به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، با گذشت 5 سال از دومین تجاوز اسرائیل علیه لبنان، قاطعانه میتوان میگفت که سید حسن نصر الله، دبیر کل حزب الله لبنان درسهای زیادی را در جنگ روانی به صهیونیستها داد و این امر تا حد زیادی در پیروزی مقاومت بر رژیم صهیونیستی در جنگ تاثیر داشت.
اظهارات کارشناسان و نتیجه تحقیقات تزیوی گیل، متخصص جنگ رسانهای و روانی رژیم صهیونیستی – نتیجه تحقیقات وی در این زمینه در صفحه اینترنتیاش منتشر شده است - تاکید میکند که این امر منجر به از دست دادن نیروی بازدارنگی تل آویو شده است.
تزیوی گیل که سابقه فعالیت در یگان جنگ روانی ارتش رژیم صهیونیستی را دارد، اشاره میکند که یگان مذکور در جنگ دوم لبنان شکست مفتضحانهای خورد.
وی افزود: جنگ دوم لبنان را هم به صورت میدانی و هم از طریق رسانهها پیگیری میکردم و به این نتیجه رسیدم که شکست رژیم صهیونیستی در جنگ روانی بسیار سختتر و مفضحانهتر از شکست نظامیان آن در میدان جنگ بود.
این کارشناس صهیونیستی خاطر نشان کرد: رسانههای غربی و اسرائیلی به طور مساوی سعی در بیارزش نشان دادن پیروزی حزب الله داشتند، ولی موضوع خطرناکتر این است، چرا که همین رسانهها سید حسن نصر الله را تبدیل به رهبر درجه یک در عرصه بین المللی کردند.
به نظر ترور سید عباس موسوی توسط رژیم صهیونیستی به مثابه نیرنگ و فریبی بود که بازتاب آن به خود رژیم صهیونیستی باز گشته است؛ چرا که به ادعای وی جنبشهای آزادی بخش یا ملی گرایی که رهبر خود را از دست می دهند، کسی که جانشین رهبر میشود، افراطیتر و تندروتر از رهبر سابق خواهد بود و در جنبشهای رادیکال دینی جانشین رهبر تبدیل به یک قدیس خواهد شد که توسط اعضای آن جنبش تقدیس میشود و سید حسن نصر الله بزرگترین دلیل این مدعا است، او دشمنی است که شکست وی به آسانی امکان پذیر نیست.
کارشناس جنگ روانی رژیم صهیونیستی در ادامه گفت: سید حسن نصر الله جنگ روانی را با مهارت زیادی علیه اسرائیل اداره میکند و علاوه بر این از تمام محاسن و ویژگیهای یک رهبر برخوردار است، او یک هنرمند تمام عیار در زمینه جنگ روانی است و در سخنرانیهایی تلویزیونیاش مخاطبین به ویژه مخاطبین اسرائیلی را میتواند به راحتی قانع میکند، وی همچنین با کاهش تعداد سخنرانیهای خود منتظر اظهار نظر و واکنش جهانیان میماند، این نیز رمز دوم موفقیت وی است.
وی با اشاره به اینکه سید حسن نصر الله در سخنرانیهای خود فریاد نمیزند و به صورت دوستانه با مخاطبین خود صحبت میکند، گفت: وی رهبری است حکیم و مدبر که هیجانی و شتابزده عمل نمیکند و مخاطبین خود را وادار میکند تا با اشتیاق سخنانش را دنبال کنند.
این کارشناس صهیونیستی که پیگیر مسائل مربوط به سید حسن نصر الله در تلویزیون و دیگر رسانهها بوده است، گفت: نصر الله در جریان جنگ دوم لبنان کمتر در صفحه تلویزیون ظاهر میشد و شاید دلیل آن ترس از لو رفتن محل اقامت و ترور وی بود. وی در سخنرانیهایش تهدید میکرد، ولی در یک موضوع به موفقیت خیره کنندهای رسید و آن ضعف عمیق اسرائیلیها در اعتماد به نفس بود. دلیل این ضعف نیز خسارتهای مالی و جانی نبود، بلکه تضعیف و شکست روحیه و اشراف کامل وی به روحیه و طرز تفکر صهیونیستها بود که همیشه از آن استفاده میکند. وی میگوید: رهایی از آثار و پیامدهای ضربه روانی نصر الله بر توده اسرائیلیها بسیار دشوار است.
وی عنوان کرد: عامیر زانداکویچ، کارشناس اسرائییل امور استراتژیک، دبیرکل حزب الله را به عنوان مرد سال 2006 انتخاب کرد و دلیلش این بود که رهبر حزب الله مسئول اول و مستقیم زعامت و رهبری جنگی بود که نظر اسرائیلیها را نسبت به خودشان تغییر داد. او بود که آینه واقعی در برابر اسرائیلیها قرار داد تا آنها خود را در اندازه و حجم واقعی ببینند. سید حسن نصر الله در این جنگ همانند انور سادات، رئیس جمهوری اسبق مصر در جنگ اکتبر 1973 عمل کرد که در نتیجه آن، این دو شخصیت در جنگ روانی علیه اسرائیل پیروز شدند.
علاوه بر این در این پژوهش آمده است که سید حسن نصر الله از جمله رهبرانی است که تبدیل به ستارههای تلویزیونی میشوند، در اسرائیل و در سراسر جهان همین گونه است. سخنرانی سید حسن نصر الله در تلویزیون همواره تبدیل به خبر اصلی و باعث میشود، تمام مخاطبین در انتظار شنیدن این سخنرانی باشند که به گفته این پژوهشگر این موضوع دو دلیل دارد: نخست اینکه سید حسن نصرالله به ندرت در تلویزیون ظاهر شده و خیلی کم مصاحبه میکند و در صورت تصمیم به انجام آن، تلویزیون را انتخاب میکند؛ چرا که برای رساندن پیام این ابزار سودمندتر و تاثیرگذاتر است. او حتی زمانی که مواضع تند خود را بیان میکند، هیجانی و شتابزده عمل نمیکند، در همه شرایط آرامش خود را حفظ میکند و این امر این پیام را به مخاطبین خود میرساند که او از خودش مطمئن است و همین مسئله باعث افزایش مقبولیت و محبوبیت وی میشود.
این کارشناس صهیونیستی افزود: سید حسن نصر الله در کنفرانس مطبوعاتی بعد از پایان جنگ لبنان به شدت از رسانههای عربی انتقاد کرد، ولی در مقابل آن در یک اقدام حکیمانه و حساب شده اظهار داشت که اسرائیل دشمن اصلی است و در همین کنفرانس از رسانههای صهیونیستی تمجید کرد و گفت که رسانههای صهیونیستی با انصافتر و آزادتر از رسانههای عربی هستند. این موضوع به نظر کارشناس مذکور بازی هوشمندانه سید حسن نصر الله برای برانگیختن تودههای عرب علیه رسانههای رژیمهای عربی بود.
وی یکی از ویژگیهای بازر و مثبت دبیر کل حزب الله لبنان را این دانست که وی نماینده تمامی کسانی است که در سراسر جهان او را تایید میکنند و نه فقط در عرصه داخلی و مهمتر از همه اینکه او در خارج از جهان عرب نیز تاثیر گذار است.
کارشناس جنگ روانی اسرائیل یادآور شد که سید حسن نصر الله به سرعت دریافت که داخل اسرائیل ضعیفترین نقطه را در معادلات رژیم صهیونیستی تشکیل میدهد، وی از همین مسئله تا دورترین نقاط جهان استفاده کرده و به اسرائیل ضربه روانی و خسارتهای مالی جانی بسیاری وارد آورد. این نیز یکی دیگر از دلایل موفقیت وی در جنگ روانی علیه اسرائیل است.
به نظر وی اگر سید حسن نصر الله به جای محمود احمدینژاد، رئیس جمهور ایران بود از تهدید به محو اسرائیل از صحنه روزگار امتناع میورزید؛ همانطور که رئیس جمهور فعلی ایران به این امر مبادرت ورزیده است و به واسطه همین روش از فشارها و تحریمهای یک جانبه علیه ایران میکاهد.
زیوی گیل در پایان گفت: مطمئن نیستم که اگر سید حسن نصر الله اگر رهبر فلسطین بود، گفتوگو با او غیر ممکن بود یا نه؛ چرا که به ادعای او سخن از یک مرد تندرو و در عین حال کاردان و عمل گرا در میان است. به طور کلی سید حسن نصر الله در جنگ روانی ماهر و باهوش است و در این زمینه هیچ کس نمیتواند رقیب او باشد و ما باید از او یاد بگیریم.
منبع: مشرق