رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: به هاشمی خدا قوت باید گفت چون در دوره سختی مدیریت را قبول کرد.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، حسینعلی شهریاری صبح امروز در مراسم تودیع و معارفه وزیر بهداشت که در سالن همایشهای رازی برگزار شد، گفت: 30 درصد از مطالبات حوزه سلامت به وزارت بهداشت برمیگردد و 70 درصد دیگر مطالباتی است که دولت باید جوابگو باشد.
وی ادامه داد: به طریقت منفرد وزیر سابق بهداشت خسته نباشید میگویم چرا که 6 ماه پر تلاطم را در وزارت بهداشت گذراند که دوره سختی بود البته وی گفته بود در 6 دقیقه هم کارهای بزرگی هم میتوان انجام داد، کارهای بزرگی انجام داد اما کارهای دیگری روی زمین مانده است و باید ببینیم وزیر بهداشت آن را چطور سر و سامان میدهد.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: به هاشمی خدا قوت باید گفت چون در دوره سختی مدیریت را قبول کرد چرا که حوزه بهداشت و درمان سختترین حوزه و کار وزیر بهداشت سخت از سایر وزرا است و این به دلیل مطالبات مردم است.
شهریاری با اشاره به دغدغه جدی رهبری در حوزه سلامت گفت: متأسفانه هیچ کدام از این دولت ها پاسخ مثبتی به این مطالبات ندادند و مشکلات باقی ماند، طبق برنامه پنجم توسعه دو مطالبه جدی تحقق عدالت در سلامت و کاهش سهم پرداختها از جیب مردم به زیر 30 درصد بوده است.
وی افزود: این مطالبات نه فقط انجام نشده بلکه پرداختی مردم 70 درصد شده است، علت این موضوع این است که هیچ کدام از دولتهای بعد از انقلاب دید سلامت نگر نداشتهاند و سلامت جزء 4 اولویت اصلی نبوده است.
شهریاری گفت: دولتمردان، نمایندگان مجلس و مسئولان سه قوه همچنین وزارتخانههای پولداری مانند وزارت نفت دغدغه سلامت نداشتهاند چون مشکلی احساس نمیکردند، بیمههای تکمیلی و طلایی داشتند که هزینههایشان را پرداخت میکرد.
وی ادامه داد: اما به مردم حاشیه نشین و مردم دفترچه بیمه می دادیم که میگفتند اعتباری ندارد و دو سال طول میکشد تا بیمه آن را بپردازد.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: مردم از وضعیت بهداشت و درمان شاکیاند البته در چند سال اول پس از انقلاب که توسط دکتر مرندی سیستم شبکه و خانه بهداشت ایجاد شد، نظام سلامت ارتقا یافت اما در زمانهای بعدی روز به روز تضعیف شد.
شهریاری افزود: در حوزه بهداشت مشکل جدی داریم، از نظر واکسیناسیون در جهان رتبه 186 را داریم در حالی که در سالهای اولیه واکسن صادر میکردیم، در حال حاضر مانند 20 سال پیش واکسن سهگانه داریم و واکسنهای معمولی هم دیگر نداریم در حالیکه کشورهایی با وضعیت بدتر از ما واکسنهای 10 گانه دارند.
وی ادامه داد: خوشحالیم که بعد از سالها وزیری میآید که در بین دولتمردان جایگاه ویژهای دارد، برخیها فکر می کنند وزیر بهداشت فقط نشسته تا هزینه تراشی کند در حالیکه هر چقدر در این حوزه هزینه شود سرمایهگذاری است.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: فکر میکنم هاشمی پیگیر مطالبات است یا اوضاع را درست میکند یا کنار نخواهد آمد و طرفدار تسامح و تساهل نیست، امیدواریم به مطالبات مردم پاسخ مثبت داده شود.
شهریاری افزود: دولت گذشته علیرغم تلاشهایی که انجام داد و باید از وزرای آن قدردانی شود اما امیدواریم فصلی جدید باز شود و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با وزارت بهداشت هماهنگ شود.
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس گفت: مشکل سلامت مشکل بیمهها است، دو وزیر بهداشت و تعاون، کار و رفاه اجتماعی با هم هماهنگاند اما زیرمجموعه عمل نمیکنند، برنامه پزشک خانواده خاطره بدی را در ذهن مردم باقی گذاشت و آن به علت ناهماهنگی بین دو وزارتخانه بوده است.
شهریاری گفت: نمیشود منابع مالی را به وزارت دیگری داد اما به وزارت بهداشت هر زمان که مشکلی پیش آمد پاسخگو باشد.
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس افزود: امیدواریم بیمه سلامت ایرانیان، شورای عالی سلامت و قانون برنامه پنجم آنگونه که پیش بینی شده اجرا شود.
شهریاری گفت: علیرغم بی مهری برخی وزرای بهداشت به کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اما هر 15 نفر اعضای کمیسیون به قاضیزاده هاشمی رای مثبت دادند و امیدواریم این وزیر به مطالبه مردم پاسخ دهد تا مردم شاداب شوند چون داشتن انسان سالم هزینهبر است و امنیت هم با انسان سالم سر و کار دارد.