به گزارش خبرنگار اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، مصاحبه مطبوعاتی آیت الله اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی درباره همایش بین المللی «اتحادیه جهانی زن مسلمان» صبح امروز با حضور دکتر لاله افتخاری، نماینده مجلس شورای اسلامی در مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد.
آیت الله اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به شرایط حساس کنونی گفت: امروزه دشمنان در صدد هستند با ایجاد درگیری های طایفه ای و مذهبی در جهان اسلامی راه را بر بیداری اسلامی ببندند و خیزش جوامع مسلمان علیه استکبار را خنثی کنند.
وی افزود: امروز در منطقه شاهد پاتک استکبار به بیداری اسلامی هستیم، بیداری جهانی ملل اسلامی می رفت تا بسرعت راه را به سوی تحقق آرمان های اسلامی ملل شرق هموار کند و کاروان امت واحده اسلامی را بسرعت محقق نماید که مشکلات اخیر در این جوامع ایجاد شد.
اراکی خاطرنشان کرد: کشورهای اسلامی منطقه با خیزش ملت هایی روبرو شدند که این خیزش ریشه در آرمان های استکبار داشت و نتیجه آن شکل گیری امت واحده اسلامی بود. ملت های اسلامی پیروزی های عظیمی در این راه بدست آوردند و این راهی که با پیروزی انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی باز شده بود، می رفت تا جامعه اسلامی را به سمت خیزش نو و تمدن نوین اسلامی راهبری کند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به حربه های دشمنان در این زمینه تصریح کرد: تنها سدی که دشمنان اسلام می توانستند در برابر این خیزش عظیم به وجود بیاورند سد ایجاد تفرقه و شکاف در میان جوامع اسلامی بود که این شکاف را در هر کشوری با یک بهانه و ابزار به وجود آوردند؛ مثلاً در سوریه، عراق و بحرین به این شکاف رنگ طایفه ای و مذهبی دادند و در مصر، تونس و لیبی سعی کردند به این شکاف رنگ فرقه های سیاسی دهند.
وی گفت: آنها احزاب ملی گرا و اسلامی را علیه یکدیگر شوراندند و سلفی ها را علیه ملیون و اسلام گراها تحریک کردند و به این وسیله شکافی چند لایه در جهان اسلام به وجود آوردند؛ کرد را در مقابل عرب، ترک را در مقابل کرد و هند را در مقابل پاکستان قرار دادند و در سایر کشورهای اسلامی نیز نظیر همین تفرقه ها را ایجاد کردند.
اراکی با اشاره به تلاش های مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در این شرایط گفت: مجمع در این راستا تلاش هایی را در جهت تحکیم وحدت در جامعه اسلامی و التیام بخشیدن به این شکاف ها انجام داده است و ما دو فاز از تقریب را پشت سر گذاشته ایم که فاز اول تئوریزه کردن تقریب در تمام عرصه ها و فاز دوم جهانی کردن و همگام سازی گفتمان تقریب است؛ به این ترتیب امروز هم تئوری تقریب را با تبیین روشن و گسترده در اختیار داریم و هم گفتمان تقریب را جهانی ساخته ایم، به صورتی که در سراسر جهان هر جا انسان های آگاه حضور داشته باشند، تقریب هم حضور دارد.
وی با اشاره به اینکه فاز سوم تقریب میدانی و عملیاتی ساختن ایده تقریب است، خاطرنشان کرد: در این مرحله تقریب را با طرح های عملیاتی شروع کردیم که یکی از این طرح ها تشکیل کمیته صلح بود که جلسه آینده آن در ترکیه تشکیل خواهد شد. گام دیگر فاز سوم تأسیس موسسه زنان مسلمان بود که از ماه ها پیش بخش ویژه بانوان مجمع تقریب با مسئولیت دکتر لاله افتخاری تلاش هایی را در جهت تأسیس موسسه انجام داد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی بیان داشت: در این راستا نخبگانی از سراسر جهان اسلام مورد مشورت قرار گرفتند و گام نخستین این کار در بیست و ششمین کنفرانس وحدت برداشته و مقدمات تأسیس این مؤسسه فراهم شد و پیش نویس اساسنامه این موسسه تهیه گردید که در شنبه هفته آینده شاهد تشکیل اولین کنفرانس بانوان جهان اسلام و مسلمانان سایر نقاط جهان خواهیم بود.
اراکی با اشاره به تعداد مهمانان حاضر در این کنفرانس اظهار داشت: در این کنفرانس 120 مهمان حضور دارند که 30 نفر مهمان خارجی و حدود 90 نفر مهمان داخلی خواهند بود؛ همه مهمانان از فرهیختگان فعال زن مسلمان هستند و امیدواریم با تشکیل این کنفرانس و تصویب اساسنامه سازمان جهانی زنان فعال مسلمان گام دیگر در جهت عملیاتی سازی تقریب برداشته شود.
در ادامه این مصاحبه مطبوعاتی دکتر لاله افتخاری به بیان توضیحاتی پرداخت و گفت: در آخرین کنفرانس وحدت اسلامی که سال گذشته برگزار شد، در جمع اندیشمندان جهان اسلام پیش نویسی برای ایجاد یک تشکل تقریبی بانوان جهان اسلام یعنی اتحادیه جهانی زن مسلمان با نگاه تقریبی ارائه شد.
وی افزود: بانوان در مقابله با ناتوی فرهنگی، مظلومیت زدایی از زنان عالم اسلام، همگرایی در میان زنان امت اسلامی و مبارزه با تفرقه افکنی دشمنان نقش بی نظیری دارند و نیاز بود که برای رسیدن به این هدف برنامه ریزی کنیم که این کار انجام گرفت؛ این پیش نویس خدمت مهمانان خارجی و داخلی تقدیم می شود و به تصویب خواهد رسید.
در ادامه آیت الله اراکی با اشاره به مقر اتحادیه زنان مسلمان خاطرنشان کرد: مرکز این اتحادیه در تهران است و چون در حال حاضر در فاز تشکیل آن هستیم هنوز شعبه ای در خارج از ایران نداریم، اما پس از تصویب اساسنامه و اعلام موجودیت، این اتحادیه می تواند پایگاه هایی را در جهان اسلام به وجود بیاورد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: این اتحادیه های بتدریج با ارائه طرح ها و تلاش در جهت نزدیک کردن نظرهای فرهیختگان جهان اسلام در جلوگیری از شدت یافتن بحران ها و تلاش در راه حل اختلافات جهان اسلام تأثیر زیادی دارد؛ چون یکی از ابزارهای دشمن در ایجاد بحران، استفاده از ابزارهای تبلیغات روانی است و یکی از راه حل های مبارزه با این جوسازی ها ایجاد همین اتحادیه هاست که این جوسازی ها را به فضای محبت و تفاهم تبدیل می کند.
دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی افزود: گام دیگر این است که این اتحادیه ها راه حل ارائه می دهند و در جهت عملیاتی کردن این راه حل ها تلاش می کنند، اگر بانوان در این عرصه فعال شوند اثر خوبی در نزدیک کردن اندیشه ها و دل ها بازی خواهند کرد.
اراکی با تأکید بر طرح های مجمع برای حل بحران سوریه تصریح کرد: ما برای حل بحران سوریه طرحی داریم که کمیته صلح آن را آماده کرده است و سعی داریم در کنفرانس ترکیه این طرح به تصویب برسد و عملیاتی شود که اتحادیه زنان مسلمان می تواند در انجام این کار به کمیته صلح کمک کند.