صباح زنگنه در گفتوگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، در پاسخ به این پرسش که دستاوردهای تماس تلفنی اوباما و روحانی را چگونه ارزیابی می کنید، گفت : تماس تلفنی یکی از روش های پیگیری یک موضوع سیاسی است، اما در عین سادگی پیچیدگی هایی هم دارد؛ ملاقات، مذاکرات رسمی به صورت جمعی یا فردی، علنی یا غیر علنی و نامه نگاری و غیره همه در تنظیم روابط کشورها استفاده می شود.
وی ادامه داد: این که چه کسی اول تماس گرفته اهمیت موضوع را خواهد رساند، اما آنچه که از همه مهم تر است این است که اصل رابطه با آمریکا چگونه خواهد بود، آمریکا یک کشور بزرگ در جهان است و ایران هم کشور بزرگی در منطقه می باشد که بر موضوعات بین المللی نیز تاثیر می گذارد، بنابراین موضوعات فیمابینی که می گذرد بسیار مهم است.
کارشناس ارشد مسائل خاورمیانه تصریح کرد: هیچ گونه تماس و مذاکره ای نمی تواند به عنوان آخرین مرحله تلقی شود؛ یک جایی این ارتباط آغاز می شود، اوج می گیرد یا سقوط می کند، ارتباط ما با آمریکا در سطح واسطه سفارتخانه ای بوده، بدین صورت که کشورهای مختلف حامل پیام بودند، بنابراین مکانیسم حمل پیام وجود داشته است، اما وقتی این موضوع در سطح وزرای امورخارجه انجام شود، ولو با کمک یک کشور ثالث مثل افغانستان، این مسئله مهم تر می شود.
صباح زنگنه تصریح کرد: در گذشته نیز معاون وزیر خارجه آمریکا به ایران می آمد و با رهبری نیز دیدار می کرد؛ همه می دانند که وی از هویت آمریکایی خودش خارج نشده بود و در تنظیم سیاست های خودش نیز بسیار تاثیرگذار است.
این تحلیلگر مسائل بین الملل تاکید کرد: آنچه که مهم است این است که کشور ما با هوشیاری و دقت باید بتواند کار را پیش ببرد و در هیچ کدام از سیاست های روابط بین الملل حرف و صحبت را ملاک کار خود قرار ندهد، بلکه ملاک عملی است که از طرف مقابل می بینیم و امتیازی است که از آنها می گیریم.
وی در پاسخ به این سوال که چرا دو طرف زیر بار برقراری تماس تلفنی نمی روند، گفت: این ها روش های تبلیغاتی برای مصارف داخلی است و تاثیری در ماهیت کار ندارد، البته باید منتظر بود و دید که سفر نتانیاهو به نیویورک و سخنرانی اش در سازمان ملل چه نتیجه ای خواهد داشت، در حالی که آمریکا نباید تحت تاثیر فشار گروه های صهیونیستی قرار بگیرد.