به گزارش گروه اشتغال «خبرگزاری دانشجو» رئیس مؤسسه کار و تأمین اجتماعی با اشاره به لزوم توجه به اشتغال قابلیت محور در کشور گفت: رشد فراگیر باید با مشارکت همه اقشار انجام شده و همه از آن بهرهمند شوند.
محمدرضا سپهری در همایش رشد فراگیر و کاهش فقر با اشاره به اینکه 15 جلسه تخصصی و 6 میزگرد و کارگاه آموزشی در این خصوص برگزار شده است گفت: در این جلسات موضوع رشد فراگیر برای کارشناسان سازمانهای مختلف مطرح و تشریح شد.
رئیس مؤسسه کار و تأمین اجتماعی افزود: مسائل مطرح شده در خصوص رشد فراگیر و سیر تکاملی آن نشان میدهد که رشد باید با مشارکت ذینفعان شکل بگیرد و همچنین همه ذینفعان باید در این فرآیند مشارکت کنند تا رشد فراگیر محقق شود.
وی تصریح کرد: فراگیر بودن رشد به این مفهوم است که فقط یک قشر خاص از آن بهرهمند نشوند و این موضوع با شعار عدالتخواهی جمهوری اسلامی ایران مطابقت دارد.
به گفته وی در بحث رشد، همه افراد باید مشارکت کنند و همه نیز از منافع و مزایای آن بهرهمند شوند.
سپهری گفت: توسعه یا رشد فراگیر مفهومی مرکب و چند بعدی است و در واقع توسعه چیزی جز رسیدن به جامعه مطلوب نیست البته جامعه مطلوب با توجه به هنجارها و ارزشهای آن برای هر کشوری متفاوت است.
وی با طرح این سؤال که چرا در دهههای گذشته و پس از اجرای چندین برنامه توسعه در ایران نتوانستهایم به روند رسیدن به جامعه مطلوب دست پیدا کنیم، گفت: این در حالی است که برنامههای توسعهای و چشمانداز وجود دارد.
رئیس مؤسسه کار و تأمین اجتماعی ادامه داد: زمانی که از رشد فراگیر صحبت میکنیم باید اشتغال قابلیت محور را در نظر بگیریم و در واقع در موضوع فقر کسی فقیر است که قابلیت خروج از فقر را نداشته باشد.
به نقل از روابط عمومی وزارت کار سپهری با اشاره به قابلیتهای فردی، محیطی و اجتماعی گفت: توسعه مادی باید با توسعه معنوی همگام شود و در تدوین الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت هم باید به این موضوع توجه شود.
وی با بیان اینکه نیازمند اصلاح نظام تدبیر در کشور برای رسیدن به رشد فراگیر هستیم گفت: رویکرد دولت باید تسهیلگر و کارآفرین باشد.
وی اضافه کرد: همچنین در احیای سازمان مدیریت و برنامهریزی هم باید رویکرد آمایشی و برنامهریزی منطقهای مدنظر باشد، زیرا اگر تنها با رویکرد کلان نگاه کنیم اشتباهات گذشته تکرار میشود و از استعداد بخشهای مختلف کشور غافل میشویم.
وی گفت: شورای عالی اشتغال نیز باید اشتغال قابلیتمحور را مدنظر قرار بگیرد و به ارتقاء قابلیت های محیطی، فردی و اجتماعی بپردازد.
وی با بیان اینکه اشتغال را نباید تنها توزیع پول بدانیم، گفت: سند توسعه انسانی کشور باید تدوین شود تا بتوانیم جایگاه خود را در این زمینه بیش از پیش ارتقا دهیم.
سپهری بیان داشت: همچنین سند کار شایسته که تدوین آن انجام شده باید با سهجانبهگرایی عملیاتی شود زیرا سازمان بینالمللی کار نیز این مسئله را تأکید کرده است.
سپهری خاطرنشان کرد: اشتغال بدون نگاه به حمایت اجتماعی نمیتواند موفقیتآمیز باشد و اگر نظام تأمین اجتماعی مناسب نباشد، اجرای قانون کار نمیتواند مثمر ثمر باشد.
برای مشاهده همه اخبار استخدام امروز روی بازگشت به صفحه نخست سرویس اشتغال کلیک کنید.