به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» کنفرانس خبری سهم زنان در دولت تدبیر و امید به همت انجمن روزنامهنگاران مسلمان عصر امروز برگزار شد.
در ابتدای این جلسه با حضور جمعی از فعالان حوزه زنان برگزار میشد سوالات مهمی همچون مهمترین مطالبه زنان از دولت روحانی و همچنین چگونگی رسیدگی به مشکلات روزنامهنگاران مسلمان و چگونگی تشکیل حزب فراگیر زنان از سوی خبرگزاری دانشجو مطرح شد که حاضرین در جلسه به این سوالات و سوالات دیگر خبرنگاران پاسخ دادند.
نشاطبهرام عضو شورای مرکزی انجمن زن روزنامهنگاران ایران در پاسخ به سوال خبرگزاری مبنی بر اینکه مهمترین مطالبه زنان از دولت جدید چیست گفت: ضرورت امروز این است که زنان در ساختارهای اسلامی و کشور وجود داشته باشند.
وی به جزئیات این مسئله اشاره کرد و گفت: اگر به مسائل اقتصادی بپردازیم بحث مدیریت اقتصادی خانوار که بخش عظم آن بر عهده زنان است از اهمیت والایی برخوردار است.
عضو شورای مرکزی انجمن روزنامهنگاران مسلمان در ادامه به مهمترین سوالات مطرح شده در دولت یازدهم پرداخت و گفت: مهمترین سوالات ما از جناب روحانی آن است که چه زمانی قرار است ما از منابع انسانی تربیت شده داخل و آماده حضور در اجتماع استفاده کنیم و چرا زنان که سهم مهمی در پیروزی جناب روحانی داشتند در کابینه جدید حضور ندارند و مهمترین سوال ما از ایشان این است که چگونه میتوان برای زنان برنامهریزی کرد در حالی که آنان نقش مهمی در رای آوری جناب روحانی داشتند و حالا که موقع حضور آنها در دولت است پاسخی به مطالبات آنها داده نمی شود.
وی ادامه داد: انجمن روزنامهنگاران زن طی نامهای به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام شناخت و پاسخگویی را لازمه دوام حکومتها دانسته و ما امیدواریم که این پاسخگویی و شفافیت را در دولت جدید شاهد باشیم.
ملاوردی دبیرکل جمعیت حقوق زنان نیز به مشکلات زنان در حوزه مدیریت اشاره کرد و گفت: یکی از موانع بر سر کار زنان تطابق نداشتن رشته تحصیلی آنان با حرفه کاریشان میباشد و مسئله بعدی مخالفت مراجع و بزرگان دینی بود که در دولت قبلی که هیچگونه شعاری در این زمینه نمیداشت این تابو شکسته شده و ما شاهد معرفی سه زن به مجلس برای حضور در کابینه بودیم.
ولیمراد از دیگر مهمانان دعوت شده در این مراسم نیز با بیان اینکه همیشه با تبلیغ مخالف بودم اظهار داشت: در دولت گذشته در ارتباط با زنان چون سیاستگذاری و جهتگیری به سمتی بود که فرصتها را بیشتر از زنان می گرفت و آنها را وارد یک چارچوب تعریف شده میکرد ما شاهد فعالیت کم زنان در ستوه بالای مدیریتی بودیم.
عضو جامعه زینب ادامه داد: در این مدت که 40 روز که از زمان انتخاب رئیس جمهور منتخب میگذرد تلاش کردیم که یار دولت یازدهم در مسئله زنان باشیم که مهمترین مطالبه ما رفع تبعیض از زنان است.
وی مطرح کردن بحث سهمخواهی و این موضوع را که افراد نباید مطالباتی از دولت جدید داشته باشند را بحث شعاری دانست و گفت: این باور غلطی است که میگویند مردها در حوزه مدیریت از زنان موفقتر عمل میکنند در حالی که ما در تاریخ اسلام سه زن مطرح یعنی حضرت خدیجه، حضرت زهرا و حضرت زینب را داشتهایم که نقش مهمی در پیشبرد اهداف جامعه داشتهاند.
عضو جامعه زینب در پاسخ به سوال دیگر خبرگزاری مبنی بر اینکه مهمترین مطالبات زنان از رئیس جمهور منتخب چیست اظهار داشت: قرار بود که کارگروهها در نشست شخصی خود با جناب روحانی مطالبات به حق زنان را پیگیری کنند و به ما وعده دادند که حتما زنان در دولت بعدی حضور خواهند داشت اما متأسفانه عملکرد این گروهها مناسب نبوده و آنها نتوانستند مطالبات افراد را برآورده کنند و ما باید بدانیم که مشکلات زنان رفع نمی شود مگر آنکه زنان را در پستهای مختلف مدیریتی شرکت دهیم و این چلهنشینی پاسخ خوبی به مطالبات زنان نبوده است که امیدوارم با فرصت کمی که در پیش رو داریم این مسئله حل شود.
در ادامه این کنفرانس خبری عالیپور معاون مدیر کل امور اجتماعی زنان وزارت کشور در دولت دهم در پاسخ به سوال کلی خبرگزاری در باره مطالبات زنان در دولت جدید اظهار داشت: اولین درخواست ما از جناب روحانی رفع تبعیض براساس نگاه جنسیتی در حوزه مدیریتی کشور است و پس از آن جایگاه زنان در برنامهریزی سیاسی کشور مشخص شود.
ملاوردی نیز در پاسخ به این سوال که چرا وعده وعیدهای دولت جدید در حوزه زنان عملیاتی نشد گفت: ما تلاش میکنیم که این پیغام را به دولت جدید برسانیم که علیرغم دیدارهای صورت گرفته با سایر گروهها با زنان هیچ دیدرای صورت نگرفته و این مسئله باعث آن نمیشود که زنان سهم خود را از دولت جدید پیگیری نکنند.
عالیپور هم با بیان این مسئله که باید در همه سطوح رفع تبعیض زنان صورت بگیرد اظهار داشت: نباید مطالبات به صورت پیشفرض غیرواقعی باشد و این ذهنیت در جامعه صورت پذیرد که زنان توان مدیریتی ندارند.
وی ادامه داد: همیشه زمان انتخابات رای زنان را بهعنوان 50 درصد از جامعه در نظر میگیرند اما بعد از پیروزی توجه به مطالبات این گروه از جامعه نمیشود و ما از آقای روحانی برای تحقق شعارهای انتخاباتی شان در حوزه زنان تضمین میخواهیم.
ولیمراد نیز در تصدیق صحبتهای خبرنگار خبرگزاری دانشجو مبنی بر حل مشکلات زنان از سطوح پایین جامعه و مختلف جامعه اظهار داشت: اینکه ما از جزء شروع نکردهایم و مستقیما به سراغ سرچشمه رفتهایم به این دلیل بوده است که به مسائل و مشکلات زنان در سطح کلان توجه نمیشود و مشکلات زنان متأسفانه به این دلیل دیده نمیشود و ما خواستار حضور زنان در بالاترین سطح مدیریت جامعه یعنی کابینه هستیم.
ملاوردی نیز نگرانی جامعه را از حل نشدن مشکلات عمده کشور دانست و اظهار داشت: چالش جدی دولت آینده دستیابی به فرصتهای نابرابر اقتصادی و عدم مشارکت زنان است اگر ما بپذیریم که ارزش عظیمی از دولت جدید از جانب زنان بوده است حفظ اعتماد این قشر از جامعه نیاز امروز دولت یازدهم میباشد.
عضو شورای مرکزی انجمن روزنامهنگاران زن ایران نیز رئیس جمهور منتخب را حامی حقوق تمام اقشار جامعه دانست و گفت: ایشان به حق زنان براساس قانون اساسی توجه کند و هر ساله گزارش کاملی را از کارهای صورت پذیرفته در حوزه احقاق حقوق زنان ارائه دهند.
مدیر مسئول نشریه زنان در پاسخ به سوال دیگر خبرگزاری در باره تشکیل حزب فراگیر زنان نیز اظهار داشت: باید در مسئله ایجاد حزب فراگیر به این مورد توجه کنیم که آیا در تأسیس این حزب مسائل زنان مطرح میشود و یا اهداف دیگر سیاسی در پشت آن وجود دارد بنابراین در این زمینه نباید احساسی عمل کرد و ما باید ابتدا محدودیتهای موجود در حوزه زنان را رفع کرده و بعد از آن به فکر آن باشیم که زنان در تمام سطوح مختلف جامعه نه فقط یک حزب حضور داشته باشند.
میرطهماسبی نیز از دیگر اعضای شورای مرکزی انجمن روزنامهنگاران زن به بیان مهمترین مطالبات این انجمن از دولت روحانی پرداخت و گفت: مطالبه اصلی انجمن روزنامهنگاران زن از رئیس جمهور منتخب این است که نگاه امنیتی را که بر سر روزنامهنگاران زن سایهافکنده را رسیدگی و برطرف نمایند و حقوق زنان روزنامه نگار زندانی نیز رسیدگی کند و بعد از آن سانسور مطبوعاتی و فرهنگی را بهعنوان یک عامل عقبگرد فرهنگی حذف نماید.
در ادامه این کنفرانس خبری ژاله فرامرزی دبیر کل روزنامهنگاران زن مسلمان در پاسخ به سوال دیگر خبرگزاری مبنی بر تشکیل حزب فراگیر زنان گفت: حزب اساسا با تفکر سیاسی اجین است و ممکن است ما حزبی فراگیر را در حوزه زنان با رویکرد زنانه تشکیل دهیم اما حزب زنان که مسلما حوزه فعالیتش بر زمینه بانوان می باشد باید فارغ از رویکردهای مدنی و صنفی دیده شود و در حوزه سیاست حضور فعالانهتری را زنان این مرز و بوم تجربه کنند.
فرامرزی در باره مطالبات زنان از دولت جدید اظهار داشت: ما به دنبال مطالبات کلی زنان در دستگاههای مختلف در تمام سطوح هستیم و از دولت روحانی میخواهیم که برای رسیدگی به امور زنان برنامهریزی کنند وگرنه تبعیض جنسیتی موجود به هیچ وجه رفع نخواهد شد.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرگزاری مبنی براینکه انتظارات انجمن روزنامه نگاران زن مسلمان از دولت جدید در حوزه روزنامهنگاری چیست اظهار داشت: ما انتظار داریم که جناب روحانی برنامهخود را در حوزه فعال کردن برنامههای صنفی و بهخصوص در حوزه روزنامهنگاران بهخصوص روزنامه نگاران زن را پیگیری کرده و تمام این موارد لازم الاجراست اگر که گروههای صنفی با وحدت بیشتری همگام با هم پیشرفته و مطالبات خود را به جد پیگیری کنند.
علیمراد نیز در ادامه در باره حزب فراگیر زنان گفت: اگر چند طیف کوچکتر در یک طیف سیاسی ترکیب شده و می خواهند با یکدیگر یک جبهه واحد را تشکیل دهند این مسئله تعاریف مشخصی دارد و ما در این زمینه شاهد حضور حزب زنان اصولگرا و مجمع زنان اصلاحطلب در صحنه سیاسی کشور بودیم و اگر قرار است زنان با یکدیگر دور هم جمع شده و مطالباتشان را پیگیری کنند این موضوع زیر یک ائتلاف انجام نمیپذیرد زیرا سلایق متفاوتی در این ائتلاف وجود داشته است و در شورای مرکزی حزب جامعه زینب نیز این موضوع بررسی نشده و هر کسی که حرف از تشکل حزب فراگیر زنان توسط این جامعه داده است نظرات شخصی خود را بیان کرده است.
فرامرزی در پایان در باره ایجاد وزارتخانه زنان در دولت جدید گفت: شخصا دوست ندارم که زنان وزارتخانه داشته باشند زیرا این ترس همواره با ایجاد این وزارتخانه وجود دارد که اگر وزارتخانه زنان تشکیل شود از این به بعد تمام مشکلات زنان و دستگاه های عمومی مدعی حل این مشکلات از طریق این وزارتخانه می شوند که در این صورت حل این مشکلات به زمان زیادی نیاز دارد و عملا مشکلات زنان در جامعه به حضور خود ادامه میدهند.