دبیر چهارمین جشنواره «علم تا عمل» از انتخاب 60 طرح با اختصاص 12 میلیارد تومان در این جشنواره خبر داد.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، مجتبی خیامنکویی در مراسم افتتاحیه چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی «علم تا عمل» که صبح امروز در مصلی امام خمینی (ره) برگزار شد، با اشاره به توجه ویژه دولت تدبیر و امید به حمایت از تولید علم و دستاوردهای پژوهشی گفت: این جشنواره هر ساله با تکیه بر تواناییهای علوم برگزار میشود؛ براساس داوریهای انجام شده، 1104 طرح که قابلیت تجاریسازی دارند، بعد از طی سه مرحله داوری، از 702 شرکت دانشبنیان به این جشنواره راه پیدا کردند.
معاون فناوری و نوآوری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور افزود: ایجاد ارزش افزوده از ویژگیهای دانشبنیان بوده و خالق بسیاری از نخبگان کشور است؛ دستگاههای راهیافته به این جشنواره قابلیت حضور در عرصههای ملی و بینالمللی را داشته و علاوه بر این، معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور نیز تمام تلاش خود را در حمایت لازم از این دستگاهها برای حضور در بازارهای جهانی به عمل خواهد آورد.
وی در ادامه گفت: ظرفیتهایی که در تمام مراکز پژوهشی وجود دارد، منشأ بسیاری از کارهای باارزش است، اما تجاریسازی است که میتواند این مشکل را حل کند.
خیامنکویی گفت: بیش از 90 درصد طرحها در دره مرگ سقوط میکنند و تنها 10 درصد قابلیت فناوری شدن را دارند.
دبیر چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی «علم تا عمل» گفت: تلاش معاونت علمی و فناروی رئیس جمهور در برگزاری این جشنواره عبور سالم از این مسیر است که مهمترین آن همت برای تولید ثروت ملی، ارتقای سلامت و رفاه زندگی مردم است.
وی افزود: برای این جشنواره 120 میلیارد ریال اعتبار اختصاص داده شده که 12 میلیارد تومان آن مختص 60 طرح برگزیده است، در حالی که در سال گذشته 9 میلیارد تومان برای حمایت از 60 طرح اختصاص داده شده بود.
خیامنکویی افزود: 30 طرح از 31 استان کشور با اعتباری بالغ بر حدود یک میلیارد ریال برای هر طرح و اختصاص سه میلیارد ریال برای طرحهای ملی که دارای قابلیت باشند، به جشنواره راه یافته است.
معاون فناوری و نوآوری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: پیشبینی ما این است، در صورتی که این طرحها قابلیت بیشتری برای تجاریسازی داشته باشند میزان حمایت خود را نیز افزایش بدهیم.
وی درباره تفاوت جشنواره امسال با سال گذشته نیز اظهار داشت: در جشنواره امسال برخی از دستاوردهای طرحهای فنی و نوآوری از پارک فناوری و مرکز ریاست جمهور بوده که بخشی از آنها در معرض دید علاقهمندان قرار میگیرد، ستادهای راهبردی نیز در این مدت طرحهای بسیاری را حمایت کردهاند که بخشی از آنها به بازار منطقه نیز راه یافته که در غرفه ویژه در این نمایشگاه به نمایش درآمدهاند.
خیامنکویی گفت: در جشنواره امسال یک غرفه را به مراکز آموزشی، مراکز رشد، آزاد اسلامی و مناطق ویژه اختصاص دادهایم.
دبیر چهارمین جشنوراه و نمایشگاه ملی «علم تا عمل» گفت: شش کارگاه آموزشی مرتبط با تجاریسازی و محصولات دانشبنیان نیز در این نمایشگاه برگزار میشود.
وی در ادامه گفت: در طی چهار روز برگزاری این جشنواره، 104 خدمت در موسسه ایده تا بازار به همراه تعدادی صندوق، به شرکتهایی که طرحهای خود را در این جشنواره ارائه دادهاند، عرضه میشود.
خیامنکویی با اشاره به تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری به شرکتهای دانشبنیان گفت: امیدواریم تعداد شرکتهای دانشبنیان به بیش از بیست هزار شرکت افزایش یابد.
دبیر چهارمین جشنوراه و نمایشگاه ملی «علم تا عمل» از معاونت عملی و فناوری رئیس جمهور، روسای پارکهای فناوری، روسای دانشگاهها و کانونهای دانش و صنعت و همچنین از اعضای ستاد جشنواره تشکر و قدردانی کرد.
چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی «علم تا عمل» از امروز، 11 آبان تا سهشنبه هفته جاری از ساعت 9 تا 19 برای حضور علاقهمندان برپاست.