سجاد کریمیان مجد در دانشگاه علوم پزشکی کردستان، جنگ نرم را مجموعه فعالیت هایی دانست که موجب تغییر ایدئولوژی و اعتقادات و تمایلات افراد میشود که در آن دشمن مثل سایر جنگ ها محسوس عمل نمیکند.
به گزارش خبرنگار باشگاه دانشجویان«خبرگزاری دانشجو» از سنندج؛ روز گذشته جلسه ای با موضوع نقد شبکه های ماهواره ای با حضور استاد سجاد کریمان مجد در دانشگاه علومپزشکی کردستان برگزار شد.
در این جلسه که حدود سه ساعت به طول انجامید کریمان مجد ضمن تعریف و تقسیم بندی انواع جنگ، به تشریح جنگ نرم پرداخت.
وی جنگ نرم را مجموعه فعالیت هایی دانست که موجب تغییر ایدئولوژی، اعتقادات و تمایلات افراد میشود که در آن دشمن بر خلاف هجوم سخت، نامحسوس عمل میکند.
کریمان حوزه فعالیت های جنگ نرم را در چند قالب شبکه های اینترنتی و فضای مجازی، روزنامه ها و کتاب، سینما و تلویزیون و شبکه های ماهواره ای فارسی زبان معرفی کرد.
وی در ادامه به بررسی شبکههای ماهوارهای فارسی زبان و نوع برنامه ها و مخاطب آنها پرداخت و حوزه فعالیت شبکه های ماهواره ای فارسی زبان را به پنج دسته موسیقی، سیاسی، دینی، اقتصادی و سرگرمی تقسیم کرد و افزود بین انواع شبکه ها، شبکههای پخش فیلم و سریال و شبکه های سرگرم کننده بیشترین مخاطب را دارند.
کریمان در ادامه به بررسی آسیب های شبکههای ماهوارهای پرداخت و آسیبهای ماهواره را در بخشهای زیر به تفکیک مورد بررسی قرار داد:
1. شبهه افکنی و تغییر ارزشها و مفاهیم دینی مثل حجاب،عفاف و...
2. تغییر باورها و ارزشهای اسلامی به صورت مستقیم و غیر مستقیم
3. تبلیغ گسترده مسیحیت با دخالت های صهیونیستی
4. آرمان شهر سازی و ایدهآل نشان دادن زندگی در غرب و تهییج مخاطب ایرانی برای زندگی در خارج از ایران
5. تغیر ذائقه مخاطبان به سمت مدل زندگی غیر اسلامی
6. از بین بردن حریم عرفی موجود در روابط دختر پسر
7. ترویج خشونت و مصرف مشروبات الکلی و...
وی در پایان به عنوان راهکار به بررسی سبکزندگی ارائه شده در فیلمهای ماهواره و تقابل آن با اسلام پرداخت و گفت: سبکزندگی باید ایرانی اسلامی باشد تا جامعه از خطراتی که بنیان خانواده ها را تهدید میکند در امان باشد.
وی همچنین ورود قوی مسئولین با رویکرد علمی و فرهنگی به حوزه رسانه را یکی از مهمترین راهکارهای مقابله با این هجمه فرهنگی عنوان کرد.