نماینده مجلس گفت: یک وزیر خوب باید نسبت به مسئولیتی که می پذیرد سابقه اجرایی لازم را داشته و با مسئولیتی که می پذیرد بیگانه نبوده و ...
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، اولین شرط لازم برای انتخاب یک وزیر را سابقه کاری دانست و عنوان کرد: یک وزیر خوب باید نسبت به مسئولیتی که می پذیرد سابقه اجرایی لازم را داشته و با مسئولیتی که می پذیرد بیگانه نبوده و به نوعی تخصص لازم در اداره امور را دارا باشد.
وی دارا بودن روحیه انقلابی را شرط بعدی دانست و ادامه داد: وجود چنین روحیه ای در جایگاه مسئولیت سبب می شود تا آن وزارتخانه به اهدافی که مربوط به انقلاب اسلامی است دست پیدا کرده واگر این تعهد و روحیه انقلابی وجود نداشته باشد، تخصص آن وزیر در راستای اهدافی خلاف اهداف انقلاب به کار گرفته خواهد شد.
رسایی سومین نکته مهم را داشتن روحیه تلاش و پیگیری عنوان و اظهار داشت: اگر چنین روحیه ای بر وزیر انتخابی حاکم نباشد، وی را به مدیری پشت میز نشین تبدیل می کند که چنین مدیری حتما بر سرش کلاه خواهد رفت.
وی ادامه داد: زیرا اگر وزیری روحیه کار و تلاش و پیگیری را در میدان کار اجرایی در حوزه خود داشته باشد هم با مشکلات بیشتر دست و پنجه نرم می کند و هم تحت تاثیر گزارش های روی کاغذ افراد زیر مجموعه خود قرار نخواهد گرفت.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی استفاده از افراد متخصص تر از خود را از ویژگی های یک مدیر موفق تعریف و ادامه داد: طبیعی است که یک وزیر نسبت به تمام حوزه های مدیریت خود اشراف کامل نداشته باشد بنابراین باید از افراد و معاونین متخصص در حوزه های مربوطه استفاده کند زیرا هنر یک مدیر عالی داشتن تخصص فردی نیست بلکه هنر یک مدیر آن است که بتواند افراد قوی تر از خود را به کار گرفته و بدین طریق مجموعه را به بهترین شکل مدیریت کند.
رسایی دوری از اشرافی گری را از الزامات یک مدیر خوب بیان و اظهار داشت: مسما مدیری که خود را در عاج فیل دیده و مردم را در پایین دست خود تصور کند در اداره کشور موفق نخواهد بود و روحیه برتری جویی قطعا به کار وی ضربه زده و فاصله او را با مردم زیاد می کند.
وی پرکاری را از ویژگی های کابینه دهم مطرح و عنوان کرد: یکی از مهم ترین ویژگی های دولت های نهم و دهم پرکاری دولت بود و کابینه نهم و دهم در عین پرکاری، کم خرج هم بود و در اداره کشور هزینه های زیادی را بر کشور و ملت تحمیل نمی کرد که این ویژگی مطالبق با ویژگی اهل بیت (ع) در اداره امور که همان دولت پرکار، کم خرج است بود.
رسایی دولت خاتمی را «کم کار، پرخرج» و دولت هاشمی را «پرکار، پرخرج» دانست و ادامه داد: در مقایسه با دولت های قبلی دولت نهم، دولت پرکار و کم خرج بود اما در دولت دهم در بخشی از عمر خود این ویژگی رعایت شد ولی متاسفانه در یکی دو سه سال اخیر با توجه به اینکه گرفتار حاشیه هایی که بخش عمده ای از آن از درون دولت نشات گرفته و خود ساخته بود، پرکاری خود را از دست داد و در برخی از موارد رفتارهایی صورت گرفت که با آن روحیه کم خرجی سازگار نبوده و پرخرجی را به کشور تحمیل کرد.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی تغییر روحیه دولت در یکی دو سال اخیر را در انتخاب رئیس جمهور منتخب مردم در این روزها موثر دانست و تاکید کرد: یکی از دلایل مهم تغییر انتخاب مردم در انتخابات ریاست جمهوری اخیر همین روحیه پرخرجی بود که در این یکی دو سال مشکلات فراوانی را ایجاد کرده بود.
وی «شایسته سالاری» از اولویت های وزرای کابینه یازدهم عنوان و تاکید کرد: وزیر کشور باید با تعیین استاندارها و فرمانداران مناسب که به نوعی روسای جمهور کوچک در استان های ما هستند مصوبات دولت و هماهنگی لازم را به بهترین نحو اجرا کرده و شرایط کشور را به بهترین شکل رقم بزنند.
رسایی در انتها توجه به شایسته سالاری را بسیار مهم ارزیابی و تاکید کرد: توجه به این مسئله می تواند، توان اجرایی دولت و کشور را بالا برده و عدم توجه به آن نیز تضعیف دولت را در پی خواهد داشت.