معاون بهداشت علت نارضایتی مردم از اجرای طرح پزشک خانواده را نبودن فرهنگ آن دانست و گفت: فرهنگسازی با قانون امکان پذیر است.
فاطمه رخشانی در گفتوگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، با بیان اینکه تا کنون درباره طرح پزشک خانواده فرهنگ سازی انجام نشده است، اظهار داشت: وقتی اجرای طرح پزشک خانواده به سطح یک و دو ارتقا پیدا می کند نیازی نیست بیمار با تشخیص خود به پزشک متخصص مراجعه کند و مجبور به پرداخت کلیه هزینه درمان شود، اما به دلیل اینکه مردم هنوز به مراجعه به پزشک متخصص به طور مستقیم تمایل دارند باید انتظار نارضایتی از اجرای طرح پزشک خانواده را هم داشت.
وی با اشاره به اینکه در تمام دنیا اگر بیمه در سیستم اجرا اعمال نشود نارضایتی مانند نارضایتی کنونی به وجود می آید، افزود: گاهی مردم در مراجعه به پزشک خانواده سفارش تجویز دارو و آزمایش می دهند که چنین اقدامی در پزشک خانواده امکان پذیر نیست و باید از منابع محدودی که در اختیار داریم برای ضرورت ها استفاده کنیم.
معاون بهداشت یادآور شد: این دو را باید از هم جدا کرد تا مطالبه بحق را اجرایی کنیم.
وی با بیان اینکه فرهنگ سازی در این باره زمان بر است، تصریح کرد: به دلیل نبودن این مهم نمی توان از ادامه کار اجرای طرح پزشک خانواده صرف نظر کرد، لذا فرهنگ سازی درباره طرح پزشک خانواده در کنار قانون ترویج می شود.
با آغاز دولت یازدهم از شتاب در اجرای پزشک خانواده پرهیز کردیم
رخشانی درباره اجرا نشدن طرح پزشک خانواده در برخی استان ها در پایان دولت دهم و روند اجرای آن در دولت یازدهم گفت: تقریباً بیش از هشت جلسه با کارشناسان حوزه درمان دولت یازدهم برگزار کرده و تمام تجربیات این طرح را در اختیارشان قرار داده ایم، اما به دلیل پایان دولت از شتاب در اجرای این طرح پرهیز کردیم تا با مشکلات بیشتری مواجه نشویم.
معاون بهداشت یادآور شد: این گروه کارشناس متقاعد شده اند که این طرح باید به حیات خود ادامه دهد و شاید به بودجه اضافی هم نیاز داشته باشد.
وی افزود: حیات پزشک خانواده وقتی تامین می شود که مانع توقف آن نشویم.
رخشانی تعداد ثبت نام شدگان در طرح پزشک خانواده در استان های اجرا شده را 15 میلیون و 500 هزار نفر اعلام کرد و افزود: بیش از هفت میلیون و 500 نفر از این جمعیت، پزشک خود را انتخاب کرده اند و تا کنون بیش از 6000 نفر تحت پوشش آن قرار گرفته اند.
معاون بهداشت گفت: کُند بودن اجرای این طرح به دلیل مشکل بیمه ها، کمبود منابع و فراز و نشیب های مختلف آن است.