به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، مصطفی صادقی فر، نماینده دفتر تحکیم وحدت به ارائه نکات، مسائل و مشکلات این تشکل در محضر رهبر انقلاب پرداخت.
متن سخنان مصطفی صادقیفر، نماینده دفتر تحکیم وحدت در محضر رهبر انقلاب به شرح زیر است:
هر سال
شب ضربت خوردنش
«جوشن کبیر» می خوانیم
با یاد «تو» که این شب نبودی
تا باز خودت را
«سپرش» کنی...
تو لیلة القدری...
یا رب خلصنا من النار بحق فاطمه سلام الله علیها
از طرف خودم و همه بچه های انجمن های اسلامی و دفتر تحکیم وحدت خدمت رهبر معظم انقلاب عرض سلام دارم و به خاطر این که این فرصت را به دفتر تحکیم دادند کمال تشکر را دارم.
بسم الله الرحمن الرحیم
شاید بتوان آغاز راه جریان دانشجویی در ایران را اتفاقات سال 32 دانست. جریانی که از ابتدا راه خود را با استکبار ستیزی آغاز کرد و در ادامه راه پر فراز و نشیبی داشت.
در سالیان منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی ، دانشجویان مسلمان دوشادوش روحانیت و در متن اقشار مردم ، امواج پر خروش انقلاب را به وجود آوردند.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی بنا به رهنمود امام راحل عظیم الشأن خطاب به دانشجویان مسلمان مبنی بر ضرورت اتحاد و انسجام ، دفتر تحکیم وحدت متشکل از انجمن های اسلامی دانشجویان شکل گرفت.
مجموعه ای که در آن دانشجویان مسلمان با به کار انداختن شور و تحرک و قوه ابداع خویش در جهت رهنمود های امام امت ، کارنامه درخشانی از خود بر جای گذاشت.
در حرکت تسخیر لانه جاسوسی شیطان بزرگ که در کلام امام، انقلاب دوم نام گرفت، در مقطع حساس دفاع مقدس و جهاد سازندگی، در حرکت عظیم انقلاب فرهنگی-اسلامی در نظام آموزش عالی و در همه برهه های حساس انقلاب دفتر تحکیم نقش ارزشمند خود را ایفا کرده و در این مسیر نیروهای کارآمد، متعهد و دلسوزی به انقلاب تقدیم کرده است.
اکنون اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان، دفتر تحکیم وحدت، اعلام می دارد که با احساس مسئولیت در قبال اسلام عزیز و حضرت ولیعصر (عج) و نایب بر حقش و امت شهید پرور، تشکل خود را مستحکم تر ساخته و با تاکید بر قدرت لا یزال الهی و پشتوانه هایی همچون مرامنامه انقلابی، شهدای گرانقدری که دفتر تحکیم تقدیم انقلاب کرده و رهنمود های مقام معظم رهبری و امام راحل به دفتر تحکیم ، آماده فداکاری برای تحقق آرمان ها و اهداف انقلاب اسلامی است.
با وجود رشد و پیشرفت های شگرف علمی در رشته های فنی و مهندسی و همچنین علوم پزشکی که واقعا شایسته تقدیر می باشد، وضعیت در حوزه علوم انسانی بسیار نگران کننده است.
وجود منابع ترجمه ای که مبانی انسان شناسی آن با مبانی اسلامی و فرهنگی جامعه ما در تضاد می باشد و نیز وجود اساتیدی که اعتقادی به تولید علم بومی در حوزه علوم انسانی ندارند، موجب گردیده تا علوم انسانی در دانشگاه ها ی ما نه در جهت تولید علم بومی گام بردارد و نه نیاز های جامعه اسلامی را شناسایی و مرتفع نماید.
در حوزه شکل گیری دانشگاه اسلامی به جز برخی اقدامات محدود و قالبی شاهد سیاست ها و عملکردهای عمقی و محتوایی در این زمینه نبودهایم.
به نظر می رسد یکی از راهکارهای تولید علم بومی و اسلامی در جامعه در کنار اعتقاد و اطلاع از مبانی دینی، تخصص و آشنایی با نیاز های جامعه، تقویت خود باوری علمی و بها دادن به تولیدات اولیه علمی در این زمینه می باشد. که در این راستا طرحی در دفتر تحکیم وحدت با عنوان رویش اندیشه تدوین گردیده که به حضور تقدیم میگردد.
به نظر می رسد یکی از راهکارهای موثر جهت حل بسیاری از انحرافات و بی اخلاقی ها در عرصه سیاسی و اجتماعی، آموزش و ارتقاء سطح تفکر منطقی و فلسفی می باشد که حضرتعالی نیز بر آن تاکید نموده اید، لذا پیشنهاد میگردد موضوع آموزش تفکر منطقی و فلسفی به صورت یک واحد درسی و با ادبیاتی متناسب از دوره آموزش ابتدایی تا نظام آموزش عالی مورد توجه قرار گیرد تا دیگر شاهد مغالطات فکری و به تبع آن انحرافات عملی، سوء تفاهمات و بد اخلاقیها نباشیم.
نقد اساسی دیگرکه امروزه به سیستم مدیریت علمی، فرهنگی و سیاسی کشور ما وارد است آن است که در کشور ما معمولا همه کالاهای وارداتی اعم از اقتصادی ،تکنولوژی، علمی و فرهنگی بدون آسیب شناسی ابعاد مختلف و بررسی فرصت ها و تهدیدها وارد کشور می شود در این راستا یکی از پدیده های نوظهور که چند سالی است در کشور ما فرگیر شده شبکه های اجتماعی مجازی می باشد که مورد آسیب شناسی قرار نگرفته، در این زمینه نیز دفتر تحکیم وحدت در طرحی جامع به بررسی ابعاد مختلف این موضوع پرداخته شده که به حضور تقدیم می گردد.
نکته دیگری که موجب دلسردی فعالین دانشجویی می گردد، برخورد تبعیض آمیز برخی مدیران دانشگاهی با تشکل های مختلف دانشجویی است که این موضوع در صدور مجوز ها، امکانات و حمایت های مادی و معنوی در سیستم مدیریتی دانشگاه و نهاد های مرتبط با آن به چشم میخورد.
مثال روشن این موضوع آن است که برخی با حضور و فعالیت در تشکلی می توانند امتیازاتی ویژه بگیرند اما عده ای با فعالیت در تشکلی دیگر نه تنها امتیازی نمی گیرند بلکه این حضور در مواردی مثل گزینش و استخدام برای آن ها سوء سابقه محسوب میشود.
مطلوب ما دانشجویان نه فضای افسار گسیخته ای است که منجر به برخی اقدامات ساختارشکنانه شد و نه رخوتی را می خواهیم که این ایام بعضاً در دانشگاه ها دیده می شود. انتظار ما این است نگاه به مطالبات ما دانشجویان منطقی باشد.
در پایان این بخش از کلام درخواست داریم حضرتعالی در این جلسه مختصات فضای با نشاط سیاسی دانشگاه را برایمان ترسیم کنید تا هم تکلیف ما روشن بشود ، هم تکلیف مسئولین.
با گذشت بیش از 3 دهه از شکل گیری انقلاب اسلامی هنوز نگاه جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی درست تبیین نشده است. شاید اگر در این سالیان الگویی مطلوب از آزاد اندیشی ارائه شده بود وضعیت این گونه نبود. یکی از نتایج برگزاری نشست های اندیشه راهبردی با حضور رهبری انقلاب معرفی مدلی قابل دفاع از به کار گیری عقل جمعی در تصمیم سازی بود. شاید آزاد اندیشی نیز باید از همین حسینیه امام خمینی آغاز شود تا الگوی بی بدیلی از آزاد اندیشی به همگان ارائه شود؛ چرا که متأسفانه آزاد اندیشی مطلوب انقلاب با آیین نامه و روش نامه تا به حال شکل نگرفته است.
در قرآن کریم هدف از رسالت انبیاء قیام مردم برای قسط است. لیقوم الناس بالقسط. آیه می گوید مردم. نه می گوید مسلمین و نه مخلصین و نه حتی گروهی خاص.
بر این باوریم انقلاب اسلامی مبتنی بر واقعیتی غیر قابل انکار است. مردم به رهبری امام امت برای اقامه قسط و عدل در برابر ظلم قیام کردند و الگویی بی بدیل از انقلاب را به جهانیان ارائه کردند.
یکی از مسائلی که در سالیان اخیر بدان توجه کافی صورت نگرفته است نوسازی ادبیات گفتمان انقلاب اسلامی است. چه در باب مفهوم سازی و چه در ابعاد دیگر.
نگرانی این است که به دلیل این نقیصه، گفتمان انقلاب اسلامی به تدریج محدود به قشری خاص شود و دیگر مردم احساس تعلقی به آن نداشته باشند و در این قیام به قسط کم کم حضور مردم کم رنگ شده و توده ها به حاشیه رانده شوند
پایان دوره ریاست جمهوری دکتر احمدی نژاد نزدیک است. شرط انصاف این است که به سهم خود باید از زحماتی که ایشان و همکارانشان در طول مدت این دو دولت کشیده اند تشکر کنیم و به آن ها خسته نباشید بگوییم.
وسعت خدمات بسیار گسترده بود، دولت شعارهای انقلاب را با افتخار سر دست گرفته بود، دولتمردان برای خدمت به ملت شب و روز نداشتند و با روحیه ای جهادی کارها را پیش بردند، این ها همه قابل تقدیر است اما بی تدبیری های این دولت در دانشگاه ها به مذاق ما دانشجویان خوش نیامد.
ترم تحصیلی گذشته بسیار کوتاه تر از تصور به پایان رسید و بهترین فرصت فعالیت و نشاط سیاسی دانشجویان در ایام انتخابات با تصمیمی غیر منطقی نه تنها به هدر رفت بلکه انگشت اتهام بدخواهان را به سمت انقلاب بلند کرد، چه این که دانشجویان در ترم گذشته به دلیل این اتفاق، متحمل افت کیفیت آموزش نیز شدند.
قوانین در برخی موارد جای خود را به صلاح دید های شخصی داده بود و تکلیف دانشجویان روشن نبود. دوره این دولت تمام شد و ما آخر نفهمیدیم تکلیف برخی هیئت مؤسس هایمان چه شد؟
و یا این که چرا نهاد های بیرون دانشگاه در مورد برگزاری برنامه ای در دانشگاه اعلام و اعمال سلیقه می کنند؟
در باب دولت جدید معتقدیم هر دولتی بواسطه جلب اکثریت آراءِ مردم در ابتدای کار از محبوبیت برخوردار است و بدنه رای در ابتدای راه با منتخب خود همراه است. این پتانسیل در شعار های رئیس جمهور منتخب وجود دارد که با پافشاری بر اصول و مواضع انتخاباتی خود بتواند نه تنها بدنه رای خود را حفظ کرده که با تلاش مجدانه و به کارگیری از نخبگان کشور از همه نگاه های دلسوز نظام در خدمت به این مردم کمک بگیرد.
دفتر تحکیم وحدت نیز ضمن حمایت خود از رئیس جمهور منتخب اعلام می دارد رویکردها و عملکردهای دولت را مانند سایر قوا زیر نظر داشته و با منشی دلسوزانه به بررسی واقع بینانه عملکرد دولت خواهد پرداخت.
در باب انتخاب وزیر علوم و بهداشت نیز تکلیف مشخص است؛ ما وزرایی برای دانشگاه می خواهیم که از جنس دانشگاه باشند. می خواهیم شاهد حضور افرادی در سمت های حساس وزارت خانه ای باشیم که به قانون پایبند بوده و از آن تخطی نکنند و آن را برای آشنا و غریبه یکسان به اجرا در آورند، می خواهیم دانشگاه به نحوی اداره شود که دانشجویان تبدیل به پیاده نظام گروه ها و احزاب سیاسی نشوند، می خواهیم در دوره جدید افرادی جهت ریاست بر دانشگاه ها گمارده شوند که آزاد اندیشی را فهم کنند، به نهضت تولید علم بومی اعتقاد داشته باشند و اسلامی کردن دانشگاه را بر خود فرض بدانند. استقلال فکری و عملی در چارچوب اختیارات خود داشته باشند و با رویکرد های فراجناحی به همه گروه های قانونی و در خانواده انقلاب اسلامی به یک چشم نگاه کرده و باور داشته باشند دانشجوی درس خوان بودن با دانشجوی سیاسی بودن تزاحمی ندارد .
چند روز آینده دولت جدید کار را تحویل می گیرد. طبیعی است با تغییرات در مسئولیت های ستادی دولت به ویژه در وزارت علوم و وزارت بهداشت در مدیریت فضای دانشگاه ها رویکردی متفاوت از قبل در دستور کار قرار گیرد و دانشجویان فضای جدیدی را تجربه کنند.
توصیه حضرتعالی به دانشجویانی که با آغاز سال جدید تحصیلی پای در این فضا می گذارند جیست؟
در پایان از حسن توجه حضرتعالی به نظرات فرزندان خود در دفتر تحکیم وحدت کمال تشکر را داریم.
اللهم اجعل عواقب امورنا خیرا
والسلام علیکم ورحمة الله و برکاته