به گزارش خبرنگار گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از شبکه پرس تی وی دیلما روسف روز دوشنبه (18 شهریور) گفت :«بدون شک پتروبراس تهدیدی برای امنیت هیچ کشوری محسوب نمیشود. اگر این حقایق ثابت شود مشخص خواهد شد که این جاسوسی نه به دلایل امنیتی یا برای مقابله بر ضد تروریسم بلکه در راستای منافع اقتصادی و راهبری امریکا صورت گرفته است».
روسف خاطرنشان کرد تمامی تدابیر «برای حفاظت از این کشور و دولت و شرکتهای وابسته به آن» اتخاذ خواهد شد».
رئیس جمهور برزیل افزود «دولت برزیل مصمم است که در این باره از دولت امریکا توضیح بخواهد ... و برای از بین بردن احتمال جاسوسی یک بار و برای همیشه به اقدامات ویژه نیازمند است.
سخنان وی پس از آن مطرح شد که شبکه تلویزیونی « گلوبو» برزیل روز یکشنبه (17 شهریور) گزارش داد اسناد اطلاعاتی را مبنی بر جاسوسی واشنگتن از این شرکت بزرگ نفتی دریافت کرده است.
این خبر یک هفته پس از آن منتشر شد که گلوبو از اقدام آژانس امنیت ملی امریکا در رهگیری ارتباطات روسای جمهوری برزیل و مکزیک خبر داده بود.
این شبکه تلویزیونی در یک سپتامبر گزارش داد که آژانس امنیت ملی امریکا نامههای الکترونیکی (ایمیل)، مکالمات تلفنی و پیامهای متنی دیلما روسف، رئیس جمهور برزیل و انریکه پنا نیتو، رئیس جمهور مکزیک را در زمان رقابتهای انتخاباتی نیتو مورد جاسوسی قرار داده بود.
در پی انتشار این گزارش از سوی گاردین، روسف هشدار داد، اگر باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا نتواند توضیحات قانع کنندهای به وی ارائه کند، سفرش به امریکا را لغو خواهد کرد. رئیس جمهور برزیل قرار است ماه آینده میلادی عازم امریکا شود.
ادوارد اسنودن، افشاگر امریکایی در ماه ژوئن، دو برنامه جاسوسی فوق محرمانه دولت امریکا را فاش کرد که طبق آن مشخص شد آژانس امنیت ملی امریکا و اداره تحقیقات فدرال (اف بی آی) تماسهای تلفنی و ارتباطات اینترنتی میلیونها امریکایی و اروپایی را از طریق شرکتهای مهم اینترنتی نظیر فیس بوک، یاهو، گوگل، اپل و مایکروسافت شنود و رهگیری میکنند.