کاندیدای ریاست جمهوری گفت: در جلسه شب گذشته قرار بر این شد که با یکدیگر به طور موازی همکاری کنیم و هر کدام که انتخاب شدیم ...
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، علیاکبر ولایتی، کاندیدای ریاست جمهوری در نشست خبری که ظهر امروز در خبرگزاری فارس برگزار شد، در پاسخ به سوالی مبنی بر ارزیابیاش از روابط ایران و ترکیه و مواضع ترکیه در قبال سوریه گفت: ایران و ترکیه رابطه خوبی با یکدیگر دارند، به طوری که در «اکو» و «جی هشت» به مشترکاتی رسیدهایم، بنابراین برداشت من از روابط ایران و ترکیه مثبت است؛ چرا که ایران و ترکیه دو کشور مهم در جهان اسلامند که میتوانند به ایفای نقش مهمی در کشورهای اسلامی بپردازند، به طوری که بدون داخل شدن ایران و ترکیه، حل مسائل منطقه ممکن نخواهد بود.
کاندیدای ریاست جمهوری ادامه داد: در مسئله سوریه نیز درست است که هر کدام دیدگاههای خود را داریم، اما امیدواریم که این دیدگاه در جهت حل مسائل سوریه تقویت شود و زمینه خوبی از سوی ایران، مصر و ترکیه برای نزدیکی دیدگاههای کشورهای اسلامی با یکدیگر فراهم گردد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر ارزیابی اش از آرای رقبای احتمالی خود اظهار داشت: باید صبر کرد و فرصت داد تا مردم دیدگاههای کاندیداها را در عرصههای مختلف بررسی کنند و در ادامه نظر دهند، بنابراین پیشبینی آرا امر آسانی نیست، باید بگذاریم زمان بگذرد و فرصت بیشتری برای انتخاب مردم فراهم شود.
ولایتی در پاسخ به سوالی مبنی بر جزئیات دیدار شب گذشته اعضای ائتلاف سه گانه با آیت الله مهدوی کنی گفت: در جلسه شب گذشته قرار بر این شد که با یکدیگر به طور موازی همکاری کنیم و هر کدام که انتخاب شدیم، اعضای دیگر همکاری دو نفره را ادامه دهند.
کاندیدای ریاست جمهوری در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه یکی از اعضای ائتلاف سفرهای خود را به طور گسترده ای آغاز کرده، آیا وی به ائتلاف پایبند خواهد بود یا خیر، اظهار داشت: هر سه نفر همکاری خود را با یکدیگر ادامه خواهیم داد که بر اساس آخرین تصمیماتی که گرفته شد، انتخاب نهایی را مردم انجام می دهند و این متغایر با حرفی که اول زده بودیم، نیست؛ چرا که یک نفر از میان ما به عنوان رئیس جمهور انتخاب می شود و دو نفر دیگر با وی همکاری می کنند.
وی با بیان اینکه اعضای ائتلاف اختلافی با یکدیگر ندارند، اظهار داشت: هر کدام از اعضا فعالیت مستقل خود را برای انتخابات آغاز کرده و یکی از میان ما سه نفر انتخاب می شود.
ولایتی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا نمی شود سیاست خارجی هستهای ما گرفتاریهای بین المللی کمتری برایمان ایجاد کند و با هزینه کمتری در کشور اجرا شود، خاطرنشان کرد: سیاست حفظ حق کاربرد انرژی هستهای با عنوان حق غنیسازی در معاهده NPT لحاظ شده که این حق ملت است و نباید از آن دست برداشت، اما می توان با هزینه کمتر در صحنه بین المللی به نتیجه رسید که اگر بنا بر کاهش تنش استوار شود، می توانیم با ارتباط با کشورهای دیگر و دیپلماسی در این زمینه به موفقیت برسیم.
کاندیدای ریاست جمهوری با بیان اینکه دیپلماسی هستهای سخت تر از دیپلماسی دفاع مقدس و قطعنامه 598 نبود، خاطرنشان کرد: تقریباً 15 ماه پس از جنگ به مدت هفت سال وزارت خارجه کشور را در دست داشتم که در دو سال بعد از جنگ در طی یک دیپلماسی سنگین در قطعنامه 598 به موفقیت رسیدیم و این جزو مهم ترین دستاوردهای دیپلماسی ایران در آن زمان بود.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه حضور اعضای ائتلاف سه گانه به معنای رقابت آنان با یکدیگر نیست، گفت: اعضای ائتلاف سه گانه متناسب با تحولات در عرصه رقابت سیاسی، این حق را برای خود مقدور می دانند که مشورت کنند و تصمیم بگیرند و تصمیمی که اکنون گرفته ایم متناقض با قراری که گذاشته ایم، نیست.
ولایتی با بیان اینکه اگر جامعتین بر روی فردی اجماع کند نسبت به نظر جامعتین تمکین خواهیم کرد، اظهار داشت: آن کسی که ماه هاست به صراحت بر تبعیت از نظر جامعتین تاکید کرده است، من بودم و همچنان نیز بر تصمیم خود پایبند خواهم بود.
این کاندیدای ریاست جمهوری با اشاره به ظرفیت های جغرافیایی و سیاسی ایران اظهار داشت: اگر طرح های راهبردی را در این زمینه اجرا کنیم و حوزه های مختلف حمل و نقل و راه ترانزیتی شرق و غرب فعالیت خود را گسترده کنیم، می توانیم جایگزین مناسبی در نفت داشته باشیم.
وی با اشاره ظرفیتهای ترانزیت انرژی در ایران گفت: پس از فروپاشی شوروی و استقلال کشورهای مرکزی، در آن زمان پیشبینی کردیم که امکان ندارد که بگذارند از برخی کشورها لوله نفت بگذرد، اما برای مثال ترکمنستان خود نسبت به گرفتن گاز اظهار تمایل کرد یا آن که برای گذشتن لوله گاز از آسیای مرکزی پتانسیلهای فراوانی برای این کشورها وجود دارد.
ولایتی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه جایگاه جوانان با توجه به حضور افراد باتجربه در کابینه وی خاطرنشان کرد: چه کسی گفته است که این افراد باتجربه پیر هستند، کشور ما از ظرفیت بالای افراد تحصیلکرده برخوردار است که این باتجربهها می توانند از میان جوانان نیز انتخاب شوند.
این کاندیدای ریاست جمهوری در سوال دیگری مبنی بر رابطه ایران و چین اظهار داشت: ارتباط ایران و چین در سطح قابل قبولی است و اولویت اصلی من ارتباط با دو عضو دائم شورای امنیت یعنی چین و روسیه است که امیدوارم بتوانیم رابطه خود را با این کشورها گسترده کنیم.
وی با اشاره به توسعه روابط ایران و چین اظهار داشت: بهبود روابط و دیپلماسی فعال در این زمینه باعث میشود که هر دو کشور از پتانسیلهای یکدیگر استفاده کنند.
ولایتی با بیان اینکه تصمیم دارم در طرح مسکن مهر تحولی ایجاد کنم، گفت: در طرح مسکن مهر باید خانهها به افراد واگذار شود و این گونه نباشد که آنان در رابطه با زمینی که خریدهاند، بلاتکلیف باشند.
این کاندیدای ریاست جمهوری ادامه داد: افرادی در این پروژه سرمایهگذاری کردهاند که از قشر مستضعف هستند و از درآمد روزمره خود برای این پروژه هزینه میکنند، اما به طور مشخص امکان انتقال آن وجود ندارد، بنابراین اگر سرپرست خانوادهای فوت کند وارثین این فرد در قبال این مسکن چگونه باید عمل کنند؟ یا آن که اگر کسی بخواهد این زمین را به فروش برساند نمی داند که به چه صورت باید عمل کند، بنابراین باید به مردم اطمینان داده شود که تملک مسکن مهر در اختیار آنان است و پولی که در این امر میدهند به خود آنان تعلق میگیرد.
وی در پاسخ به سوالی در واکنش به اظهارات روحانی در گفتوگوی ویژه خبری شب گذشته مبنی بر اینکه در دوران اصلاحات تعلیق غنیسازی وجود نداشته است، گفت: در این دوران ما به مدت کوتاهی تعلیق غنیسازی داشتیم، اما به دستور مقام معظم رهبری در مرداد 84 غنیسازی از سر گرفته شد.