سید جواد محمدزاده در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در گرگان، گفت: چرایی حجاب و عفاف و تفاوت این دو واژه و میزان روابط محرم و نامحرم باید در میان نسل جوان ما به درستی تبیین شود.
وی در رابطه با علت عدم تأثیرگذاری جلسات متعدد با موضوع حجاب و عفاف تصریح کرد: متأسفانه فرهنگ اسلامی مشخصا تبیین نشده است و همین موضوع باعث شده که جلسات روشنگری امر حجاب، بعضا اثر گذار نباشد.
مدیر حوزه علمیه دانشگاهیان گلستان افزود: ما در معرفی شخصیت های دینی خود نیز کوتاهی کرده ایم برای مثال زمانی که از خانم فاطمه زهرا (س) صحبت می شود به سیره آن حضرت آن طور که باید پرداخته نمی شود.
محمدزاده همچنین بیان داشت: در مفاهیم قرآنی و دینی دچار یک نوع انفعال شده ایم؛ به طوری که در جلسات به جای دفاع از اصل به بیراهه می رویم و به نوعی ناخواسته از آن طرف بام می افتیم.
تفکیک جنسیتی صحیح نیست، تبیین لازم است
وی گفت: تبیین ما برای مسائل و آموزه های دینی ضعیف است و تنها با این مسائل برخورد کلیشه ای می شود و این خوب نیست.
مدیر حوزه علمیه دانشگاهیان گلستان خاطرنشان کرد: باید زیرساخت هایی که تأثیرگذار بر امر مهم حجاب هستند را بازسازی و یا تعمیر کرد؛ از این رو با این اقدامات دیگر نیازی به تفکیک جنسیتی نیست؛ چرا که دانشگاه تنها جایی نیست که تجمع زن و مرد را در کنار یکدیگر دارد.
اگر چادر جبری یا احساسی انتخاب شود دیر یا زود کنار گذاشته می شود
محمدزاده در بخشی دیگر از سخنانش بیان داشت: اگر به درستی علت داشتن پوشش برای دختران ما روشن نشود و انتخاب پوشش و در رأس آن چادر به عنوان حجاب برتر از روی اجبار و یا احساسات باشد دیر یا زود کنار گذاشته می شود.
وی با اشاره به اینکه حجاب زیر مجموعه فرهنگ ماست، نه یک تافته جدا بافته گفت: حجاب شاخهای از فرهنگ اسلامی-ایرانی ماست.
مدیر حوزه علمیه دانشگاهیان گلستان با توجه به اهمیت امر تبیین و روشنگری، سهل انگاری در این راستا جایز نیست.
راهگشاترین سند در بحث حجاب و عفاف، بیانات مقام معظم رهبری است
محمدزاده افزود: اگر به منویات معظم له بیندیشیم و نگاه ایشان را به مسئله مد، آرایش و حضور زنان در جامعه بررسی کنیم به نتایج درخور توجه ای می رسیم.
وی گفت: اگر جزوه و سرفصل هایی را از بیانات و مرقومات مقام معظم رهبری تهیه بکنیم و آن را سند ملی خود در بحث حجاب و عفاف قرار دهیم به راهگشاترین سند در این حوزه می رسیم.