به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، با توجه به گزارش منتشر شده توسط Juniper Networks، حدود 92 درصد از تمامی بدافزارهای تلفن همراه کشف شده، به طور خاص سیستم عامل اندروید را مورد هدف قرار داده اند.
به نظر می رسد تولیدکنندگان بدافزارهای تلفن همراه و سازندگان گوشی های هوشمند در یک رقابت تنگاتنگ با یکدیگر هستند اما داده های جدید نشان می دهد که در این رقابت تولیدکنندگان بدافزار پیروز بودند.
Juniper Networks سومین گزارش سالانه خود را در رابطه با تهدیدات تلفن همراه منتشر کرد. با توجه به این گزارش بدافزارهای تلفن همراه از ماه مارس 2012 تا مارس 2013 حدود 614 درصد افزایش یافته اند که این بدان معناست حدود 276259 برنامه مخرب وجود دارد.
سال گذشته بدافزارهای تلفن همراه تنها 155 درصد افزایش داشته اند. این گزارش بر اساس تجزیه و تحلیل بیش از 1.85 میلیون برنامه کاربردی تلفن همراه و آسیب پذیری های اصلی سیستم عامل تلفن همراه تهیه شده است.
با توجه به نرخ بالای سوء استفاده از سیستم عامل های تلفن همراه، این گزارش بیان می کند که مجرمان سایبری بسیار باهوش می باشند. آن ها ترجیح می دهند تا به جای آن که تلاش کنند تا به هر سیستم تلفن همراه نفوذ کنند، تنها سیستم عامل تلفن همراه اندروید را که محبوب ترین سیستم عامل در جهان است، مورد هدف قرار دهند.
با توجه به تجزیه و تحلیل های این گزارش، حدود 60 درصد از سیستم عامل های تلفن همراه، اندروید می باشد. پس از آن سیستم عامل اپل با 19 درصد و مایکروسافت با 18 درصد قرار دارند.
در این گزارش آمده است که 92 درصد از تمامی بدافزارهای تلفن همراه کشف شده، به طور خاص سیستم عامل اندروید را مورد هدف قرار داده اند. یکی از دلایلی که مجرمان سایبری ترجیح می دهند اندروید را مورد هدف قرار دهند آن است که بیشتر کاربران اندروید دستگاه های خود را به آخرین نسخه به روز رسانی نمی کنند.
به عنوان مثال در ماه گذشته تنها 4 درصد از کاربران اندروید سیستم خود را به آخرین نسخه به روز رسانی نموده اند. البته این بدان معنا نیست که سیستم عامل های دیگر آسیب پذیر نیستند.
این گزارش هشدار می دهد که تمامی سیستم عامل ها از جمله iOS اپل می توانند مورد سوء استفاده قرار گیرند. اکثر حملات بدافزارها از طریق تروجان های پیام کوتاه رخ می دهند و کاربران را به گونه ای فریب می دهند که یک پیام کوتاه برای شمارهای که توسط مجرمان سایبری تنظیم شده است، ارسال نمایند.
48 درصد از این حملات از طریق تروجان های پیام کوتاه، 29 درصد از طریق نصب نرم افزارهای تقلبی و 19 درصد از طریق بدافزاهای جاسوسی به وقوع می پیوندد.
برای کاهش خطر آلوده شدن به بدافزار، کاربران نباید از فروشگاه های برنامه های کاربردی متفرقه خرید کنند، سیستم عامل های تلفن همراه خود را به روز رسانی نمایند و به برنامه ها اجازه ندهند تا به اطلاعات شخصی و خصوصی ذخیره شده بر روی دستگاه، دسترسی یابند.