به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو» ساداتی نژاد در ابتدای سخنانش به این موضوع اشاره کرد که وقف در دین مبین اسلام،فرهنگ ایرانی اسلامی و در جهان دارای جایگاه ویژهای است و بسیاری از دانشگاههای بزرگ دنیا با وقف شکل گرفتهاند.
در کشور ما با وجودحضور جدی خیرین در حوزه مدارس در خصوص دانشگاهها این فعالیت کمتر بوده است اما این حرکت ( تأسیس جامعه خیرین دانشگاهساز) نشان داد پتانسیلهای عظیمی در خیرین در خصوص دانشگاهها وجود دارد.
راه اندازی سامانه خیرین
وی اشاره کرد: در یک و نیم سال گذشته در حوزه عمرانی پیشرفتهای خوبی داشتهایم. سامانه خیرین را راهاندازی کردهایم که در آن 220 خیر، 25 واقف آموزش عالی، 125 پروژه خیرساز و 45 موقوفه ثبت شده است. 392 هزار و 690 مترمربع در عرصه آموزش عالی ساخت و ساز صورت گرفته است و برای تعداد 36 پروژه در حال ساخت مبلغ 200 میلیارد تومان در این عرصه از سوی خیرین هزینه شده است.
جامعه خیرین دانشگاهساز در 27 دانشگاه کشور ایجاد شده است. در ابتدای سال یک بنیاد نخبگان به نام بنیاد نخبگان سعیدی در دانشگاه کاشان ساخته شد که این بنیاد از نخبگان و پژوهشهای کاربردی ایشان حمایت میکند.
همانطور که در قانون آمده اگر خیری 50 درصد از یک ساختمان را بسازد وزارت علوم باید نصف دیگر بودجه آن را تامین کند، درحوزه پژوهش نیز اگر 50 درصد آن توسط خیرین داده شود 50 درصد دیگر باید توسط وزارت علوم پرداخت شود و این یعنی مردمی کردن پژوهش.
وی افزود: یکی از زیرساختها تجهیزات است ،خیرین میتوانندتجهیزات پژوهشی را فراهم کنند.
ساداتی نژاد افزود در بخش آموزش هم خیرین جلوتر حرکت کردهاند یکی از خیرین در 12 اردیبهشت بنیادی به نام بنیاد کتاب مطهر را تأسیس کرد که این بنیاد کتابهای پرتکرار و مورد نیاز دانشجویان را تأمین میکند.
تاسیس صندوق وام شرافتی در کاشان
وی افزود: هنوز در حوزه فرهنگی در دانشگاهها فعالیتی را شروع نکردیم اما صندوقهای قرضالحسنه دانشجویی به راه افتاده است. یکی از خیرین وامی به نام وامشرافتی در صندوق فاطمهالزهرا کاشان ایجاد کرده که دانشجو بدون هیچگونه ضامن یا چک تنها با دادن یک کاغذ وامی را دریافت میکنند و بعد متعهد میشود که هر وقتتوان پررداخت پول را داشت به یک موسسه خیریه دیگر هدیه دهد و این یعنی خیرسازی و ما امیدواریم خیرین در عرصه علم و فناوری که ثروتآفرین و اقتدارآفرین نیز هست وارد شوند.