معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد گفت: با روندی که در طول چهار سال گذشته طی شد تا چند سال دیگر وزارت قرآن و عترت در کشور شکل خواهد گرفت.
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، مراسم اختتامیه بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم شب گذشته با حضور حسینی وزیر ارشاد، محمدی معاون قرآن و عترت، لاله افتخاری رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی، قربانی مسئول قرآن و عترت سازمان بسیج دانشجویی، تقوی رئیس ستاد هماهنگی ائمه جمعه کشو،ر میرتاجالدینی معاون امور روحانیون دفتر ریاست جمهوری، پناهیان و جمعی از مسئولان لشکری و کشوری و همچنین میهمانانی از خارج از کشور در سالن اصلی شبستان مصلی امام خمینی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم محمدی به تشریح نمایشگاه قرآن و فعالیتهای آن پرداخت.
وی در ابتدا به دکتر حسن روحانی جهت تنفیذ حکم ریاست جمهوری تبریک گفت، سپس از کسانی که معاون قرآن و عترت را در برپایی نمایشگاه قرآن یاری رساندند به خصوص اهالی فرهنگ که شبانه روز وقت خود را برای این نمایشگاه اختصاص دادند تشکر کرد.
وی در ادامه گفت: قرآن به عنوان تنها مرجع و سندی که برای انسان ها برنامهای نو دارد اگر ما بتوانیم خدمتی کوچک به آن کنیم افتخاری بزرگ برایمان خواهد بود شعار امسال نمایشگاه قرآن سبک زندگی و قرآنی بود در ادبیات قرآن حیات ورود در نور و ممات و مرگ فرو غلطیدن در ظلمت است لذا علامه طباطبایی قائل است اطلاق کافر به مرده و مومن به حی تعبیری استعاری نیست.
محمدی ادامه داد: نمایشگاه امسال ایران به عنوان جلوه سبک زندگی اسلامی معرفی شد. برپایی بیست و یکمین نمایشگاه قرآن نشان دهنده تحول دیدگاه در بین مسئولان بود.
وی در گزارشی از آمارهای نمایشگاه گفت: مجموعه فضایی که به نمایشگاه اختصاص یافت 38 هزار متر مربع بود 36 بخش نمایشگاهی حضور داشتند و در مجموع در حوزه نشر مکتوب 200 ناشر داخلی و 50 ناشر خارحی حضور داشتند 300 نرم افزار که اکثرا جدید بودند عرضه شدند میهمانان خارجی که از این نمایشگاه بازدید کردند از وسعت و میزان فعالیتهای نمایشگاه بهت زده شدند این در حالی است که نمایشگاه قرآن فقط ده درصد بنیه قرآنی کشور را تشکیل میدهد 75 نمایش نیز در طول یک ماه نمایشگاه برگزار شد.
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد افزود: در حوزه مشاوره قرآنی 8 هزار نفر روانشناسی بالینی و خانوادگی دریافت کردند که اگر این افراد به بیرون مراجه میکردند در مجموع 400 میلیون تومان خرج برایشان میگذاشت در حالی که مشاورهها در نمایشگاه بدون پول بود 20 هزار مشاوره دینی نیز انجام شد 100 هزار جلد قرآن مازاد در خانوادهها تجمیع و بسته بندی شد و توسط کانونهای مساجد به اقسا نقاط کشور که به این قرآنها نیاز دارند ارسال خواهد شد من همین جا از مردم میخواهم اگر قرآنی مازاد بر خانواده خود دارند به مراکزی که اعلام خواهد شد مراجعه کنند و این قرآنها را تحویل دهند می دانیم طبق روایات قرآنی که استفاده نشود و خاک گرفته شود از صاحبش شکایت خواهد کرد همچنین 50 کشور مختلف دنیا نیز حضور موثر در نمایشگاه داشتند یکی از کاهاری که امسال انجام شد جریان سازی آموزش نهج البلاغه و صحیفه سجادیه بود ما تلاش کردیم در این دوره اساتید و معلمان قرآن را آموزش داده و فعال کنیم تا این افراد در کشور به آموزش این دو کتاب مهم شیعه بپردازند.
محمدی در ادامه در خصوص فعالیتهایی که در این معاونت انجام گرفته و فعالیتهایی که دولت یازدهم باید انجام دهد گفت: دولت یازدهم در حالی کار را در دست میگیرد که تحولهای بزرگی در امر قرآن ایجاد شده است میزان بودجه تفاوت بسیار فاحشی کرد این میزان بودجه با ارتقای ساختارهای لازم همراه شد این امور مدول تصویب منشور قرآن و عترت است لذا با روندی که در طول چهار سال گذشته طی شد تا چند سال دیگر وزارت قرآن و عترت در کشور شکل خواهد گرفت.
وی درباره فعالیتهای که در دولت یازدهم باید انجام شود و ادامه یابد چند فعالیت را نام برد: مهندسی فرهنگی قرآنی، ارتقای نرخ مطلوب دانش و معلم قرآنی، تحول تقسیم فعالیتهای قرآنی، توسعه فضاهای کمی و کیفی قرآن و عترت، ساماندهی مکاتب قرآن و عترت با ساختار سنتی آن در دل خانهها، ارتقای مهدهای قرآن، اختصاص جایگاه رسانهای ویژه به قرآن، جشنوارههای بینالمللی قرآنی و در نهایت حرکت مدبرانه و برنامهریزی شده جهت حرکت مطلوب قرآنی از فعالیتهای ویژهای بودند که محمدی در پایان صحبتهایش در توصیه به دولت یازدهم بیان کرد.
لازم به ذکر است؛ بیست و یکمین نمایشگاه قرآن کریم شب گذشته با آئین اختتامیه خود در مصلی امام خمینی(ره) به کار خود پایان داد.