معاون شرکت مخابرات ایران از لغو نامه معاون حقوقی این شرکت برای توقف همکاری با اپراتورهای اینترنت پرسرعت ADSL خبر داد.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، معاون شرکت مخابرات ایران از لغو نامه معاون حقوقی این شرکت برای توقف همکاری با اپراتورهای اینترنت پرسرعت ADSL خبر داد و گفت: برای رفع مشکلات موجود و ارائه امکانات فضای اکتیو - تجهیزات فعال- به این شرکتها قرار است وارد مذاکره با اپراتورهای PAP شویم.
اواسط تیرماه جاری معاون حقوقی و تنظیم مقررات مدیرعامل مخابرات ایران طی نامه ای از مدیرعامل شرکت ارتباطات ثابت ایران خواست با توجه به مصوبات شماره 5 و 25 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات و نیز عدم تعهد شرکت مخابرات ایران بر مبنای مصوبات قید شده جهت واگذاری فضای نصب تجهیزات فعال شرکتهای ندا، شرکتهای مخابرات استانی از واگذاری جدید فضای محدوده مراکز مخابراتی برای نصب کانکس توسط شرکتهای PAP و نیز واگذاری جدید فضای مراکز مخابراتی جهت نصب تجهیزات اکتیو در داخل مراکز توسط شرکتهای PAP خودداری کنند.
این نامه با واکنش شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنت پرسرعت در کشور مواجه شد؛ در این باره داوود زارعیان - معاون شرکت مخابرات ایران از لغو این نامه برای رفع برخی ابهامات خبر داد و گفت: هم اکنون این نامه منتفی شده است و بار دیگر با این شرکتها وارد مذاکره شویم.
وی با بیان اینکه شرکتهای PAP برای آنکه به مخابرات اجاره پرداخت نکنند اعلام کرده بودند که قصد دارند تجهیزات فعالشان - اکتیو- را در ساختمانهای دیگری بگذارند و شرکت مخابرات ایران نیز با این موضوع موافقت کرد.
زارعیان با تاکید براینکه نامه معاونت حقوقی مخابرات برای توقف واگذاری امکانات به شرکتهای اینترنتی تنها مربوط به نصب تجهیزات اکتیو بوده است خاطرنشان کرد: شرکتهای PAP خودشان درخواست داشتند که به خاطر اجاره فضا از محیط های دیگری برای نصب تجهیزات اکتیو استفاده کنند و براین اساس این نامه به شرکتهای مخابراتی ابلاغ شد که هم اکنون این دستورالعمل متوقف شده است تا این شرکتها باردیگر در این زمینه تصمیم گیری کنند.
معاون شرکت مخابرات ایران با بیان اینکه براساس مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنت باید اجاره فضای اکتیو را به مخابران پرداخت کنند، گفت: مخابرات موظف است زمانی که این شرکتها پرداخت هزینه کنند فضا در اختیارشان قرار دهد و یا چنانچه فضا از مخابرات نگرفتند ما اجازه دهیم که تجهیزاتشان را با کابل و سیم به تجهیزات پسیو - غیرفعال- متصل کنند.
وی ادامه داد: هم اکنون این نامه منتفی اعلام شده تا این شرکتها تصمیمشان را بگیرند که اگر خواستند تجهیزات را در فضای مخابرات نصب کنند هزینه های مخابرات را پرداخت کنند و اگر نخواستند به مخابرات اعلام کنند. در این زمینه با این شرکتها وارد مذاکره می شویم تا موضوع سریعتر حل شود.
شرکتهای ارائه دهنده اینترنت پرسرعت براساس پروانه فعالیت خود ملزم به استفاده از فضا و امکانات مخابراتی شرکت مخابرات ایران برای نصب تجهیزات خود هستند اما به دلیل عدم هماهنگی با شرکت مخابرات ایران و نبود تعامل دوطرفه سالهاست که با مشکلات متعددی در دریافت این خدمات مواجه هستند.