مریم کاشانیان در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»،گفت: زایمان فیریولوژیک، زایمانی است که به صورت طبیعی و نرمال اتفاق بیافتد و مداخله بی جا در آن صورت نگیرد.
وی افزود: در اتاق های عمل مداخلات بی جا و زیادی برای مادر صورت می گیرد که در مجموع منجر شده مادران درد زیادی بکشند و راضی به زایمان طبیعی نباشند و بترسند.
استاد زنان و مامایی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: تصوری که زنان باردار دارند به دلیل برخی مداخلاتی که پزشکان در اتاق عمل انجام داده اند، ایجاد شده است.وی با اشاره به هدفی که وزارتخانه دارد، بیان کرد: در حقیقت هدف این است که سیر زایمان ها را به مسیر نرمال خود برگردانیم یعنی به مسیری برگردانیم که قبلا وجود داشته است.
کاشانیان در ادامه بیان کرد: مادران در طول زایمان و بارداری باید دقیقا تحت کنترل و مراقبت باشند و نباید بیمار را رها کرد. جایی که بیمار نیاز داشته باشد فقط باید مداخله انجام شود البته با دلایل کاملا علمی. وی تصریح کرد: زنان باردار، نباید در طول بارداری و زایمان دردی داشته باشند چون بدن به صورت نرمال یک سری ضد درد ترشح می کند و یک سری واکنش های دفاعی در بدن رخ می دهد، پزشکان با مداخلاتی که انجام می دهند، جلوی واکنشات دفاعی را می گیرند بنابراین بدن بی دفاع رها می شود و این طبیعتا منجر به درد و ناراحتی های بیشتر در مادر می شود.
استاد زنان و مامایی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: آموزش زایمان فیزیولوژیک چندسالی است که به صورت مداوم به صورت برگزاری کلاس ها و سمینارها به پزشکان داده می شود و سه سال گذشته به شهرهای مختلف سفر کردیم و به متخصصین و زنان باردار آموزش هایی داده ایم و امیدواریم که زایمان فیزیولوژیک بدون مداخله بی جا پزشک در کشور جا بیافتد و انجام بشود.
وی با اشاره به کاهش یافتن زایمان فیزولوژیک گفت: درصد زایمان فیزیولوژیک هر سال کاهش پیدا می کند و ما امیدواریم که با آموزش هایی که داده می شود و تمایلی که وزارتخانه در این راستا دارد، در چندسال آینده زایمان های طبیعی بیشتر می شود.کاشانیان با اشاره به مداخلاتی که یک پزشک انجام می دهد، بیان کرد: مداخلاتی که یک ماما می تواند انجام بدهد این است که از همان ابتدا بیمار را زود بخوابانند و دستور به بستری شدن بیمار بدون داشتن دلایل علمی را بدهند.
وی در ادامه بیان کرد: برای زایمان، به مادر آمپول فشار تزریق می شود و اجازه راه رفتن و غذا خوردن به بیمار نمی دهند که این بیمار را آزار می دهند.
استاد زنان و مامایی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: برای بیمار دائم مانتور بسته می شود که قلب جنینش مانیتور شود که این اقدامات نه تنها کمکی به بیمار و روند زایمان نمی کند، بلکه موجب می شود زنان زایمان دردناکی را تجربه کنند.
وی با اشاره به ورزش در طول مدت بارداری بیان کرد: زنان در طول مدت بارداری می توانند ورزش کنند که این کمک می کند زایمان فیزیولوژیک راحت تر برای بیمار انجام شود، در ایران هم این امکانات وجود دارد و کلاس های آموزشی هست و توصیه می شود که ورزش به صورت آزاد در طول حاملگی انجام شود.
کاشانیان در پایان گفت: زایمان در آب در حقیقت یک روش کمکی برای کم کردن درد مادر است. اما خیلی در این مورد تمرکز کرده اند در صورتی که این یک روش کمکی است و برای آسان کردن زایمان استفاده می شود ولی به صورت 100 درصد مفید نیست. در تمام بیمارستان ها این روش استفاده نمی شود و باید در بیمارستانی باشد که امکانات خوبی در اختیار داشته باشد و مادر و گروه زنان و زایمان آموزش ببینند.