به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، محمد مهدی منوچهری با اشاره به صحبت های رئیسجمهور مبنی بر پیگیری دیپلماسی علمی در کشور بیان داشت: ماهیت مبادلات در بین کشورها روز به روز تغییر می کند و امروزه ماهیت مبادلات دانش ایجاد شده است و کشورهایی همانند ژاپن کمتر به فکر تولید کالا و بیشتر به فکر تولید علم بوده اند.
وی افزود: تولید علم در پرتو تعاملات با مجامع علمی مختلف دنیا حاصل می شود و کشورهایی که در انزوا هستند و جزیره ای زندگی میکنند، دستاوردهای علمی آنها نمی تواند گسترده و گسترش یابد.
این فعال علمی و دانشجویی افزود: مبادله علم و دانش به نوعی هم افزایی برای جامعه اسلامی است که همه کشورها می توانند از این فرصت استفاده کنند و بهره ببرند.
منوچهری با اشاره به نتایج گسترش این دیپلماسی تصریح کرد: مبادلات علمی و انعکاس دستاوردهای ایران می تواند جامعه داخلی کشور را تشویق به تولید علم بیشتر و رقابت با جامعه سایر کشورها کند.
وی با یادآوری اینکه نباید فراموش کنیم که امروزه باید از قدرت نرم و دیپلماسی عمومی استفاده کنیم، گفت: قدرت نرم بخشی از آن به دانش علمی هر کشوری مربوط می شود و در دیپلماسی علمی سایر کشورها از آن بهره مند می شوند.
مسئول انجمن علمی برق دانشگاه توران دامغان تاکید کرد: دیپلماسی عمومی بخشی از آن به نقل و انتقالات دانش و مبادله دانش مربوط می شود؛ بنابراین دیپلماسی علمی به لحاظ سیاسی و فرهنگی تصویری را که رژیم صهیونیستی از ایران اسلامی در نزد سایر کشورها ترسیم کرده است، تغییر و تصویر واقعی ایران اسلامی را در نزد سایر کشورها به عنوان یک کشور متمدن، با فرهنگ و اصالت و آنگونه که هست را جلوه می دهد.
منوچهری خاطرنشان کرد: ایران اسلامی به دیپلماسی علمی اعتقاد دارد و خواستار استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای و استفاده از آن درسایر علوم است؛ اما رژیم صهیونیستی مانع از گسترش استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای ایران اسلامی شده است و کشورهای غربی درگسترش دیپلماسی علمی عقب نشینی کرده اند.