ارتباط برقرار کرده و تلاش میکنیم که بیشترین فعالیت را در دنیای اسلام داشته باشیم.
وی همچنین درباره رابطه خود و دولت و اینکه آیا شخص رئیس جمهور را یک اصولگرا میداند گفت: وقتی خود رئیس جمهور خود را یک اصولگرا نمیداند من چه حرفی میتوانم بزنم و در این هشت سال وی در هیچ جایی خود را بهعنوان یک اصولگرا معرفی نکرده است.
این کاندیدای ریاست جمهوری در پایان در پاسخ به این سوال که اصلاحطلبان معتقدند که احمدی نژاد حاصل جریان اصولگرایی است و باید در این زمینه به ملت پاسخگو باشند نیز افزود: فرق جریان ما با اصلاحطلبان در این است که آنها تقوی جمعی را رعایت نمیکنند و اگر بنا به پاسخگویی است حتما باید آنها در مورد حوادث 88 و اینکه چرا جلوی رفتار متخلفین را نگرفتند پاسخگو باشند اما در مورد احمدینژاد وی با دیدگاه اصولگرایی وارد شد اما در ادامه به شعارها و برنامههای خود عمل نکرد.