به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، علی اکبر ولایتی صبح امروز در جمع اعضای اتاق بازرگانی ایران و فعالان اقتصادی به تشریح اقدامات اقتصادیش در صورت پیروز شدن در انتخابات ریاست جمهوری پرداخت.
در ابتدای این نشست محمد نهاوندیان، رئیس اتاق بازرگانی با طرح سه پرسش خواستار ارائه برنامه از سوی ولایتی شد.
نهاوندیان در پرسش اول از ولایتی درخواست کرد که اقدامات خود را برای لغو یا کاهش تحریم ها توضیح دهد؛ وی در سوال دوم مواضع ولایتی را در خصوص حضور بخش خصوصی و مردمی در اقتصاد جویا شد و در نهایت در سوال پایانی از ولایتی خواست تصمیم ها و اقدامات کوتاه مدت خود را برای اقتصاد ایران توضیح دهد.
ولایتی نیز در پاسخ به پرسش های نهاوندیان گفت: در دهه اول انقلاب نگاه به اقتصاد بیشتر دولتی بود که این نگاه در کشور چین نیز حاکم بود، ولی به مرور زمان تغییر کرد؛ در ایران نیز بعد از ابلاغ سیاست های کلی اصل 44 توسط رهبر انقلاب برنامه ریزی های خوبی انجام شد که متاسفانه تا کنون به طور کامل عملیاتی نشده است.
وی افزود: تحریم ها نیز از اوایل انقلاب وجود داشته و در زمان جنگ نیز از سوی برخی کشورها اعمال می شده است که ما باید با آن مقابله کنیم و آن را از بین ببریم.
کاندیدای ریاست جمهوری یازدهم قواعد عرصه بین الملل را تابع فعل و انفعالات سیاسی دانست و گفت: اهرم های سیاسی در این میان نقش بارزی دارند که باید با تدبیر و درایت آنها را به پیش ببریم.
ولایتی با اشاره به جنگ ایران و عراق گفت: در آن زمان، روزهایی بود که حتی فشنگ و گلوله نداشتیم، اما با استفاده از رایزنی ها توانستیم موشک هایی خریداری کنیم که با اصابت اولین موشک به عراق تمامی معاملات جهانی و منطقه ای آنها به هم خورد.
وی عنوان کرد: مسئله هسته ای جزو دستاوردهای انقلاب است و رشته های فراوان صنعتی و غیرصنعتی به آن وابسته می باشد، به طوری که حتی می تواند جایگزین نفت شود، بنابراین اگر ما نتوانیم آن را بدست بیاوریم غربی ها با مبالغ هنگفتی آن را به صورت قطره ای و اندک اندک در اختیار ما قرار خواهند داد.
کاندیدای ریاست جمهوری یازدهم گفت: ما باید تحریم ها را به حداقل برسانیم، بنابراین با توجه به این که اعضای 5+1 منافع یکسانی ندارند، می توانیم با تک تک آنها همکاری کنیم.
ولایتی به دیدار خود با سارکوزی اشاره کرد و گفت: سارکوزی در آن دیدار عنوان کرد که می خواهم دست رهبر ایران را بفشارم؛ مشخص بود که آنها نیز به دنبال پایان یافتن مسئله هسته ای ایران هستند و به نتایج خوبی دست نیز یافتیم. این موضوع نشان می دهد که راه حل برای موضوع هسته ای ایران وجود دارد.
ولایتی افزود: موقعیت جغرافیای ایران دارای ظرفیت های گوناگونی است که اگر یکی از کشورهای صاحب نفوذ در دنیا با ایران اتصال اقتصادی پیدا کند این کشور برای حفظ منافع خود بسیاری از محدودیت ها را کنار خواهد زد.
وی به پول بلوکه شده ایران در چین اشاره کرد و گفت: ما بیاد بتوانیم با اقدامات مناسب این پول را به کشور وارد کنیم و به وسیله آن تولید، اشتغال و رونق اقتصادی ایجاد کنیم.
ولایتی همچنین به دیدار خود با زرداری در پاکستان اشاره کرد و گفت: ما در این دیدار توانستیم خط لوله صلح را که مدت زیادی مسکوت مانده بود اجرایی کنیم و در نهایت در دولت پاکستان نیز تصویب شد.
پس از بیان این صحبتها توسط ولایتی، 12 تن از اعضای اتاق بازرگانی و تجار و تولید کنندگان به طرح سوالات اقتصادی خود پرداختند و در این سئوالات مشکلات اجرای اصل 44، واگذاری سهام شرکتهای دولتی به سازمان های عمومی غیردولتی، معرفی فرد یا افراد کارشکن در تحریم ها، تدابیر اجرایی براساس قانون بودجه سال 92 و سهم 30 درصدی تولید از اجرای هدفمند سازی یارانه ها، نحوه استفاده از بخش خصوصی در اداره کشور، راهکارهای مربوط به اصلاح قوانین کسب و کار، تعقیب قضائی، تشکیل یک شورای مشورتی از نمایندگان اتاق بازرگانی و کاندیداهای ریاست جمهوری، نحوه برخورد با مافیای اقتصادی، برنامه برای جلوگیری از نابودی کشاورزی در استان مازندران، نحوه رقابت بین تجار و نظارت دولت، وضعیت نرخ ارز، نحوه کاهش هزینه های تولید و ... مطرح شد.
ولایتی در پاسخ به سوال فعالان اقتصادی در مورد نحوه اجرای برنامه 100 روزه خود برای رفع التهاب گفت: هیچکس نمی تواند ادعا کند که در تمام حوزه ها فوق تخصص دارد. اگر چنین ادعایی بکند معلوم است که بی تخصص است. در حال حاضر وضعیت حادی از لحاظ اقتصادی، تورم روز افزون، گرانی های خارج از تحمل و تورم 40 درصدی نقطه به نقطه براساس گزارشات بانک مرکزی مطرح است، اگر به مردم وعده داده شود که در ظرف دو سه سال تمام اینها از بین خواهد رفت، از همان روز اول مردم آن را از شما مطالبه خواهد کرد و پاسخ خواهند خواست.
وی افزود: تصمیمهای خلقالساعه میتواند با تدابیر فوری و حسابشده برطرف شود و این محدودیتهای ایجاد شده برای مردم از بین برود، ضمن اینکه میتوان فرصت تنفسی برای واحدهای تولیدی در نظر گرفت و با دریافت تعهد از آنها و با شرایط زمان معامله، امکان فعالیت دوباره آنها را میسر کرد.
ولایتی عنوان کرد: بانک مرکزی باید مقتدر و مستقل از دولت بوده و بانکهای خصوصی را نیز کنترل کند.
این کاندیدای ریاست جمهوری اضافه کرد: این کارها میتواند اعتماد تخریبشده میان دولت و مردم را برطرف کرده و این امکان را ایجاد کند که ظرف 100 روز بتوان برخی مشکلات را برطرف کرد، زیرا کشور اکنون به علاج فوری احتیاج دارد و به موازات آن باید برای آینده نیز تدبیر کرد.
در مدت 100 روزه یارانه به بخش کشاورزی پرداخت می شود
ولایتی گفت: ما قصد داریم در دولت آینده اقتصاد را با کمک بخش خصوصی به پیش ببریم و این کار جز با اصلاح اقتصاد داخلی و اصلاح روابط خارجی امکان پذیر نیست.
وی به اجرای قانون بهبود مستمر محیط کسبوکار اشاره کرد و گفت این طرح که مدتی است مسکوت مانده است می توان د به بهبود تولید در ایران کمک کند همچنین رابطه کارگر و کارفرما نیز باید با تغییراتی همراه شود.
ولایتی به مشکلات بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: یکی از اقدامات ما در مدت 100 روزه بهره مند کردن بخش کشاورزی از یارانه در درآمد حاصل از هدفمندکردن یارانه ها است.
وی به بخش تولید در کشور اشاره کرد و گفت: اقتصاد ایران باید تولید محور باشد و باید حمایت هایی از تولید انجام شود. تسهیلات بخش تولید در کشورهای دیگر با بهره های بسیار پایین 2 و 3 درصدی به تولید کنندگان اختصاص می یابد اما در کشور ما این تسهیلات با سود 20 و 30 درصدی به تولید کنندگان پرداخت می شود و این بدین معنا است که از همان ابتدا کالا 30 درصد گرانتر تولید می شود.
ولایتی در پایان خاطرنشان کرد: در دولت بعدی تسهیلات بخش تولید با سودهای 2 و 3 درصدی در اختیار تولید کنندگان قرار خواهد گرفت و دولت نیز از آن حمایت خواهد کرد چرا که تنها در این صورت است که اقتصاد مصرف محور به تولید محور تبدیل می شود و در نتیجه بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.