به گزارش گروه اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، نصرالله فرهمند، رئیس ستاد مدینه سازمان حج و زیارت، درباره جزئیات انتقال زائران ایرانی از مدینه به مکه گفت: خدمات نقل زائران از مدینه به مکه توسط چهار شرکت بزرگ و مطرح عربستان اعم از شرکت دولتی نقلالجماعی، ابو سرحد، حافل و رواحل که بهترین ناوگانهای حملونقل را دارند ارائه میشود. اتوبوسهای این شرکتها غالباً نو هستند یا اینکه حداکثر چهار سال است در چرخه مصرف قرار گرفتهاند.
رئیس ستاد مدینه با اعلام اینکه زائران ایرانی مدینه اول توسط 145 پرواز وارد شهر پیامبر (ص) شدهاند، گفت: این پروازها مربوط به سه شرکت هواپیمایی ایرانایر، ماهان و سعودی بوده که نیمی از آنها توسط شرکت هواپیمایی سعودی صورت گرفته است.
فرهمند، میانگین تأخیر در پروازهای رفت زائران مدینه اول امسال را 15 دقیقه اعلام کرد و گفت: البته بیشترین تاخیر در میان پروازهای زائران ایرانی مدینه اول، مربوط به پرواز زائران کرمانی بود که در اثر سانحه فرودگاه کرمان با 8 ساعت تاخیر انجام شد.
وی میزان اقامت هر زائر در مدینه را برابر هفت روز اعلام کرد و گفت: البته زائران ممکن است 12 ساعت کمتر یا 12 ساعت بیشتر از این مدت زمان را در مدینه گذرانده باشند.
رئیس ستاد مدینه در اعلام نتیجه بازدیدهای میدانی که از اقامتگاههای محل استقرار زائران کشورمان در مدینه اول داشته است، گفت: زائران عموماً از تنوع و کیفیت غذا راضی هستند. افزایش تنوع میوهای که امسال به زائران عرضه میشود مورد استقبال قرار گرفته است. زائران درخواست داشتند که نوشابه کمتر توزیع شود لذا با توجه به اینکه امکان تغییر در نوع نوشیدنی سر سفره وجود داشت، به جای نوشابههای شب، آبمیوههای پالپدار توزیع شد. همچنین نان سبوسدار بر سر سفره زائران آورده شد.
نصرالله فرهمند با بیان اینکه تصمیمی برای لغو قرارداد با هیچکدام از اقامتگاههای محل استقرار زائران ایرانی نداریم، افزود: با توجه به اینکه تعداد زائران امسال نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده است، ساختمانهای مناسبی در مدینه منوره در چرخه اسکان زائران قرار گرفت و خوشبختانه در هیچ کدام از آنها در مدینه اول مشکل خاصی دیده نشد که بخواهد بر روی نظرمان در خصوص اجاره آنها در سالهای آتی اثر منفی بگذارد.
وی خاطرنشان کرد: البته با توجه به تراکم جمعیت زائر و کمبود امکانات کارگری در عربستان، در صورتی که مشکلی در اقامتگاهها گزارش میشد، مدیران و دستیاران مسکن در مناطق مدینه منوره تلاش میکردند در اسرع وقت نسبت به رفع اشکال اقدام کنند.
فرهمند با بیان اینکه خوشبختانه هیچ بیماری واگیردار یا حادی در زائران مدینه اول گزارش نشد، تصریح کرد: تنها زائر ایرانی مدینه اول که همچنان در مدینه تحت مراقبت است، یک زائر زن است که در اثر سکته مغزی در کما به سر میبرد و اکنون در بخش CCU بیمارستان ملک فهد بستری است و نمیتوان او را جابجا کرد.
رئیس ستاد مدینه درباره ماموریت نیروهای ستاد مدینه منوره پس از پایان مدینه اول و اعزام کلیه زائران به مکه مکرمه گفت: همکاران ستاد مدینه، در ادامه خدمت به ضیوفالرحمن در مکه مکرمه، به همکاران نقل و تردد، ستادهای فرعی، مشاعر مقدسه و کشتارگاه کمک میکنند.
فرهمند با اعلام اینکه عملیات مدینه دوم در حج 92 از بامداد 27 مهر ماه همزمان با 15 ذیالحجه آغاز میشود، گفت: 11 آبان ماه (28 ذیالحجه) آخرین زائران ایرانی مدینه دوم به شهر پیامبر (ص) وارد میشوند و آخرین زائر ایرانی نیز 18 آبان ماه (6 محرم) از مدینه خارج خواهد شد.