به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو» سورنا ستاری عصر امروز در نشست خود با انجمن های علمی کشور که در بنیاد علمی نخبگان تهران برگزار شد بعد از شنیدن مسائل و پیشنهادات نماینده های انجمن های علمی اظهار داشت: من معتقدم باید با مکانیزم بُعد بُعد در ارتباط با انجمن های علمی کار کنیم به گونه ای که هم دولت از توانایی این انجمن های بهره مند شوند و هم این انجمن ها بتواند خود را توسعه دهند.
وی با اشاره به استفاده صحیح از توانایی نخبگان اظهار داشت: ما باید بتوانیم به گونه ای از وجود نخبگان بهره بگیریم که طی شش تا هفت سال آینده بتوانیم ادعا کنیم که پزشکان و دانشمندان خوبی در کشور تولید شده است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور درباره نقش این معاونت تصریح کرد: معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور برای توسعه فناوری تأسیس شده است و فکر می کنم ظرفیت کشور به دلیل کم شدن منابع آن آن قدر کاهش یافته است که دیگر توانایی درگیری اختلاف بین دستگاه ها وجود ندارد.
ستاری افزود: بودجه اختصاص یافته به پژوهش های تنها یک درصد است ما باید با 99 درصد باقی مانده بتوانیم شرکت های دانش بنیان را در جهت ایجاد اشتغال 99 اختصاص دهیم.
توسعه شرکت های دانش بنیان راهی برای ایجاد اشتغال
رئیس بنیاد علمی نخبگان افزود: همه ما باید به این فکر باشیم که چگونه بتوانیم با روش های جدید اشتغال ایجاد کنیم لذا یکی از این روش ها توسعه شرکت های دانش بنیان است.
ستاری با بیان اینکه در حال حاضر برای تولید هر شغل به 160 میلیون پول نیاز است افزود: شرکت های دانش بنیان می توانند این مهم را با هزینه ای کمتر محقق کنند.
وی گفت: ما می توانیم از ظرفیت های موجود استفاده کنیم در حالی که تفاوتی بین متولی این امر وجود ندارد مهم انجام آن است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور افزود: نقش معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور که در زمینه تجاری سازی است از نقش و هدف وزارت علوم متفاوت و جداست.
ستاری خطاب به نماینده های انجمن های علمی اظهار داشت: توانایی های خود را به ما اعلام کنید و در ارتباط با ستادهای این معاونت می توانید برای توسعه توانایی های خود استفاده کنید.
وی افزود: تأکید اصلی ما به استفاده از انجمن های علمی، تجاری سازی، صادرات محصولات و توسعه بازار داخلی است و تلاش داریم بودجه وزارت خانه های دیگر را به این معاونت انتقال دهیم.
حل مسائل فناوری در گرو همدلی وزارتخانه ها
ستاری گفت: اگر همدلی در وزارتخانه های باشد بسیاری از مسائل فناوری حل می شود.
رئیس ملی نخبگان با اشاره به صادرات دارویی کشور گفت: صادارت دارو به کشوری همچون سوریه موقعیت خوبی برای ما رقم زده است و فرصتی برای افزایش میزان صادرات این حوزه محسوب می شود.
ستاری در ادامه با اشاره به اهمیت جذب بودجه از وزارتخانه ها گفت: برای نمونه ستاد هواوفضا توانسته است با حمایت معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور بودجه قابل توجهی از وزارت علوم کسب کند و به طبع انجمن های فعال خود نیز از آن توانمند شوند.
وی درباره کانون ها نیز گفت: ادغام بسیاری از انجمن های با کانون ها ایده خوبی است که جزو برنامه های معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور قرار گرفته است.
بودجه معاون علمی و فناوری کمتر از بودجه یک دانشگاه است
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: این معاونت مکان پرپولی نیست و بودجه آن به اندازه بودجه یک دانشگاه از وزارت علوم نیز نیست اما ما می توانیم به اذای کوچک ترین کمکی که می کنیم بودجه قابل توجهی از وزارتخانه های دیگر جذب کنیم.
ستاری در باره برنامه های معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور تصریح کرد: بودجه های شرکت های دانش بنیان افزایش می یابد صندوق فناوری فعال می شود و مشکلات مالیات و گمرک شرکت های دانش بنیان نیز در حال حل شدن هستند.
وی گفت: کشور راهی جز فعالیت در افزایش تولید شغل ندارد متأسفانه ما دچار روزمرگی شده ایم.
ستاری گفت: دانشجویان، مراکز پژوهشی و انجمن ها باید در راستای تولید فناوری و استفاده از شرکت های دانش بنیان حرکت کنند، بنده از عضویت در ستادها و انجمن ها استقبال می کنم زیرا که می توانیم دارای ایده های جدیدی باشیم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور درباره ارزشیابی نخبگان نیز گفت: ما در شناسایی نخبگان استعدادهای برتر را شناسایی می کنیم وقتی که 150 نفر اول کنکور جزو نخبگان محسوب می شود نفر 151 آن آزمون و نفرات اول تا سوم آن فرقی ندارد لازم است که مکانیزم های شناخت نخبگان تغییر یابد که این تغییرات نیز جزو بر نامه ما قرار گرفته است.
ستاری در ادامه گفت: درباره تعیین صلاحیت انجمن های علمی، کارگروه ستادها و در سیاست های گذاری های ستادهای فعال می توانیم از توان انجمن های علمی استفاده کنیم.