به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، حادثه سراوان در هفته گذشته و معرفی چهره یک گروه تروریستی دیگر در بر دارنده مسائل پشت پرده فراوانی است که به نظر میرسد یک سر آن به معادلات منطقهای باز میگردد. پس از حمله تروریستی به مرزبانان کشور در مرز پاکستان، نام گروهی از بازماندگان گروهک تروریستی عبدالمالک ریگی به میان آمد که خود را « جیش العدل» نامیده و در فضای اینترنتی نیز به عرض اندام و معرفی خود اقدام کرد.
اطلاعاتی در مورد این گروهک تروریستی نشان میدهد که این گروه چند ماه بعد از ایجاد چنددستگی در گروهک ریگی بلافاصله با تقویت سرویسهای منطقهای و با هدایت آمریکا و نظارت موساد دست به تشکیل یک چارت سازمانی منسجم میزند.
برخی ارزیابیهای اطلاعاتی نشان میدهد که گروه جیش العدل توسط جریانی منشعب شده از گروهک عبدالمالک ریگی به رهبری فردی به نام عبدالرحیم ملازاده با نام مستعار صلاح الدین فاروقی شکل گرفته است. برخی شواهد گویای این نکته است که چارت سازمانی این گروه با مشاوره برخی از اعضای سازمان منافقین بسته شده و منظور از این اقدام تشکیل گروهی تشکیلاتیتر و مدونتر از گروه ریگی بوده که میزان خطای و آسیب پذیری آن کمتر باشد.
البته به نظر میرسد سر دیگر این گروهک که به مسائل مالی و لجستیکی آن باز میگردد به عربستان سعودی ختم شود. عربستان سعودی که به عنوان پیشتیبان اصلی گروههای تروریستی و تکفیری منطقه شناخته میشود، پس از شکست در حوزه سوریه دست به یک مهره چینی تروریستی دیگر در حوزه منطقهای ایران زده است و با پشتیبانی از این گروهک تروریستی در صدد پروش سرکرده دیگری در میان تروریستها مانند عبدالمالک ریگی است.
درواقع چشم اندازی که برای این گروه توسط سرویسها اطلاعاتی انتخاب شده این است که فردی که رهبری این گروه جدید را برعهده بگیرد ظرفیت تبدیل شدن به ریگی دوم را داشته باشد. این پروسه از چند هفته قبل به مرحله نهایی خود نزدیک شد و پس از مدتها رهبر جیش العدل تصویر خود را رسانهای کرد در حالیکه پیش از این تنها نامی مستعار از وی منتشر شده بود.
مانورهای اطلاعاتی و رسانهای که این گروهک تروریستی در فضای مجازی داشته است و فیلمها و عکسهایی که از خود منتشر کرده است نشان از برنامه این گروهک برای عرض اندام در منطقه سیستان و بلوچستان دارد.
پس از اعلام خبر حمله تروریستی به نیروهای مرزبانی ج. ا. ا توسط گروهک تروریستی جیش العدل اعضای این گروه فیلمها و تصاویر بسیاری را در سایت خود با افتخار منتشر کردند، نکته قابل تامل در یک بخش از سایت جیش العدل صفحهای است که در آن نیروهای نونهال جیش العدل معرفی میشوند. نونهالانی که جیش العدل آنها را اینچنین توصیف میکند: «تصاویری از نونهالان مجاهد که در تعطیلات مدرسهای جهت تربیت به آموزشگاههای سازمان رفتهاند و در زمینههای مختلف آموزش دیدهاند. این تصاویر نشانگر آن است که نسلی مجاهد و مبارز تربیت شده است و آموزش داده شده است و این نونهالان و نوجوانان و کودکان نه امروز که در حال مشغول تحصیل هستند که فردا که بزرگ شوند با روحیهای سلحشورانه وارد میدان نبرده شده و تا نابودی کامل دشمن به نبرد ادامه خواهند داد.»
تحرکات امروز این گروه نشانه دو مساله بسیار حساس در روابط بین الملل است. اولین اینکه کشورهای عربی مانند عربستان که از مسائلی سوریه زخم خوردهاند به دنبال آلترناتیو و جایگزینی در داخل ایران برای رسیدن به اهداف منطقهای خود هستند و از این رو با پر و بال دادن به این گروهک تروریستی سعی دارند ایران را در حوزه منطقه خود وارد یک جنگ نیابتی کنند تا در این زمینه ایران مشغول مسائل داخلی شود.
از سوی دیگر با تهدید داخلی ایران در صدد ایجاد فضای مقابله تکفیری و مذهبی به مانند سوریه هستند که بسیار زیاد به دامنه مسائل منطقهای اشاره دارد. عربستان به عنوان کشوری که تقویت کننده ماشین جوجه کشی تروریستی منطقه است امروز به عنوان امالترویست یعنی مادر تروریستهای تکفیری شناخته میشود، به صورت راهبردی در تقویت این مساله اقدام کرد است و کشورهایی مانند لبنان، عراق و سوریه را وارد این بازی کثیف و فاجعه بار کرده است. در این زمینه آلسعود درصدد آن است که با تقویت این گروهک تروریستی گام دیگری در این زمینه آنهم برای ناامن کردن ایران بردارد. درواقع در بیانیهای که گروه جیش العدل پس از حادثه تروریستی سراوان منتشر کردند به مسائل سوریه اشاره و حمله شیمیایی در این کشور را به بشار اسد نسبت داد. همین مطلب نشان دهنده عقبه سیاسی این گروهک تروریستی است که علاوه بر ایجاد رعب و وحشت و ترور در منطقه بلوچستان، به رسانهای کردن اقدامات خود میپردازند و به نوعی جنگ عقیدتی نیز در موازات آن علیه ایران به راه انداختهاند.
به هر حال به نظر میرسد که عربستان در حوزه تازه دیگری که نزدیکتر به ایران است ورود پیدا کرده است که ماهیت راهبردی دارد و باید به طور هوشمندانه تری با همکاری کشور پاکستان که پایگاه امروز این تروریستهاست با آن برخورد شود. ایران به خوبی توانست از عهده مقابله با اقدامات تروریستی ریگی بر آید و این گروهک را تا مرز نابودی کشاند، اما به نظر میرسد امروز عربستان با توجه به راهبرد تقویت گروهکهای تکفیری ریگ دیگری را در کفش ایران به نام جیش العدل انداخته است که برخورد حذفی سریع با این گروهک میتواند اهداف آینده عربستان را به طور کل منهدم سازد.
تروز دیروز در زابل نشان میدهد که ایران با دارو دستهای طرف است که مانند گروه ریگی در حال مانورهای ایذایی هساتند. مانورهایی که پایان عمر آنها نزدیکتر میکند.
منبع: فردا