به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از رشت، علیزاده روز گذشته در کرسی آزاداندیشی «سفر به نیویورک؛ رابطه با آمریکا آری یا خیر» که در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد، با بیان اینکه دنیای سیاست در حال حاضر در حال گذار است گفت: هیچ کشوری هنوز به اندازه ایالات متحده قدرت تأثیرگذاری و حضور جهانی را پیدا نکرده است.
وی گفت: برای ایجاد روابط بین دو کشور باید جایگاه قدرت جهانی سنجیده شود تا در سطح روابط بین الملل بتوان از آن جایگاه استفاده کرد.
این استاد دانشگاه گیلان گفت: ایالات متحده آمریکا امروزه تنها کشوری است که در دو سطح قدرت جهانی قرارگرفته و قدرت تأثیرگذاری، حضور و ظهور همزمان را با هم دارد و این یک واقعیت در روابط بین الملل است.
علیزاده گفت: برای ایجاد رابطه باید طرف مقابل را بشناسیم و بدانیم در چه سطحی قرار دارد.
وی با بیان اینکه برای ایجاد رابطه با آمریکا باید قدرت منطقه ای ایران را بشناسیم، گفت: امروزه ایران با اسناد معتبر در چهار و نیم سطح قدرت جهانی قرار دارد؛ یعنی فقط یک پله از قدرت جهانی پایین تر است.
این استاد دانشگاه گیلان افزود: اگر قرار است روابطی ایجاد شود، پذیرش تأثیرگذاری قدرت ایران بسیار مهم و حیاتی است؛ اما برای قبول این مهم دو مشکل در خارج و داخل کشور وجود دارد.
علیزاده گفت: ایران در خارج از کشور در عمل قدرت منطقه ای تلقی نمی شود و در داخل کشور نیز گروه های سیاسی ایران را قدرت منطقه ای نمی دانند.
وی تصریح کرد: ایران بعد از انقلاب هر جا که منافع ملی جمهوری اسلامی در خطر بود از خود واکنش نشان داد و همه کنش ها از امریکا بود.
این استاد دانشگاه گیلان با توجه به اهمیت شعار حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی گفت: باید توجه داشته باشیم که دولت روحانی در شرایطی سر کار آمد که ملت ایران فریاد حماسه سیاسی را سر می دادند.
علیزاده گفت: خروجی زمینه حماسه سیاسی به روی کار آمدن دولت روحانی بود.
وی با بیان اینکه اگر واکنش ها، برنامه ها و تاکتیک های دولت روحانی بر این مبناست که مشکلات اقتصادی کشور را حل کند، افزود: سوال این است مگر تنها راه شکستن تحریم ها و خلق حماسه اقتصادی مذاکره با آمریکاست.
این استاد دانشگاه گیلان گفت: در این رابطه چند کنکاش وجود دارد و مسائل زیادی مطرح است.
علیزاده گفت: انرژی هسته ای دقیقا بر طبق منافع ملی کشورمان طراحی شده است و ایران قدرت منطقه ای و همه کشورها مجبور به تعامل با کشورهای دارای قدرت منطقه ای هستند.
لازم به ذکر است، در پایان دانشجویان موافق و مخالف این کرسی سوالات خود را مطرح کردند و علیزاده به سوالات آنان پاسخ گفت.