به گزارش گروه دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، این آزمون هر سال در دو نوبت برگزار می شود که امسال نیز دوره اول آن اردیبهشت ماه با شرکت حدود 50 هزار نفر برگزار شد.
بنا به گفته معاون قرآن وعترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی 52 هزار و 397 نفر معادل 71 درصد از شرکت کنندگان در دوازدهمین دوره آزمون دارای مدرک دیپلم و پایین تر و 21 هزار و 603 نفر معادل 29 درصد بالای دیپلم هستند.
حجت الاسلام و المسلمین حمید محمدی به خبرنگار ایرنا گفت: همچنین بر اساس آمار 58 درصد افراد در رشته حفظ و 42 درصد در رشته ترجمه و مفاهیم شرکت کرده اند و از نظر جنسیتی نیز 83 درصد شرکت کنندگان در آزمون را خواهران تشکیل می دهند.
وی با بیان اینکه خراسان رضوی، اصفهان و کرمان به ترتیب بیشترین تعداد شرکت کننده را دارند، اظهار داشت: نتایج این آزمون پایان آبان ماه از طریق پایگاه اینترنتی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام می شود و به قبول شدگان جوایز ارزنده و گواهینامه معتبر اعطا خواهد شد.
محمدی با یادآوری اینکه به منظور تقدیر از برگزیدگان این آزمون بنا داریم 32 مراسم تجلیل از قرآن آموزان و مربیان برتر را در سراسر کشور برگزار کنیم، یادآورشد: در یازده دوره برگزاری آزمون سراسری قرآن کریم در مجموع 600 هزار نفر شرکت کرده اند که در نهایت حدود 70 درصد موفق به دریافت گواهینامه شده اند.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: این آزمون در قالب 23 رشته از جمله حفظ سه، پنج، 10، 20 جزء و کل قرآن کریم، سطح مقدماتی مفاهیم، سطح تکمیلی، دوره های تدبر، تفسیر و صرف و نحو قرآن برگزار شد.
این مقام مسووول درمعاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با یادآوری اینکه امسال برای اولین بار شرکت کنندگان در آزمون بخش حفظ موضوعی قرآن را تجربه کردند افزود: در مجموع سه جزء حفظ موضوعی قرآن در نظر گرفته شده بود که 5/1 جزء آن در موضوع احکام، عقاید و اخلاق در قرآن و 5/1 جزء دیگر شامل جزء 30 قرآن و سوره های یاسین، واقعه، ملک و الرحمان بود.
محمدی با بیان اینکه اکنون بیش از دو هزار موسسه زیر پوشش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دارد و بنا بر تفاهم نامه منعقد شده حمایت از هر یک از این موسسات قبولی در آزمون مذکور است، افزود: هدف از برگزاری این آزمون ارزیابی عملکرد آموزشی موسسات قرآنی زیر پوشش وزارت ارشاد است.