به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، عصر امروز 13 مردادماه مراسم تحلیف حسن روحانی هفتمین رئیس جمهور ایران در مجلس شورای اسلامی با حضور سران داخلی و خارجی برگزار خواهد شد.
پیشتر اعلام شده بود که در این مراسم قرار است از کابینه رئیس جمهور در دولت یازدهم رونمایی و اسامی پیشنهادی به علی لاریجانی رئیس مجلس تقدیم شود. بر اساس اخبار دریافتی تسنیم از نزدیکان آقای روحانی تقریباً وزرای دولت تدبیر و امید مشخص شدهاند و مانده است یکی دو تن از اعضای کابینه که آنها هم نیازی به رأی اعتماد مجلس ندارند از همین رو در لیست پیشنهادی نامی از آنها نیامده است.
رئیسکل بانک مرکزی دولت یازدهم یکی از علامت سؤالهای اصلی رسانهها است و این روزها گمانهزنیها و اخبار مختلفی بهنقل از نزدیکان آقای روحانی برای نشستن بر صندلی طبقه شانزدهم ساختمان میرداماد بانک مرکزی مطرح میشود که از جمله آنها مجید قاسمی، مسعود نیلی و ولیالله سیف است.
طی روزهای اخیر اعلام شد که احتمال حضور مجید قاسمی در بانک مرکزی منتفی شده است؛ اما آخرین اخبار دریافتی تسنیم تا روز قبل حاکی از این بود که ولیالله سیف برای بانک مرکزی تقریباً نهایی شده است ولی امروز و همزمان با نزدیک شدن به مراسم تحلیف باخبر شدیم که نظر تیم اقتصادی آقای روحانی درباره مدیریت بانک مرکزی تغییر کرده است.
از نزدیکان آقای روحانی خبردار شدیم که هم اکنون گزینه اول دولت برای ریاست بانک مرکزی مسعود نیلی است. اما هنوز این خبر از سوی منابع رسمی تأیید نشده است.
مسعود نیلی متولد 1334 در همدان و استاد دانشگاه صنعتی شریف و یکی از اقتصاددانان ایرانی است. او از سال 1379 تا 1390 سرپرست دپارتمان اقتصاد دانشکدهٔ مدیریت و اقتصاد دانشگاه شریف بوده است. از او تاکنون 7 جلد کتاب و تعداد زیادی مقاله در حوزههای مختلف اقتصاد کلان و اقتصاد سیاسی منتشر شده است. از کتابهای منتشرشده او میتوان اقتصاد ایران، اقتصاد ایران و معمای توسعه نیافتگی، تجربه توسعه صنعتی در جهان را نام برد. زمینه علمی مورد علاقه او اقتصاد سیاسی و اقتصاد کلان است.
نیلی 3 سال در دوران ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی معاون سازمان برنامه و بودجه ایران بود. پس از آن در تهیه و تدوین اولین و سومین برنامه ساله توسعه کشور ایفای نقش کرد. وی مدتی نیز در رأس شورای اقتصاد کشور مشغول به کار بود. در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی مجدداً بهعنوان معاون سازمان برنامه و بودجه و سرپرست کمیته خصوصیسازی برگزیده شد.
نیلی همچنین رئیس مؤسسه عالی پژوهش در برنامه ریزی و توسعه و استاد این مؤسسه بوده است. از مهمترین فعالیتهای وی میتوان به تدوین سند استراتژی توسعه صنعتی کشور در زمان وزارت اسحاق جهانگیری در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی در سال 1382 نام برد.
از سال 1339 تاکنون بانک مرکزی 17 رئیسکل را به خود دیده که هرکدام سیاستها و عقاید متفاوتی در خصوص بانکداری و بازار پولی و ارزی داشتند و همین امر موجب شد تا اقتصاد ایران در سالهای مختلف شاهد وقایع متفاوت ارزی و پولی باشد.
طبقه هفدهم ساختمان لاجوردی میرداماد تصاویر رؤسای بانک مرکزی از 53 سال قبل تا به امروز را گردآوری کرده و این روزها منتظر است تا تصویر هجدهمین رئیسکل را نیز روی دیوار سالن اجلاس بانک مرکزی نصب کند.
ابراهیم کاشانی، علیاصغر پورهمایون، مهدی سمیعی، خداداد فرمانفرمائیان، عبدالعلی جهانشاهی، محمد یگانه، حسنعلی مهران، یوسف خوشکیش، محمدعلی مولوی، علیرضا نوبری، سیدمحسن نوربخش، مجید قاسمی، سید محمدحسین عادلی، ابراهیم شیبانی، طهماسب مظاهری و محمود بهمنی، رؤسای بانک مرکزی از سال 1339 تا 1392 هستند.
منبع:تسنیم