کاندیدای ریاستجمهوری گفت: تامین حال و آینده ورزشکاران باید از برنامههای دولت باشد تا ورزشکار پس از پایان دوره قهرمانی لنگ تامین مخارج نباشد.
به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، غلامعلی حدادعادل، کاندیدای ریاست جمهوری امروز برنامه های خود را در حوزه ورزش در برنامه «برای فردا» رادیو ورزش اعلام کرد.
در ادامه بخشی از محورهای مورد نظر این کاندیدا را می خوانید:
بنده می خواهم بگویم من هم ورزشکار هستم و هم ورزشکاران را دوست دارم و خیلی از ورزشکاران و فوتبالیست ها یاد دارند که سال گذشته همین روزها بود که پای من در فوتسال صدمه دید.
در دوره قبل مجلس هم که رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس بودم بخش ورزش در حوزه کمیسون ما مورد توجه قرار داشت.
ورزش در یک نگاه کلی به 3 بخش مهم قابل تقسیم است یکی ورزش پرورشی، یکی ورزش همگانی و یکی ورزش قهرمانی؛ ورزش پرورشی فایده اش تربیت جسم و روان است و بیشتر متصدی این ورزش وزارت آموزش و پرورش است.
ورزش پرورشی چیزی است میان ورزش قهرمانی و همگانی ،یعنی برای همه جوانانی که در آموزش وپرورش درس می خوانند به صورت الزامی است.
نوع دوم ورزش همگانی است که جوان، پیر، شهری و روستایی نمی شناسد.
بنده با توجه به اینکه رئیس جمهور رئیس شورای عالی ورزش است سعی خواهم کرد در درجه اول میان این سه بخش پرورشی، همگانی وقهرمانی یک هماهنگی ایجاد کنم.
کمیته انضباطی در موضوع اخلاق باید جدی و منصف باشد
خوشبختانه یا متاسفانه ورزشکارها و قهرمان ها الگو هستند و مردم کسی را که در یکی از جهات پیشرفت کرده در همه جهات او را الگو قرار می دهند در حالی که معلوم نیست که بقیه کارهایش هم خوب باشد یا نه ولی همین یک کار که او را برجسته کرده است برای الگو شدن کافی است.
ما باید برگردیم به فضای پوریای ولی و آن فضا ی قهرمانی مولا علی و باید آن فضا را در همه ورزش های جدید حاکم کنیم یعنی باید برگردیم به ارزش های سنتی ورزشی خودمان و روحیه پهلوانی، فروتنی و با اخلاق بودن را تقویت کنیم.
رفتار ورزشکار در زمین یا روی تشک و رفتار هواداران روی سکوها تاثیر دارد؛ البته کشتی خیلی آلوده به این گرفتاری ها نیست ولی رفتار ورزشکار روی تماشاچی اثر دارد و رفتار تماشا چی روی ورزشکار اثر دارد و ما باید این را هم اصلاح کنیم و لازم است کمیته انضباطی منصفانه ولی دقیق برخورد کند.
مطبوعات زرد به ورزش آسیب می زنند
یکی از عواملی که به این موضوع دامن می زند بعضی از مطبوعات ورزشی اند؛ یعنی همانطور که در مسائل اجتماعی روزنامه ها و مطبوعات زرد داریم که به حوادث جنجالی می پردازد، در عالم ورزش هم مطبوعات زرد ورزشی دامن می زنند به بد اخلاقی ها.
وزارت ورزش به همان اندازه که به ورزش توجه می کند باید کارشناسی و فنی به جنبه فرهنگی هم اهمیت دهد و خوشبختانه با اطلاعی که من دارم کارهایی در این زمینه شده و در حال حاضر در کنار تیم های نونهالان و جوانان و از بعضی از مربیان اخلاقی و دینی استفاده می شود.
در بعضی از میدان ها و مسابقات ورزشی روحانیون حضور پیدا می کنند و این در واقع تلاشی است برای اینکه رنگ اسلامی و دینی به محیط های ورزشی داده شود.
تامین آتیه ورزشکاران و هم توجه وضع حالشان از برنامه های مهم دولت باید باشد
ورزش قهرمانی و حرفه ای در عرض هم قرار نمی گیرد و دولت ها باید به ورزش قهرمانی اهتمام کنند، منتها ورزش قهرمانی از دل ورزش همگانی در می آید یعنی جامعه ای که ورزش اش در مدرسه ها ضعیف باشد وتوده های مردم علاقه به ورزش نداشته باشند، ورزش همگانی و قهرمانی آن نیز ضعیف است.
برای ورزش قهرمانی باید به ورزش همگانی توجه کنیم و بعد هم باید برای حضور در مجامع بین المللی برنامه ریزی کنیم و به اعتقاد من باید ورزش را به سوی علمی شدن ببریم.
تامین آتیه ورزشکاران و هم توجه وضع حالشان از برنامه های مهم دولت باید باشد.
ورزشکار پس از پایان دوره قهرمانی نباید برای زندگی اش لنگ باشد و اقوام، خانواده و دوستانش بگویند عمرت را تلف کردی.
بعید می دانم خصوصی سازی عملی شود
من تصور نمی کنم به این زودی ها ورزش به دست بخش خصوصی داده شود، ورزش یک فعالیت پردرآمدی در ایران نیست که بتواند سرمایه بخش خصوصی را جذب کند. اگر یک کسی در حال حاضر در یک شهری یک زمین 2000 متری در اختیار داشته باشد به دنبال برج سازی می رود نه احداث سالن ورزشی
ورزش الان پر خرج است، یعنی همان پول آب و برق مخارج یومیه موسسات ورزشی بالاست تا چه برسد به وسائل ورزشی.
به نظر من تا سال های سال هم دولت هم نهادهای دولتی و شرکت های بزرگ باید پشتیبانی بکنند.می بینید تیم هایی موفق هستند که اسم دستگاه یا شرکت و کارخانه ای را پشت سر خود دارند.
خصوصی سازی واقعیت و قانون مجلس است و قانون بودجه امسال گفته که مثلا دو باشگاه معروف استقلال وپرسپولیس به بخش خصوصی واگذار شود و در قانون هم آمده است که 30درصد سهام این باشگاه ها در اختیار هواداران قرار گیرد ولی بنده بعید می دانم که یک چنین اتفاقی رخ دهد.
یکی از راه های گسترش فضاهای ورزش در کشور ایجاد سالن های چند منظوره در مدارس است.
یکی از برنامه هایی که صدا وسیما هم در آن سهیم است و جنس آن ورزشی و امید و نشاط در جامعه ایجاد می کند این حرکت های ورزشی دسته جمعی خانوادگی صبح های جمعه است و بنده گاهی اینها را می بینم و لذت می برم و اگر رئیس جمهور شوم این نوع اقدامات را در کشور ترویج می کنم
حجاب زن ورزشکار پرچم مسلمانی او است
من ورزش را برای بانوان لازم تر از آقایان می دانم برای اینکه زن ها بیشتر در معرض خطر پوکی استخوان و امثال آن هستند و ما کاملا می توانیم با حفظ احکام اسلامی وحفظ اخلاق اسلامی، ورزش بانوان را جدی بگیریم و توسعه دهیم.
امروز خانمی که با حجاب در یک میدان ورزشی مثل المپیک ظاهر می شود، شبیه یک قهرمان ملی است که پرچم کشور خودش را به دست گرفته و دور افتخار می زند؛ این خانم هم با حجاب خودش پرچم مسلمانی را به سر گرفته و دور افتخار می زند و به همه دنیا می گوید که من مسلمان ام و به حکم دین خود عمل می کنم و افتخار می کنم که غرب زده و پیرو برهنگی غربی نیستم.
جهانی کردن اختلافات در ورزش اقتدار و نفوذ ما را کم می کند
ورزش یک امر جهانی است و سازمان های متعددی دارد، هر رشته ورزشی هم در سطح قاره ای و هم در سطح جهانی تشکیلات دارد و حضور در این فضاها برای ما لازم است. ما نمی توانیم ورزش خود را جدا از این تشکیلات جهانی اداره کنیم.
شما در همین ماه های اخیر دیدید که در کشتی چه بی مهری هایی نسبت به ایران شد با اینکه ایران قهرمان کشتی جهان در کشتی آزاد ولی می بینید که در انتخابات فدراسیون جهانی کشتی سهمی به ایران داده نمی شود.
ورزش هم یک وسیله سیاسی شده و باید با هوشمندی در این تشکیلات ورزشی در جهان حضور داشته باشیم و سهم خود را بگیریم و نگذاریم کرسی های ما خالی باشد.
یکی از راه های حفظ کرسی ها این است که که ما اختلاف های داخلی را به سطح مجامع بین المللی نکشانیم. یکی از چیزهایی که رنج آور است این است که که دعواهای درون خانواده را در عالم ورزش جهانی کنیم. مثلا بین کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش اختلاف ها به بیگانه ها منعکس داده شد و این باعث کاهش اقتدار و نفوذ ما شدو باید مدیریت بکنیم و هم حیثیت ورزش خودم را حفظ کنیم.
همان طور که رهبری نسبت به ورزش توجه دارند به این بخش نگاه ویژه خواهم داشت
بنده چندین بار به مسئولین ورزش وبه وزیر ورزش ومدیران بالای ورزش گفتم هیچ استانی از استانهای کشور نباید باشد که در سطح ملی و بین المللی افتخار آفرین نباشد و باید برویم سراغ استان ها و ببینیم در دور افتاده ترین استانها و استانهای محروم چه ورزشی زمینه رشد دارد.
بندر ترکمن را در نظر بگیرید. ورزش والیبال تو این شهر زمینه رشد داشته و تعدادی از قهرمانان خوب والیبال از این شهر بودن.
اگر رئیس جمهور بشوم تلاش خواهم کرد که ورزش را جدی بگیرم در یک کلام خطاب به همه مردم کشور و به ورزشکاران و به جوانان عرض می کنم برای بنده ورزش یک امر اساسی و ضروری در کشورمحسوب می شود و همان طور که مقام معظم رهبری ورزش را مهم و نسبت به انواع ورزش های قهرمانی وهمگانی نظر دارند، بنده هم ورزش را مهم می دانم و اگر توفیق پیدا کنم که مسئولیت قوه مجریه را به عهده بگیرم سعی خواهم کرد که وضع ورزش را از جهات مختلف بهبود ببخشم.