رضا نقیزاده در گفت و گو با خبرنگار علمی «خبرگزار دانشجو»، با بیان اینکه فناوری اطلاعات و ارتباطات در دنیای واقعی از هم جدا نیستند گفت: واقعیت این است که در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات ما نیازمند سیاستگذاری یکپارچه و جلوگیری از ورود به فعالیت های غیر اولویت دار هستیم.
نقیزاده ادامه داد: هم اکنون با وجود حجم بالای دانشجویان و متخصصان حوزه فناوری اطلاعات در کشور که بیشتر آنها نیز از بهترین نیروهای دانشگاهی کشور هستند، در این حوزه مشکلات جدی داشته و از تکنولوژی روز فاصله داریم.
وی افزود: چالش اصلی این حوزه به نبود یک نظام نهادی جامع و یکپارچه در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مربوط می شود که موجب از هم گسیختگی در تصمیمات شده است.
نقی زاده با بیان اینکه فناوری اطلاعات و ارتباطات در ایران به مانند سایر کشورها بخشی از زندگی مردم شده است ادامه داد: به اعتقاد من مشکلات مردم در این حوزه نیز به عدم سیاستگذاری مرتبط می شود. مثلا دولت الکترونیک یکی از امکاناتی است که به شدت موجب تسهیل در فعالیتهای روزمره مردم میشود ولی متاسفانه با همه تلاش هایی که شده است هنوز به نقطه خوبی نرسیده است. همچنین رقابت در بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران خیلی جدی نیست و همین امر موجب کاهش سطح خدمات در این حوزه شده است.
نقی زاده افزود: به اعتقاد من انتظار اصلی مردم و نهادها از این وزارت فناوری اطلاعات، حرکت به سمت سیاستگذاری و فعالیتهای نظارتی است و مردم انتظار دارند این وزارت خانه هر چه بیشتر موارد مرتبط با اصل 44 و کاهش ورود به موارد اجرایی در دولت را پی گیری نمایند.
وی همچنین در مورد مقایسه وزارت خانه با وزارت خانه های کشور های دیگر گفت: مساله اصلی این وزارتخانه در ایران مشخص نبودن نظام نهادی فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور و یا بهتر بگویم شفاف نبودن آن است که موجب شده است این وزارتخانه دچار چالش های زیادی شود. در سایر کشورهایی که در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات موفق بودند، این گونه نهادها به صورت یکپارچه و با وظیفه شفاف تعریف شده اند.
نقی زاده افزود: به اعتقاد من دو مورد شفاف کردن نظام نهادی این حوزه و ارائه آینده نگاری فناوی در این حوزه میتواند جزو مواردی باشد که باید درآینده این وزارتخانه به آن بپردازد.
همچنین نقی زاده در مورد دغدغههای اصلی که باید وزیر ارتباطات داشته باشد ادامه داد: به اعتقاد من در گام اول وزیر ارتباطات باید یک بازتعریف جدید از وظایف این وزارتخانه را در دستور کار قراردهد. دلیل اصلی هم به این مساله بر میگردد که بعد از خصوصی شدن شرکت مخابرات ایران، این وزارتخانه دچار یک سردرگمی در فعالیت ها شده است که طبیعی هم است چون از وظیفه اجرا به سمت سیاستگذاری و نظارت باید برود و این مساله نیاز به بازتعریف در برخی فعالیت ها دارد.
وی با بیان اینکه مهمترین ویژگی های وزیر اول مدیر بودن است ادامه داد، وزیر باید واقعیت ها را تشخیص دهد و قدرت تصمیم گیری داشته باشد. ضمنا آشنایی ایشان با حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و به ویژه در ایران با فناوری ارتباطات می تواند خیلی موثر باشد.
نقیزاده در پایان گفت: امیدوارم وزیر بعدی این نکته مهم را مدنظر داشته باشد که اتفاقات مهم با سیاستگذاری های کلان حاکمیت و اجرای مردم قابل رخ دادن است و این وزارتخانه باید بتواند در عرصه سیاستگذاری و برقراری ارتباط میان بخش های مهم این حوزه نقش خود را بازی کند.