به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، عمر مفید هر دستگاه کامپیوتر بین دو تا شش سال است و بر اساس آمار بیش از هشتاد درصد این دستگاه ها بازیافت نشده و تبدیل به ضایعات می شوند.
گفتنی است برای تولید هر دستگاه کامپیوتربه 240 کیلوگرم سوخت فسیلی، 1500 لیتر آب و 22 کیلوگرم مواد شیمیایی از جمله مس، قلع، آرسنیک و پلاستیک های غیر قابل بازیافت در طبیعت نیاز داریم.
برای حل مشکل، در شهرکی که برای بی خانمانهای شهر لیون فرانسه ساخته شده، تدبیری اندیشیده اند و از کامپیوترهای بازیافتی یک شبکه اطلاع رسانی و ارتباط برای ساکنان آن سامان داده اند.
این شهرک که ژانویه 2012 برای اسکان بی خانمان ها توسط شهرداری لیون ساخته شده، با 2500 متر مربع وسعت و با ده ها خانه در حاشیه شهر قرار دارد. شرکتی به نام «دات ریور» مبتکر این اقدام است و هدف آن بازیافت ضایعات الکترونیکی برای جلوگیری از تخریب محیط زیست از یکطرف و از طرفی کمک به تقویت ارتباط اجتماعی افراد محروم و جلوگیری از ایزوله شدن آنها است.
شبکه همبستگی آنها، کامپیوتر هایی برای استفاده عموم است. تکنیسین ها هر سه کامیپیوتر را با کابل به یک سرور وصل کرده اند، کاری که عمر کامپیوتر تا ده سال افزایش می دهد.
«فرانسوا اوبریو» مدیر شرکت مبتکر این اقدام، از سروری که در آشپزخانه نصب شده بازدید می کند. برنامه ها و نرم افزارهای بسیاری نصب شده اند و البته سرور هم از تجهیزات بازیافتی ساخته شده است.
او می گوید: اینجا یک سیستم اصلی داریم که ماوس، صفحه کلید و ارتباط با اینترنت را به جریان می اندازد. اینجا یک ترمینال برای همه برنامه ها هست، همه برنامه ها، اطلاعات رمزدار و امنیتی به سرور منتقل می شوند.
اگر بهطور کلی بتوانیم عمر مفید و قابل استفاده مواد و امکانات بیشتر کنیم، به هدف رسیده ایم و موفق شده ایم. در نتیجه تاثیر آن را در حفظ محیط زیست خواهیم دید.
کودکان و بزرگسالان، فضای ویژه کامپیوتری خود را در سرور دارند فضاهایی مانند نوشتن، جستجو در اینترنت و بازی و گیم، انجام امور و مکاتبات اداری برای بزرگسالان.