حجاب و پوشش نشانه وقار و شخصیت زن است که همچون یک صدف، گوهر وجودی این مظهر زیبایی و جمال آفرینش را حفظ کرده و از انواع خطرات مصون نگاه میدارد.
اسلام دینی کامل است که برای تمام مسایل فردی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی از جمله رعایت حجاب و پوشش توسط زنان و مردان احکامی را سفارش و مورد تاکید قرار داده است.
پوشش از زمان کهن برای انسان یک نیاز و دغدغه بوده، انسان همواره در صدد استفاده از پوششی مناسب برای خود بوده، اما آیا پوشش تنها برای مصون ماندن از گرما و سرما و محافظت از بدن کاربرد دارد؟
پوششی که در ادیان مختلف و درکتاب آسمانی ما بدان اشاره شده، پوششی است که به منظور حفظ کرامت و صفات انسانی و مصون ماندن ازهوی و هوس مورد تاکید قرار گرفته؛ پوششی که سعادت زندگی فردی و اجتماعی را در پی دارد و سبب تکامل و تعالی میشود.
احکام ناب اسلامی با روح و جان انسانها درآمیخته و منطبق بر فطرت انسانهاست و در تاکید آنها نکاتی ظریف وجود دارد که با قدری تامل به آن خواهیم رسید.
به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، اگرامروز درباره حجاب، پوشش و فلسفه وجودی آن بحث شود، بیشک پذیرش این پدیده که متضمن سلامتی یک جامعه است، بیشتر و مقاومت در برابر آن کمتر خواهد بود.
برخی بدسلیقگیها و کج سلیقگیها امروز سبب شده تعدادی ازجوانان به سادگی از احکام ناب اسلامی بگذرند، در پی آزاد شدن از قید و بند حجاب بوده و به بعضی از مسائل و احکام بیتوجه باشند.
اما کمی تامل و دقت درباره احکام مربوط به حجاب نشان میدهد، پیروی از این احکام که جنبه فردی و اعتقادی دارد، خودسازی و افزایش معرفت و شناخت را به دنبال دارد.
مطالعات متعدد نشان میدهد، حجاب، آرامش خاطر، استحکام پیوند خانواده و ایجاد محیطی سالم و بدور از التهاب و تنش را در پی دارد، حجاب در آزادی فکری و معنوی، سلامت روحی و جسمی، حضور اجتماعی سالم زن و رعایت احترام وی نقش موثری دارد.
اهمیت حجاب و پوشش اسلامی تا جایی است که خداوند بزرگ در بسیاری از سورههای قرآن از آن به عنوان یک ضرورت یاد میکند و آن را حافظ زنان در برابر بسیاری از بیماریهای جسمی و روحی میداند.
حجاب از نظر کاملترین دین فقط به زن اختصاص ندارد بلکه نوعی پوشش است که در روابط میان زن و مرد وجود دارد. در اسلام حجاب مانع گمراهی و خودنمایی و حافظ حرمت و آداب عفت حیا است.
فلسفه حجاب در اسلام آن است که زن مسلمان با فراغت کامل بتواند وظایف و رسالت اساسی خود که حفظ نسل، پرداختن به خانه و خانه داری و تربیت کودک را به نحو مناسب به انجام رساند.
باید گفت که پوشش ویژه زنان، به اسلام اختصاص نداشته و ندارد، بلکه رعایت آن توسط زنان در همه آیینهای آسمانی از جمله مسیحیت و یهودیت ضروری است.
مطالعه آثار ملتها و اقوام پیشین در آئینها و فرهنگهای مختلف نشان میدهد که زنان معمولا پوشیدهتر از مردان بودهاند.
تصاویر حضرت مریم (س) در نقاشیهای کهن مسیحیان یا پوشش زنان راهبه که به تبعیت از حضرت مریم، خود را وقف امور معنوی و خدمت به بندگان خدا کردهاند، دقیقا معیارهای حجاب رایج در میان مسلمانان را دارد و از نظر معیارهای قرآنی و روایی، حجابی کامل به حساب میآمده است.
این واقعیت نشان میدهد که اصل حجاب زنان، پدیدهای جغرافیایی و نشات گرفته از شرایط آب و هوایی خاستگاه اسلام یا علاقه شخصی پیامبر اکرم (ص) و مردم یا شرایط خاص مردم جزیره العرب نبوده بلکه دیدگاه اسلام در تائید آموزههای ادیان آسمانی پیش از خود است.
رعایت حجاب توسط زنان، رفتار صحیح و درست مردان را نیز در پی خواهد داشت و این بدان معناست که میتوان در پرتو رعایت حجاب، برخی نارساییهای موجود در جامعه مربوط به بیحجابی را از بین برد.
منبع: جام نیوز