به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» علیرضا زاکانی در نشست انتخاباتی در دانشکده عمران دانشگاه خواجه نصیر با بیان اینکه انقلاب اسلامی اهداف بلندی را طی میکند و ما در میانه راه هستیم و باید برای پیشبرد اهداف تلاش بیشتری صورت گیرد گفت: با بررسی 34 سال گذشته متوجه میشویم که اگر راه را درست و الگوی مبتنی بر مبانی طی میکردیم این راه با افتخارات بیشتری همراه بود.
وی با بیان اینکه ما 34 سال تجربهکردهایم و راه طی شده سرمایه بزرگی است خاطرنشان کرد: ما فرصت سعی و خطا نداریم زیرا رقابت سخت و نفسگیری بین ما و دشمنان آغاز شده است و دشمنان ما تازه متوجه قابلیت اسلامی شدهاند همانگونه که رهبری در 88 گفت ما حق یک اشتباه را نداریم زیرا باعث میشود به 50 سال عقب برگردیم.
این کاندیدای احتمالی با انتقاد از حضور احمدینژاد در وزارت کشور برای حمایت از یک کاندیدای خاص ابراز داشت: یک سوال مطرح میشود که اگر رئیس جمهور بخواهد از هر طریقی از هر کدام از نامزدهای ریاست جمهوری حمایت کند با شعار عدالت که در ابتدا مطرح شد همخوانی ندارد و متناقض است.
دولتهای سازندگی و اصلاحات دارای الگوی عاریتی و وارداتی بودند
زاکانی در ادامه افزود: دولتهای سازندگی و اصلاحات خارج از شخصیتشان یک الگوی عاریتی و وارداتی که نسبتی با اسلامی، اخلاق و معنویت روشن نبود و حتی در برخی افراد در این رابطه تضاد نیز وجود داشت.
این کاندیدای احتمالی با بیان اینکه امروزه در عرصه رقابت با نمایندگان با دو گفتمان مواجه هستیم ابراز داشت: یکی از این گفتمانها توسعه غرب و دیگری گفتمان پیشرفت اسلامی است که در باره نوع اول یعنی پذیرفتن چارچوبهای بینالمللی و کدخدایی امریکا اما در مورد نکته دوم باید بگویم تأکید ما بر گفتمان پیشرفت اسلامی است و نام دولت خود را دولت مردم نهادهایم و علتش این است که میخواهیم دولتی برخواسته از دل مردم داشته باشیم.
از سیاستهای مقطعی پرهیز کنیم
زاکانی در باره دولت گذشته گفت: ما حق نداریم مسیر غلط سیاهنمایی را طی کنیم در برنامه چهارم توسعه هضم در جامعه جهانی مطرح شد اما در برنامه پنجم تغییر را به شکل جدی میبینیم که در آن متأسفانه دقت جدی برای عبور از مبانی نظری و عملی صورت نگرفته بود باید توجه داشت که دراجرای برنامهها نیازمند مبنای مبانی درست و کارشناسی هستیم که این دولت نداشت. ما باید به واسطه اصل 44 قانون اساسی برای محرومیتزدایی گسترده مهار تورم، تثبیت قیمتها و ایجاد اعتماد برای سرمایهگذاری را مدنظر قرار دهیم و از سیاستهای مقعطی مانند بنگاههای زودبازده پرهیز نموده و بناداریم تا قانون را اجرا نماییم.
وی در ادامه افزود: ما در دولتمان خط قرمز نداریم و اگر کسی مفسده اقتصادی داشته باشد اولین کسی که با او برخورد میکند من خواهم بود و به دنبال ظرفیتهای داخلی و خارجی هستم.
زاکانی در پاسخ به این سوال مبنی بر حمایت زاکانی در سال 84 از احمدینژاد گفت: در سال 84 از احمدینژاد حمایت نکردم من به میثاقی که احمدینژاد، قالیباف و رفسنجانی با یکدیگر داشتند حمایت کردم از فعالیتهای مفید احمدینژاد دفاع میکنم اما او اقدامات غلطی هم انجام داده است.
این کاندیدای احتمالی در باره نفرات ستاد انتخاباتیاش ابراز داشت: دکتر روستا آزاد سخنگوی علوم و فناوری، منوچهر محمدی مسئول سیاست خارجی، زهره الهیان مسئول حقوق بشر و دکتر رفیعی سخنگوی حوزه اندیشه و فرهنگ ستاد انتخاباتی من هستند.
زاکانی در باره موضعاش نسبت به ولایت فقیه گفت: ولایت فقیه منشأ مشروعیت است و نمیتوان چیزی بالاتر از آن بیان کرد که برای اجرا و عمل واجب است و ما رفتار مقام معظم رهبری در زمان ریاست جمهوریشان را در زمان امام نشان ولایتپذیری میدانیم.
این کاندیدای احتمالی در باره حضور جلیلی و لنکرانی در انتخابات اظهار داشت: برداران خوب بنده هستند البته خود را اصلح میدانم که در میدان حاضر شدم و حتی آنان نیز خود را اصلح میدانند اما با توجه به تهدیدات علیه اصولگرایان همه باید به سمت همگرایی حرکت کنیم اما نکته این است که همه به دنبال این هستند که دیگران به نفع فرد کنار روند.
وی در باره مذاکره با امریکا خاطرنشان کرد: سیاست ما نسبت به سایر کشورها سیاست روشنی است به جز اسرائیل که غده سرطانی است اما در مورد امریکا باید گفت که این کشور راه مذاکره را خود بسته است و این مسئله باید در تغییر رفتار از سوی امریکا مشخص شود.
مواضع اصولگرایی هاشمی نسبت به گذشته تغییر کرده است
زاکانی در باره هاشمی تصریح کرد: توانمندی و ظرفیت او هشت سال تجربه شده است در دوران ریاست جمهوری همه از او حمایت میکردند در آن دوران حتی یک روزنامهای که علیه او مطلب نوشت هاشمی به دنبال تعطیل کردنش بود و این امر باعث شد که رهبری فرمودند که خدا لعنت کند کسی را که میخواهد دانشگاه سیاسی نباشد.
وی در ادامه افزود: مشکلات کشور با کهولت سن هاشمی سنخیت ندارد و مسیر امروز مانند گذشته هموار نیست همچنین او در آرمانهای انقلاب مانند موضوع فلسطین کوتاهی دارد.
این کاندیدای احتمالی ادامه داد: الگوی هاشمی برگفته از غرب است و نسبتی با آرمانهای انقلاب ندارد او معتقد به حرکت به سمت اقتصاد آزاد است و این موضوع سم مهلکی است که باعث حرکت در جهت خلاف انقلاب میشود و اقبال برای حضور هاشمی در دولت وجود نخواهد داشت.
زاکانی در باره تحول در نظام بانکی ابراز داشت: این موضوع یک اصل است که باید مورد توجه قرار گیرد باید تلاش کنیم تا اقتصاد رقابت پذیر ایجاد کنیم زیرا بانکها علیرغم فعالیتها کارآمدی لازم را ندارند و در این زمینه نرخ کفایت سرمایه یکی از راهکارها است همچنین باید جمع مردم را در سرمایهگذاری شریک کنیم زیرا طرحی مانند سهام عدالت مدیریت را از مردم گرفته است.
این کاندیدای احتمالی در باره شایستهسالاری در نظام اداری گفت: تغییر از رأس تا پایینترین سطح ادارات خلاف شایستهسالاری است و ما اکنون در اداره جامعه از مدل شایستهسالاری استفاده نمیکنیم که باید این امر محقق شود.
علیرضا زاکانی در پایان در باره هزینههای انتخاباتیاش خاطرنشان کرد: بنده بنای تبلیغات گسترده را ندارم و به دنبال هزینه سنگین نیستم و این موضوع باید در کشور به فرهنگ تبدیل شود و برای هزینه ستادمان فقط هفت میلیون تومان مانده و بیشتر از این هم قصد خرج کردن ندارم