رعایت بهداشت فردی و آشامیدن آب سالم از فاکتورهای اصلی در پیشگیری از بیماری ها به ویژه بیماری های عفونی روده ای از جمله التور به شمار می رود.
به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، دکتر محمد رضا جویا، مدیر گروه پیشگیری از بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه بیماری التور یکی از مهمترین بیماری های منتقله از آب و غذا به شمار می رود و همواره عاملی تهدید کننده برای جامعه است، اظهار داشت: التور یک بیماری اسهالی و واگیردار است که توسط میکروبی به نام ویبریوکلرا ایجاد میشود و در 90 درصد موارد میتواند به صورت خفیف یا بدون علامت باشد ولی در 10 درصد موارد به صورت شدید و خطرناک ظاهر میشود.
وی خاطر نشان کرد: استفراغ بدون حالت تهوع قبلی، گرفتگی عضلات پشت ساق پا، اسهال آبکی با دفعات اجابت مزاج فراوان و عطش زیاد از جمله علایم این بیماری به شمار می رود.
جویا با اشاره به اینکه این بیماری میتواند از طریق تماس مستقیم با دستهای آلوده، تماس با مواد دفعی و استفراغ بیماران و یا لوازم آلوده بیمار منتقل شود، تصریح کرد: چون میکروب وبا میتواند در آب زنده بماند آشامیدن آب آلوده به مدفوع، موجب انتقال بیماری میشود، همچنین شستشوی میوه و سبزی با آب آلوده، تهیه غذای سرد با آب آلوده، استحمام یا شستشوی البسه با آب آلوده، استفاده از یخ آلوده و تغذیه کودکان و نوزادان با بطری به جای شیر مادر از عوامل انتقال بیماری محسوب میشوند.
وی درباره راههای پیشگیری از این بیماری گفت: استفاده از آب آشامیدنی سالم، پرهیز از مصرف آب غیر مطمئن چشمهها و رودخانهها، ضد عفونی میوهها و سبزیجات پیش از مصرف، استفاده نکردن از یخهای غیر بهداشتی در سفر، دور نگه داشتن مواد غذایی و آشامیدنی از دسترس حشرات و شستشوی دستها به طور مرتب با آب و صابون سبب جلوگیری از انتقال بیماری می شود.