پروفسور محسن شاهین پور در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در حاشیه مراسم افتتاح قطب علمی دانشگاه فردوسی در دانشکده مهندسی این دانشگاه سطح علمی اساتید را عالی ارزیابی کرد و بیان داشت: سطح علمی اساتید و دانشجویان ایرانی بسیار بهتر و بالاتر از دیگر کشورها و حتی کشورهای پیشرفته صنعتی است.
وی ادامه داد: در ایران دانشجویان و اساتید بیشتر به صنعت و علم میپردازند؛ اما در دیگر کشورها به دیگر مسائل مشغول هستند و در اصل سیستم شان این است که مردم را مشغول نگاه میدارند؛ این در حالی است که دانشجویان ایرانی بیشتر در علم و صنعت متمرکز هستند و بیشتر به نوآوری و اختراع فکر میکنند.
استاد دانشگاه مین آمریکا افزود: متاسفانه در ایران برای دانشجویانی که کار تحقیقاتی و اختراعی انجام میدهند، اسپانسر وجود ندارد؛ این در حالی است که دیگر کشورها برای دانشجویان بسیار هزینه میکنند.
شاهین پور ادامه داد: در آلمان هیچ پروژه کارشناسی ارشد یا دکترایی بدون اسپانسر وجود ندارد؛ بنابراین بهتر است این امر در ایران نیز اتفاق افتد و یک بنیاد ملی علمی ایجاد شود و به این بنیاد بودجه تزریق شود.
وی با اشاره به اینکه در ایران کارهای صنعتی خوبی انجام میگیرد؛ اما بدون مشکل نیستند، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه صنعتگران خواهان این امر هستند که تولیدات خود را با توجه به نیاز روز، افزایش دهند؛ بنابراین دانشگاه باید شروع به ارتباط گیری با صنعتگران کند.
استاد دانشگاه مین آمریکا افزود: دانشگاه باید به دل صنعت برود و نیاز سنجی کند و بداند در صنعت امروز کشور چه چیزهایی نیاز است و آنگاه طرح خود را به صنعتگران پیشنهاد دهد.
شاهین پور در پایان با بیان اینکه امکان این ارتباط گیری وجود دارد؛ اما باید مدیریت قوی باشد، تصریح کرد: بنیاد ملی نخبگان به تنهایی نمی تواند کاری از پیش برد؛ بلکه باید بنیاد ملی علوم و مهندسی شکل گیرد و مجلس نیز باید در راستای حمایت از این افراد وارد عمل شود.