حمیدرضا ترقی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، در پاسخ به این پرسش که آیا در مذاکرات آتی ژنو ، موضوع غنی سازی و تعلیق هسته ای ایران مطرح می شود یا خیر گفت : از نظر ما غنی سازی موضوع قابل مذاکره ای نیست، این موضوع از دستور کار خارج است و چون به نتیجه ای نرسیده ایران با اتکا به دانشمندان خودش برای تامین سوخت نیروگاه اتمی بوشهر و نیازهای پزشکی سایت تهران، به غنی سازی 20 درصد دست زده است.
مسئول امور بین الملل حزب موتلفه اسلامی ادامه داد: اینها جزو برنامه صلح آمیز هسته ای است و هیچ منعی از سوی آژانس وجود ندارد؛ تلاش هایی شده تا در قالب کنسرسیوم با کشورهای دیگر همکاری کنیم، اما متاسفانه کشورهای هسته ای دارای غنی سازی 20 درصد و حتی خود آژانس به تعهدات خودشان عمل نکرده اند، در حالی که ما در چارچوب npt هستیم، بنابراین مذاکره در این رابطه هیچ معنایی ندارد.
وی در مورد رفع تحریم ها از سوی مقامات غربی بیان کرد: لغو تحریم ها دومین گامی است که آمریکایی ها نسبت به اقدام ایرانیان باید انجام دهند؛ چون آقا فرمودند که سلاح هسته ای حرام است و اگر آنها این سخن رهبری را قبول کردند باید تحریم ها را بردارند، البته ایران نیز باید تمام تلاشش را برای اعتمادسازی انجام دهد.
ترقی در خصوص سایت هسته ای فردو خاطرنشان کرد: ما فقط در حد نیاز خودمان اورانیوم را تولید می کنیم، بنابراین اگر قرار باشد که اورانیوم تولیدی خودمان را به کشورهای دیگر صادر کنیم عمدتاً باید به صورت مستمر این کار را انجام بدهیم، پس باید به اندازه خودمان آن هم در زمینه پزشکی تولید کنیم تا سوءتفاهمی در آژانس و مجامع بین المللی پیش نیاید، طرف غربی باید متوجه باشد که فردو خط قرمز ماست.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه در خصوص زمینه های همکاری برای مذاکرات مستقیم با آمریکا گفت : پیش نیاز مذاکرات در درجه اول این است که ما در رابطه با نحوه مذاکرات و سیاست مذاکره به یک جمع بندی برسیم، آمریکا به دنبال استراتژی برد – باخت و ما به دنبال استراتژی برد – برد هستیم و این مشکل اصلی ما است که باید حل شود؛ بحث دوم نیز صداقت در گفت و گو و مذاکره است.
وی خاطرنشان کرد: اینکه آمریکا بخواهد هم رضایت ایران و هم اسرائیل را جمع کند اصلاً قابل قبول نیست، پس جلب نظر طرف مذاکره کننده باید مد نظر قرار بگیرد و همان طوری که روحانی در سازمان ملل گفت، سیاست چماق و هویج و بحث از جنگ در گفت و گو مانع جدی به حساب می آید.
ترقی در پایان تصریح کرد: استفاده اوباما از همین نرمش ایران جای بحث دارد، اوباما گفت ایران به خاطر تحریم ها به پای میز مذاکره آمده است، این عدم صداقت آنها را می رساند و نشان می دهد که می خواهند به زور عمل کنند و اما نکته چهارم این است که ما در مذاکره چه بده بستانی باید داشته باشیم؟ آمریکا دنبال تبلیغات رسانه ای است و مذاکره را برای مذاکره می خواهد و به دنبال القای این است که بگوید زندگی بدون آمریکا اصلاً در دنیا امکان پذیر نیست؛ این در حالی است که ما توانستیم بدون آمریکا زندگی کنیم، پس بده بستان ها در این مذاکره بسیار مهم است.