به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، محمدعلی قاسمی، دبیر یازدهمین جشنواره شعر و داستان سوره در نشست خبری این جشنواره که امروز د تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد، با بیان اینکه 1261 اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده است، گفت: جشنواره شعر و داستان جوان سوره بیش از یک دهه را پشت سر گذاشته است، فراخوان یازدهمین دوره این جشنواره اردیبهشت آغاز و تا پایان خرداد نیز ادامه داشت.
وی ادامه داد: از 1261 اثر رسیده به دبیرخانه 316 اثر در بخش داستان کوتاه، 60 ترانه، 69 داستان کوتاه، 329 شعر کلاسیک، 270 شعر نیمایی، 62 شعر کودک و در بخش ویژه 2 شعر کودک کردی، 38 شعر نو کردی و 10 شعر کلاسیک کردی رسید. به علاوه اینکه در بخش داستان بلند 30 سال، 5 اثر را داشته ایم.
قاسمی اظهار داشت: در جشنواره یازدهم برای اولین بار کیفیت اثر در نظر گرفته شد اما در ادوار گذشته هر شرکت کننده در هر بخش، هر تعدادی که مدنظر داشت، می توانست اثر ارسال کند؛ در حالی که امسال شرکت کنندگان می توانستند در بخش شعر 6 اثر و در بخش داستان 3 اثر به دبیرخانه ارسال کنند؛ به همین دلیل آثار رسیده به یازدهمین جشنواره شعر و داستان سوره نسبت به سال های گذشته از کیفیت بالاتری برخوردار است.
دبیر اجرایی یازدهمین جشنواره شعر و داستان سوره ادامه داد: افتتاحیه این جشنواره 26 مرداد و اختتامیه آن نیز 29 برگزار خواهد شد؛ همچنین در این جشنواره برنامه نکوداشتی برای مرحوم امیرحسین فردی نیز برگزار خواهیم کرد.
وی درباره برگزیده های این جشنواره افزود: در بخش ویژه ادبیات کردی یک برگزیده، شعر کلاسیک یک تقدیری، شعر نو دو تقدیری، داستان کوتاه نوجوان سه برگزیده، داستان و قصه سه برگزیده و یک تقدیری و در بخشهای شعر کودک و نوجوان ترانه و سرود، شعر نو و کلاسیک نفرات اول تا سوم خواهیم داشت؛ همچنین در بخش داستان بزرگسال یک نفر تقدیر خواهد شد.
قاسمی در همین زمینه اضافه کرد: مبلغ کل اهدایی 42 میلیون تومان خواهد بود که به برگزیده اول 2 میلیون، دوم 1.5 میلیون و سوم 1 میلیون تومان و افراد تقدیری 500 هزار تومان دریافت میکنند.
وی گفت: در بخش داستان کردی، آثار راه یافته قابل بررسی نبوده و داوری نشدند و تنها شرکتکنندگان لوح سپاس و هدایایی دریافت میکنند، ضمن اینکه کتاب یازدهمین دوره آماده شده و در روز اختتامیه توزیع میشود.
دبیر جشنواره ادامه داد: کارگاههای شعر و داستان و در بخش ترجمه و شعر کردی برپا میشود و 100 شرکتکننده جشنواره در آن حضور خواهند داشت.
وی در پایان درباره رسالت حوزه هنری در قبال برگزیدگان عنوان کرد: دبیرخانه جشنواره استعدادها را شناسایی کرده و به اداره آفرینشهای ادبی معرفی میکند. در این بخش کارگاههایی مدام برگزار میشود و آثار نقد خواهند شد تا موجبات ارتقاء آثار فراهم شده و پس از آن آثار شاخص مورد حمایت معنوی و مادی قرار میگیرند و در سطح کشور توزیع میشوند.
در ادامه مرادی، رئیس حوزه هنری کردستان با بیان اینکه برگزاری این جشنواره در استان کردستان از برکات سفری مقام معظم رهبری به این استان است، گفت: در این جشنواره از سه ادیب عبدالرحمن شرف کندی، شاهرخ اورامی و عمر صالحی صاحب تجلیل خواهد شد.