حجتالاسلام دکتر سعید بهمنی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، ضمن گرامیداشت 21 تیرماه روز ملی عفاف و حجاب، با اشاره به این که عفاف مفهومی اصیل تر از حجاب است، اظهار داشت: اساساً حجاب یکی از مصادیق عفاف است به طوری که یکی از مصادیق بارز و شایع عفاف در سطح جامعه به شمار می رود.
وی همچنین افزود: به اعتقاد بنده، کشور ما از اول انقلاب تاکنون در بحث حجاب با وجود همه مشکلات و موانع، خیلی پیشرفت کرده و ما برای درک قضیه باید شرایط قبل از انقلاب را دیده باشیم؛ هر چند که معتقدم بعد از هر پیشرفتی، پدید آمدن یک دوره افول، طبیعی است.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بیان داشت: با وجود حجم بالای تهاجم فرهنگی و برنامه های دشمن برای تخریب اعتقادات و باورهای دینی ما، قاطعانه و خرسندانه اعلام می کنیم که ایران اسلامی با حجاب ترین کشور جهان در بین کشورهای اسلامی می باشد.
وی اضافه کرد: از این حیث نباید طوری وانمود کنیم که وضع حجاب در کشور ما بسیار بد و "واویلا"است البته قبول داریم که با وضع مطلوب خیلی فاصله داریم .
بهمنی در عین حال با تاکید بر این که مسئولان نباید نسبت به مقابله با بدحجابی بی تفاوت یا کم تفاوت باشند، خاطرنشان کرد: آنچه مسلم است این که همه ما باید حدود الهی به ویژه در زمینه عفاف و حجاب را رعایت کنیم و در این بین مسئولان و کارمندان دولت که بخش قابل توجهی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند باید در این باره الگو و پیشگام باشند.
وی در ادامه با اشاره به نظر برخی متفکران که معتقدند حجاب میوه شناخت انسان است، گفت: این درست است که برای اصلاح فرهنگ عفاف و حجاب، الزاماً باید شناخت افراد تغییر کند اما این نظریه صد در صد قابل قبول نیست چرا که حجاب لزوما ناشی از شناخت نیست، بلکه علاوه بر شناخت نیاز به توجه به کار فرهنگی دراز مدت و نیز عنایت به مساله الزام قانونی وجود دارد.
مدیر گروه قرآنی مرکز فرهنگ و معارف قرآن وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی با اشاره به این که متاسفانه از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون ،دولت ها دچار نوعی قصور و یا تقصیر در رابطه با مساله عفاف وحجاب بوده اند، تاکید کرد: حجاب در سطح ملی باید از دولت شروع شود ولی اصل عفاف ریشه در فرهنگی عمیقی دارد به طوری که فرهنگ ایرانی ما در درون خود ارزش عفیف بودن را به همراه داشته است.
وی یادآور شد: البته باید توجه داشت که عفاف یک معنای بسیار گسترده ای دارد و در یک معنای خاص نباید آن را محدود و محصور کرد.
عضو کمیسیون دین و فرهنگ عمومی شورای تخصصی حوزوی شورای فرهنگ انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: عفاف در واقع بدان معناست که کسی به دنبال خودنمایی نباشد و لذا فقط معنای پوشش از آن متبادر به ذهن نمی شود ، کما این که فرد ریاکار با ریاکاری خود نشان می دهد که فرد عفیفی نیست.
وی با بیان این که با نگاهی به آموزه های دینی خود متوجه می شویم که عفاف معنای لطیف تری از حجاب دارد، گفت: به عنوان مثال ما در بحث سبک زندگی دینی می گوییم هم فقیر باید فقر خود را بپوشاند و هم این که فرد غنی و ثروتمند، غنا و ثروت خود را در برابر فقرا مخفی نگاه دارد تا خدای ناکرده دچار آفت خودنمایی نشود.
بهمنی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش بسیار مهم و کلیدی رسانه های جمعی به خصوص صدا و سیما در ترویج فرهنگ عفاف و حجاب ابراز داشت: رسانه ملی به عنوان دانشگاه عمومی باید با فرهنگ سازی و برنامه ریزی در این راستا گام بردارد و با تولیدات فرهنگی و فاخر خود، ارزش عفاف و حجاب را بیش از پیش برای مردم تبیین و ترویج کند.
وی با تاکید بر این که برای رسیدن به این هدف باید برنامه ریزی و هدف گذاری کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت داشت، گفت: همان طور که چند سال پیش بستن کمربند ایمنی برای رانندگی از سوی بسیاری از مردم، چندان جدی گرفته نمی شد اما به مرور زمان و به کمک فرهنگ سازی صدا و سیما این مساله امروز مورد توجه همگان است در بحث عفاف و حجاب نیز می بایست هم دست به فرهنگ سازی با بهره گیری از ابزار رسانه ای و هنری زد و هم این که در جای خود از الزامات قانونی نیز بهره لازم را برد تا به یاری خدا نتیجه مورد نظر حاصل شود.